Laatuoluiden tilaaminen internetistä

99 kommenttia
 
Onko Alkon rajallinen valikoima jo koluttu läpi? Pännivätkö jatkuvat kiristykset ja holhous? Ohita monopoli ja holhous - tilaa netistä! Laatuoluiden tilaaminen internetistä suoraan kotiovelle on tämän jutun kirjoitushetkellä täysin mahdollista ja täysin laillista. Aivan arkipäiväistä toimintaa vapaammassa Keski-Euroopassa. Eduskunnan parhaillaan pähkäilemä alkoholilain täysuudistus keksinee tähänkin jotain uusia pykäliä, mutta vielä toistaiseksi mennään näin. Oluiden tilaaminen on jo vuosia ollut harrastajille enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä Alkon valikoima on nopeasti maisteltu läpi. Asian yllä leijuu kuitenkin jonkin sortin myyttisyys. Se on tabu, eikä siitä liiemmin puhuta tai kirjoiteta, vaikka "kaikkihan sitä tekevät". Mielestäni nyt oli oikea aika tehdä tämä kirjoitus ja jakaa asia laajemman yleisön tietoon - tämä käytännössä loputon olutvalikoima on EU:n kansalaisina meidän suomalaistenkin oikeus!

Ennen kuin siirryt tilaamaan, tutustu kuitenkin tullin ohjeisiin osoitteessa: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/ - Ohjeistuksen avainkohtiin kuuluu termi "etämyynti", jota harrastavat kaikki tässä jutussa mainitut liikkeet.
Etämyynnissä verovelvollinen on etämyyjä. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. Kuljetus katsotaan myyjän järjestämäksi esimerkiksi silloin, kun myyjä ohjaa Internet-sivuillaan tilauksen yhteydessä asiakkaita käyttämään tiettyjä kuljetusliikkeitä tai jotenkin muuten osallistuu kuljetusta koskeviin järjestelyihin. (Tulli.fi Asiakasohje nro 19 , yksityishenkilölle, helmikuu 2014)
Myyjä on siis verovelvollinen - ostajan tehtävänä ei ole selvittää hoitaako myyjäliike maksut Suomeen, eikä ostaja ole mitenkään siitä vastuussa. Henkilökohtaisesti se ei minua edes kiinnosta. On täysin mahdollista, että kaikki liikkeet eivät edes tiedä tästä käytännöstä mitään, mutta se on niitä asioita, joista ostajan ei tarvitse välittää. Ostaja asioi myyjän kanssa ja myyjä hoitaa loput niin kuin hoitaa. (HUOM! ks. kommentit).

Näin toimittaa Saveur Biére
Alle linkatuissa kaupoissa myyjäliike hoitaa aina kuljetuksen järjestämisen - kyseessä on siis etämyynti. Ostajan ei tarvitse kuin lisätä haluamansa tuotteet ostoskoriin, vingauttaa luottokorttia (suosittelen paypalia) ja tavara lähtee tulemaan. Kuluu viikon päivät ja kuljetusfirman kaveri soittaa ovikelloa - tai jos oikein fiksu kuski sattuu, niin soittaa ensin puhelimella ja kertoo olevansa hetken päästä tulossa. Tullin tai muunkaan virkamiestahon kanssa ei tarvitse olla missään tekemisissä - se on yleinen harhaluulo. Homma toimii siis oluita ostaessa aivan samalla tavalla kuin muitakin tuotteita, esim cd-levyjä ostaessa, silloin kun kyseessä on etämyynti (jota kaikki tässä jutussa mainitut liikkeet harjoittavat). Älä stressaa, olut ei ole muualla yhtä demonisoitu kuin meillä Suomessa.

