Kotiolutta: Forestriver Low Hangin' Fruit

2 kommenttia
 

Low Hangin' Fruit

Panimo: Forestriver, Suomi
Oluttyyli: Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,4%

Kesäkuun lopulla valmistamani ja heinäkuun alussa pullottamani kotiolut Low Hangin' Fruit on ehkä juuri nyt parhaimmillaan. Pullotuksesta on vierähtänyt jo tovi ja pahimmat rosoisuudet ovat hieman tasoittuneet, mutta runsas humalointi on edelleen tallella. Tavoitteena oli valmistaa kevyt, maukas ja sessioitava pale ale, jossa olisi selkeä Sorachi Acen sitruunainen twisti. Tavoitteessa onnistuttiinkin, melkein. Oluen nimellä, Low Hangin' Fruit, on kolme merkitystä, hedelmäinen, helpoimmalla tavalla (eli uutteista) valmistettu ja lisäksi Tenacious D:n loistelias kappale, jonka videota en suosittele kenellekään. Etiketti väsättiin luomisvimmassa oluen ensimaiston ja intensiivisen Low Hangin' Fruit videon tuijottamisen jälkeen. Se johti siihen, että etikettiin tuli pari strategisesti sijoitettua limeä, yleinen lime-teema, akustinen kitara taustalle, komea viivakoodi ja jenkkioluista tuttu Government warning (joskin eri tekstillä).


 
Olut näyttää ulkoisesti varsin pätevältä ja itseasiassa juurikin samalta mitä ensimmäinen kotiolueni, Virpi Ale. Se on utuinen, tummahkon kuparinen ja iloisesti vaahtoava. Tuoksu on lähes pelkästään Sorachi Ace humalan valloittama, eli hyvin sitruunaruohoinen ja limemäinen, välillä jopa tillimäinen. Maltaisuutta ei juuri esiinny, paitsi hienoisena karamellisena vivahteena. Hieman löytyy myös persikkaisuutta, joka on mitä luultavimmin hiivan tuottamaa. Muuten tuoksu on aika neutraali, eikä sellaista hedelmäistä esterisyyttä liiemmin ole. Matala käymislämpötila, 17,5 – 18,0 astetta, selittänee sen. Ei pöllömpi, mutta Sorachin limemäisyys lyö kyllä yli. Maku on parin pullossa vietetyn kuukauden aikana kypsynyt ja tasapainottunut melko kivasti, eikä ole enää niin ylilyödyn limemäinen ja humalaöljyinen. Siinä on silti runsaasti sitruunaruohoa, limemäisyyttä ja myös sitruksisuutta, taustalla vaikuttaa kevyt karamellinen mallaspohja. Yleisilme on melko kuiva ja keskirunsaan katkera. Jälkimakuun tulee hieman ruohoisuuttakin. Suutuntumaltaan tämä on kevyehkö ja keskiverron hiilihappoinen. Varsin simppeli ja helposti nautittava olut, kuten oli tarkoituskin, mutta limemäisyydestä johtuen ei kovinkaan sessioitavaa eikä oikein verrattavissa mihinkään maistamaani kaupalliseen tuotokseen. Puhdas maku kuitenkin, eli hygienian saralla on onnistuttu. Seuraavaan satsiin laittaisin vähemmän humalaa, tai ainakin useampia eri humalalajikkeita.

Yhteenveto

LIME OVERDOSE!

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Onpas rajun raikas etiketti! Grafiikka kohdallaan ja tuo herjaava/kannustava teksti on vallan mainio. Onhan tuo jokseenkin limuviinan tai siiderin näköinen etiketti, kaukana oluesta, mutta silti jyräävässä vihreydessään järkyttävän tuntuva. Ja tulihan noista limehedelmistä mieleen eräät ihmisen osat... Olut itsessään taas näyttää omaa mielilookkia vastaavaa tuotosta, iso vaahto ja samea syvän punaruskea väri. Nam. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oluessa meni Sorachi Acen käyttö hieman överiksi niin en nähnyt syytä jättää etikettiäkään puolitiehen. Tänään tilasin tarpeita vahvemman stoutin valmistukseen, eli sellaista seuraavaksi.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.