Linkitän alle hyväksi todettuja ja laadukkaita oluita myyviä nettikauppoja. Kaikki kaupat kuuluvat EU-maihin. Kaupat on testattu, eli niistä on tilattu onnistuneesti - tarkoittaen sitä, että oikeat tavarat ovat tulleet perille ehjinä ja suht ajallaan. Jos tiedät muita hyviä ja testattuja kauppoja, joista tilaaminen on helppoa ja vaivatonta ja myyjä hoitaa kuljetuksen, niin kommentoi toki alle niin lisätään listalle. Lisään pienen kuvauksen niiden kauppojen kohdalle, joista minulla on omakohtaista kokemusta tai joihin olen tarkemmin tutustunut.

Postikulut vaihtelevat liikkeittäin ja saattavat muutenkin muuttua äkisti ja usein, joten en ala niitä tähän listaamaan. Ne käyvät kuitenkin ilmi useimpien kauppojen sivuilta ja viimeistään kysymällä. Useimmiten kuitenkin 20 sekalaisen oluen laatikko liikahtaa Suomeen noin 25-35 eurolla. 20 oluen ostaminen tulee silti postikuluista huolimatta usein halvemmaksi kuin Alkosta ostaminen, vaikka harvoinpa olen kuullut Alkosta saatavia oluita netistä tilattavan - nehän on jo maisteltu ja parempiakin on usein tarjolla.

Ainut miinus näissä kaupoissa on se, ettei suomalaisia pienpanimo-oluita tahdo löytyä, mutta siihenkin on tulossa muutos - tutustu aiheeseen enemmän TÄSTÄ LINKISTÄ.

Sitten listaukseen!

Nettikaupat:
Brittiläinen liike, jossa laaja valikoima erityisesti brittiläisiä uuden aallon crafteja ja jonkin verran myös jenkkiläisiä.
Saksalainen laatuliike, jolla on usein erinomaisen nopea palvelu. Valikoima vaihtelee ja kuumimpia uutuuksia kannattaa väijyä, sillä ne menevät kaupaksi nopeasti.
Ranskalainen liike, jolla selkeät ja hyvin toimivat sivut. Nopea ja luotettava. Erinomainen, mutta ei kaikkein edullisin valikoima.
Skottipanimon omia tuotteita ja vaihtelevasti muidenkin panimoiden tuotteita. Hinnat on kovat, mutta kovia on oluetkin.
Saksalainen liike, jolla edulliset hinnat ja laaja valikoima Saksan, Belgian ja Hollannin oluita sekä muutamia jenkkejä. Moitittu toisinaan siitä, ettei sähköposteihin vastata ongelmatilanteissa.
Braugasthoefe http://www.biershop-braugasthoefe.de/

Beer Planet http://shop.beerplanet.eu/

The House of Gueuze / Het Huis van de Geuze http://www.huisvandegeuze.be
Maailman kovin lambiceihin erikoistunut liike. Laaja valikoima ja valitettavan kovat postikulut.
myBrewerytap http://www.mybrewerytap.com/
 

Belgiuminabox http://belgiuminabox.com/shop/
 

Etre Gourmet (Bieresgourmet) http://www.bieresgourmet.be/catalog/
Tämä on käsitykseni mukaan melko suosittu liike, mutta en ole vielä itse kokeillut.
Schlenkerla Shop http://shop.schlenkerla.de/Schlenkerla-S...-Mailorder 
Saksan ja maailman kuuluisimman savuolutpanimon oma kauppa. Urbockit tulevat tilattaviksi yleensä lokakuussa, eli silloin kannattaa laittaa jouluksi koppa tulemaan.
De Bierkoning http://bierkoning.nl/

Beernavigator http://www.beernavigator.com/

Bier Deluxe http://www.bier-deluxe.de/

Drankgigant.nl http://www.drankgigant.nl/ 
Hyvä ja edullinen valikoima oluita ja niiden lisäksi muitakin alkoholijuomia.
Gourmondo http://www.gourmondo.de/
Halvat postit ja hyviä tarjouksia.
Belgian Beer Factory http://www.belgianbeerfactory.com
Paljon belgejä, suht edullinen hintataso ja maltilliset postikulut.

Jos tästä oli sinulle apua, niin jaa auliisti eteenpäin! Tämä teksti löytyy jatkossa helposti blogin yläpalkista otsikolla "Oluiden tilaaminen netistä".

Haluatko maistuvaa olutta vielä halvemmalla? Tee itse:
Pussimäskäämisen lyhyt oppimäärä - eli kuinka tehdä maistuvaa olutta helposti kotona

99 kommenttia:

 1. Hei!

  Hieno, rohkaiseva kirjoitus! Olen Saksassa asuva suomalaismies, ja olen täällä asuessani itsekin tilannut netistä oluita. Oma suosikkikauppani ei kuitenkaan ole yllä listattuna:

  http://www.bierpost.com/

  Tuolta saa mm. kestotilauksen, jolloin kerran kuukaudessa posti tuo kotiovelle valikoiman erikoisoluita. Lemppareita voikin sitten tilata varsinaisesta nettikaupasta myös suurempina määrinä. Käsittääkseni toimittavat oluita myös Suomeen.

  Prost!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentista. Täytyy tutustua tuohon bierpostiin ja jos vaikuttaa täyttävän kriteerit ja homma pelaa Suomeenkin niin lisätään listoille.

   Poista
 2. Itse voisin vielä mainita gourmondo.de -verkkokaupan. Halvat postit ja toimitus viikossa (15€ DHL). Ei nyt mielettömän kattava olutvalikoima, mutta riittävä ja etenkin väkevät ovat tuolla järjestään puolet halvempia kuin Alkosta ostettuna.

  Aivan oikein tuoda tätä mahdollisuutta kaikkien tietoon, jos vaikka päättäjät ja Alkokin havahtuisivat ajan mittaan nykypäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös näistä jaetuista kokemuksista. Juuri tuon takia tämän halusinkin julkaista, EU-aika voisi jo laskeutua Suomeenkin, nyt kun siihen kerran liityttiin.

   Poista
 3. Myös gourmondo.de toimittaa todistetusti Suomeen. Kaksi tilausta sieltä olen kotiovelle saanut. Postikulut hyvin asialliset vähänkin suurempaan tilaukseen ja varsinkin Schneider-Weissen vehnät tulevat tuota kautta edullisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Schneider-Weisse onkin lempipanimoni mitä vehniin tulee. Gourmondo kuulostaa tutulta, on varmaan tullut joskus sivuilla vierailtuakin.

   Poista
  2. Kiitokset vinkistä! Tuolta löytyi lapsuuteni suosikkia, Früh Kölschiä. Täytyy tehdä koetilaus.

   Poista
 4. Hassua, olen itsekin kirjoittanut jo kuukausia sitten jutun tästä tilaamisesta, mutta jätin sen julkaisun väliin. Tosin juuri viimeaikoina olen meinannut useaan otteeseen julkaista sen. Olen ollut paljonkin yhteydessä Tulliin ym ja aika sekavaa ja kirjavaa tuo homma on ja tulkinta riippunut virkailijoista ym.

  Yksi asia mikä tässä kuitenkin on huonoa on se, että Suomessa kun on olemassa poikkeusdirektiivi tästä uudelleenverotuksesta (EU myöntänyt Suomelle poikkeusluvan verottaa alkoholia lisää), niin jos ja kun tulli ratsaa paketteja, niin voivat hävittää paketin ja laittaa syyniin paikan josta tilaus on tehty. Näin en ole tosin koskaan kuullut tapahtuneen, mutta onhan noita paketteja availtu ja laput laitetu sisään. En tosin tiedä, mitä tulli tällä hakee, sillä kun olen asiaa suoraan heiltä kysynyt, niin ei tuohon olla vastattu suoraan (siis miksi paperit pakettiin).

  Taidampa jatkaa aaltoa ja julkista pienen julkaisun, jossa listaan viskikaupat :)

  VastaaPoista
 5. Tämä postaus pitäisi laittaa jakeluun kaikille hallituspuolueitten ja miksei oppositionkin kansanedustajille konkreettisena esimerkkinä kotimaisen (alkoholi)politiikan näköalattomuudesta ja onnettomuudesta.

  VastaaPoista
 6. Gourmondosta on tullut itsekin tilattua niin olutta, viiniä ja väkeviäkin. Postikulut vain 10 eur kun tilaus yli 150 eur ja lähettävät parin kuukauden välein alennuskoodeja joilla säästää vielä tuon 10 eur yli 150 eur tilauksista. Yhteensä olen tilannut kymmenkunta laatikkoa (18 plo/laatikko) ja toimitus yhtä poikkeusetta lukuunottamatta tullut 5-8 arkipäivän sisään kotiovelle. Yksi laatikko jäi kerran yhdestä tilauksesta tulematta mutta sähköpostittelun jälkeen lähettivät senkin. Asiakaspalvelu sähköpostitse onnistuu myös englanniksi.
  Tuolta voi tehdä myös kivoja alennuslöytöjä, esim. oktoberfest oluet olivat marraskuussa puoleen hintaan, esim. Paulaner oktoberfestit 0,99 eur/puolen litran pullo.
  Lisäksi heillä on bonussysteemi jolla saa seuraavasta tilauksesta muutaman euron pois.
  En ole Alkosta ostanut mitään sen jälkeen kun "löysin" Gourmondon, heidän valikoimansa sopii minulle, on perus-belgejä ja tosiaan saksalaiset weissit halvahkoja.

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä! Kullan arvoinen bloggaus, sillä Alkon valikoimista on meikäläiseltä taas oluet loppuneet, eikä aina jaksa tilata lisää riistohintaista maisteltavaa. Kokeilenpas jotain näistä.

  VastaaPoista
 8. Lisäyksenä listaan vielä hyväksi havaittu www.belgianbeerfactory.com
  Laaja valikoima belgejä, kuten nimestä voi päätellä. Toimitusmaksu Suomeen on 24e max. 30 kg laatikkoa kohden, jollaiseen mahtuu 52 pulloa. Huolellisesti pakattu toimitus tuli viikossa tilauksesta. Hintataso oli myös edullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tämä vaikuttaa myös varsin lupaavalta, postimaksukin on edullisemmasta päästä. Täytyy tutustua!

   Poista
  2. On muuten jatkossa vain 15 euroa per paketti Suomeen, ilmoittivat Twitterissäkin asiasta.

   Poista
 9. Gourmondo ja Belgian Beer Factory lisätty listaan. Ensimmäisen kommentin Bier Postia en lisännyt, koska varsinaisia käytännön kokemuksia Suomeen tilaamisesta ei taida olla. Lisäilen mielelläni vain varmat tapaukset.

  VastaaPoista
 10. Eikö tuolta Beer Factorysta saa mitään seurantatunnusta? Tuli vain sähköposti, että maksuvastaanotettu ja että kohta oluet ovat kotonasi. Vai tuleeko vielä erillinen sähköposti, kun tuotteet lähetetään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tulihan sieltä seurantanumerotkin eli vasta nyt ovat lähettämässä pakettia. No kerkiää sentään pääsiäiseksi. :)

   Poista
  2. Itsekin sain heti tilausvahvituksen, mutta ilmoitusta paketin lähtemisestä ei alkanut kuulua, joten laitoin sähköpostia. Sain heti vastauksen, ja alkuperäinen ilmoituskin löytyi roskapostikansiosta. Eli kannattanee roskaposti katsoa läpi, kun tuolta tilailee.

   Päivää vajaa kaksi viikkoa kesti tilauksesta oluiden saamiseen, eli hitaahkon puoleinen toimitus. Odotus palkittiin kyllä!

   Suurin osa perus belgeistä (esim. Westmalle ja Chimay) vähän alle tai vähän yli 2 euroa 0,33 litran pulloissa.

   Poista
 11. Testasin myös itse tuota gourmondoa. Yksi viinipullo puuttui lähetyksestä ja tilaamani "saksalaisen olutvalokoiman" sijasta sain "eurooppalaisen olutvalikoiman". Toimitus kesti 5 arkipäivää. DHL ei ilmoittanut etukäteen pakettien saapumisesta, joten kävivät ovella ja kun en ollut kotona kiikuttivat paketit postiin, josta ne piti itse noutaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasivat s-postiini, että hyvittävät puuttuvan pullon hinnan paypal tililleni.

   Poista
 12. Gourmondossa Schneider Weissen erittäin hyvä perusvehnä Tap 7 tarjouksessa 0,99€ / 0,5l. Tartuin syöttiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjous tarkoittanee sitä että todennäköisesti parasta ennen päiväys tulee nopeasti vastaan.
   Ei kannata sitten yllättyä jos tulee ylimääräistä säätöä Gourmondon tilausten kanssa, pulloja saattaa puuttua paketista tai olla vääriä tuotteita, näin on käynyt useammalle murofoorumin käyttäjälle.

   Poista
  2. Katsotaan, koetaan ja reklamoidaan tarvittaessa.

   Poista
 13. Täällä kanssa melkomoinen sähläys Gourmondon tilauksen kanssa. Pulloja puuttui ja lopulta sain ihan vääriäkin oluita ja kahveja. Brewdogin "Ipa is dead" kokelma oli eri mitä näkyi kuvassa. Pieni pettymys, mutta meneehän noi kurkusta alas :) Otin heihin yhteyttä ja päättivät ilmoittaa saksalaiseen tyyliin että "meiltä lähti oikeat tuotteet koneen mukaan ja tilanne on kunnossa". Että silleen. En tiiä tilaanko uudestaan. Tasan viikon kesti toimitus ja Itella toi kotiin.

  VastaaPoista
 14. BierDeluxe toimi kun junan vessa. Tilasin 30 pulloa oluita ja postit kotiovelle kannettuna 11.90. Saapuivat 5 arkipäivässä tilauksesta. Kaikki tilattu saapui kahdessa tukevassa pahvilootassa. Suosittelen ainakin tämän yhden kokemuksen perusteella. Kiitos tästä hyvästä artikkelista!!

  VastaaPoista
 15. Tuolta olen harkinnut tilausta myös, kuinka monta pulloa yhteen laatikkoon mahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitit Bier Deluxea, niin 30 pulloa tulee 11,90€ postikuluilla, jos lisää koriin 31 pulloa, pompsahtaa postikulutkin ylöspäin.

   Poista
  2. Juu Bier Deluxea tarkoitin, kiitos tiedosta!

   Poista
 16. "ostajan tehtävänä ei ole selvittää hoitaako myyjäliike maksut Suomeen, eikä ostaja ole mitenkään siitä vastuussa."

  Tästä huolimatta olen kyllä itse kiltisti valmisteverot maksanut, jos paketti on tullut perille "Tullin avaama" - tarroilla varustettuna (+nippu lomakkeita).
  Voisihan asian viedä toki oikeuteen, tai yrittää vaatia myyjää maksamaan verot (noinkohan toimittaisi enää Suomeen?). Laki ei taida tulkita myyntiä etämyynniksi, jos myyjällä ei ole veroedustajaa Suomessa eikä tullivelvollisuuksiaan hoida.
  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20100182#Pidp4124976

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Alkotaksi%20eut-18581 Tätä päätöstä odotellessa taidan laittaa seuraavan tilauksen vetämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos noita lappuja tulee ja niihin ei reagoi, niin mitään ei tapahdu. Mistä ostaja voi tietää, onko myyjällä veroedustajaa tai aikooko myyjä tilittää verot Suomeen. Jos myyjä myy Suomeen, niin kai myyjä on selvillä proseduurista? Jos ei ole, niin hoitakoon tulli asian myyjän kanssa, koska kyseessä on selkeästi etämyynti. Tämä on minun näkemykseni tietysti, toistaiseksi ei ole haasteita näkynyt. Eikä kyllä noita tullin lappusiakaan, toisaalta tilauksia on takana alle 10.

   Poista
  2. Ihan selväähän se on, etteivät myyjät ole selvillä proseduurista eivätkä tilitä veroja.
   Varsinkin väkevien kohdalla, kun tuotteen ostohinta saattaa olla pienempi, kuin mitä olisi Suomeen tilitettävien verojen osuus.

   Eikai tuossa siis muuta, kun että jos veroja ei makseta ja tulli alkaa asiaa selvittelemään, niin tämän jälkeen on taas yksi kauppa, joka ei enää toimita tuotteita Suomeen. Monta hyvää kauppaa on lopettunut toimitukset, jatkoa seuraa aivan varmasti.
   Tämän vuoksi mielestäni toimivista tilauspaikoista ei kannattaisi kauheasti huudella tai maksaa verot ns. "paskan osuessa tuulettimeen". Homman yleistetyessä sille pistetään kuitenkin stoppi (ellei sitten tule isomman tahon / EU-tuomioistuimen päätöstä asiaan, jolloin Suomi joutuu luopumaan Alkon monopolista).
   Ei sitä viron viinaralliakaan huvikseen ole lopetettu, ihan samaa EU:ta se on samoilla pelisäännöillä.

   Poista
  3. Kynttilää ei enää pidetä vakan alla. Joskus on otettava taka-askel, jotta voidaan seuraavaksi mennä kaksi askelta eteenpäin. Se on tosiaan ongelma, että kauppa lopettaa toimitukset Suomeen, jos tulli alkaa riehumaan, mutta en millään näe, että kuluttaja voisi joutua tilanteessa ongelmiin / maksumieheksi. Kauppa on siinä sitten sivullinen uhri, joita saatta tulla, kun taistellaan ilkeää monopolia vastaan.

   Nythän uutisoitiin, että Alkotaxi juttu viedään EU:n oikeuteen ja hyvin todennäköisesti tämä etämyynnin (ylimääräinen!) verottaminen tullaan Suomelta kieltämään. Vastaava päätös tehtiin hiljattain Ruotsin kohdalla.

   Poista
  4. Bierzwerg testattu. Postikulut noin 120 pullolle (joista noin 10% 0,75 litran pulloja) 78 eur. 40 pullolle olisi ollut 60 eur. Postitus siis suhteellisen kallista, mutta oluet halpoja, ja paketti tuli lavalle pakattuna ja muoveihin käärittynä kotipihaan noin viikossa. ERITTÄIN hyvä yhteydenpito ja kysymyksiin vastailu ainakin minun tapauksessa

   Poista
 17. Kiitokset kirjoittajalle ytimekkäästä katsauksesta alkoholin verkkokaupan ihmeelliseen maailmaan sekä asian nostamisesta näkyvälle paikalle! Erään "muualla-kuin-Suomessa" sijaitsevan alkoholin verkkokaupan suomalaisena omistajana ajattelin iltapäiväpuhteinani vähän jakaa omaa panostani tähän siinä toiveessa, että yhä useampi suomalainen oppisi luottamaan verkkokauppoihin alkoholiostoksissaan.

  Tähdentäisin ekana tuota kirjoituksessa ollutta pohdintaa siitä, pitääkö Saksan ja Ranskan välillä maksaa alkoholiveroa. Vastaus on: kyllä täytyy. Se, että alkoholiostoksista pitää maksaa veroja netistä tilattaessa ei ole suomalaisten "etuoikeus", vaan tästä on säädetty aikanaan EU-direktiivillä (2008/118/EY artiklassa 36(2)). EU:ssa sisätullit on kyllä poistettu, mutta verotusta ei. Eli aivan samoin kuin CD-levyistä etämyyjän pitää suorittaa kohdemaahan (oli se Suomi, Ranska, Saksa tai mikä tahansa EU-maa) arvonlisäveroa, myös alkoholin etämyyjän pitää suorittaa kohdemaahan valmisteveroja ja - jos lähettää juomat omissa nimissään - arvonlisäveroa.

  Ainoa ero näissä on se, että CD-levyissä alv-velvollisuus kohdemaassa syntyy vasta, jos vuosimyynti tuohon maahan ylittää tietyn alarajan (yleensä jossakin 10000 euron paikkeilla maasta riippuen, Englantiin myytäessä n. 80000 euroa). Alkoholista sen sijaan etämyyjän pitää rekisteröityä alv-velvolliseksi jo ekasta sentistä alkaen, eli mitään alarajoja ei sovelleta (ja tämä on määrätty EU-direktiiveissä, ei Suomen tulkinnoissa).

  Kirjoituksen pääasia meni aivan oikein, että etämyyjä on ensisijaisesti verovelvollinen silloin, kun hän lähettää ostokset omissa nimissään Suomeen tai jollakin tavalla avustaa asiakasta kuljetuksen järjestämisessä. Asiakas ei ole verovelvollinen, vaikka Suomen valmisteverolaissa määrätäänkin, että loppukädessä verovelvolliseksi voidaan katsoa kuka tahansa, joka pitää hallussaan verottamattomia tuotteita - esim. kuljetusyhtiö tai vastaanottaja. Tulli ei kuitenkaan mene ainakaan toistaiseksi näin pitkälle tulkinnoissaan, vaan lähtee siitä, että etämyyjän on suoritettava verot.

  Kaikesta huolimatta arviolta alle prosentti Suomeen aktiivisesti myyvistä yrityksistä maksaa valmisteveroja Suomeen. Osa sääntöjä rikkovista yrityksistä ei varmasti tiedä edes mistään verovelvollisuudesta, mutta nämä ovat kyllä niin perusjuttuja, että menee jo törkeän typeryyden puolelle, jos yrittäjä ei tajua ottaa selvää verovelvollisuuksistaan. Riskit ovat kuitenkin melko suuret silloin, kun alkaa temppuilla valtioiden verorahojen kanssa. Moni verkkokauppa onkin lakannut myymästä kotimaansa ulkopuolelle tai laittanut lapun luukulle kokonaan tässä vuosien saatossa, mutta toiset porskuttavat vielä. Olen suuresti ihmetellyt esimerkiksi sitä, miten tiettyjä saksalaisia ja englantilaisia alkoholikaupan jättejä ei ole vielä pysäytetty, kun onhan niiden myynti ilmeisesti melko suurta myös Suomeen, ja kuitenkin myyjä jättää kaikki verot härskisti suorittamatta.

  Kyllähän se aina vähän harmittaa, kun oma yrityksemme - muutaman muun ohella - huolehtii kaikista veroista ja säännöistä, ja samalla suuret kilpailijat vetävät ylimääräistä tuloa veronkierrolla. Toisaalta on ihan turha kitistä, kun veronkiertoa ei kukaan viranomainen oikein jaksa pitää kurissa. Suomenkin tullilla on hyvin rajalliset resurssit, eikä heillä ole aikaa pystyttää mitään suuroperaatioita epärehellisten etämyyjien pysäyttämiseksi. Ja ainahan sitä voi hypätä itsekin aidan likaisemmalle puolelle, jos ei muuten riitä asiakkaita. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2008L0118:20130701:FI:PDF

   Tuon artiklan perusteella maksumies voi kyllä olla tilaajakin. Eli jos myyjä ei sääntöjä noudata, niin määräjäsenvaltio voi päättää, että ostaja on verovelvollinen.
   "Määräjäsenvaltio voi kuitenkin määrätä, että verovelvollinen on määräjäsenvaltioon sijoittautunut veroedustaja, jonka tuon jäsenvaltion toimivaltaiset viranomaiset ovat hyväksyneet, tai, jos myyjä ei ole noudattanut 4 kohdan a alakohdan säännöstä, valmisteveron alaisten tavaroiden vastaanottaja"

   Poista
  2. Kirjoitin tekstin Wordilla, tuli sen verran pitkä, ettei mahtunut kokonaisuudessaan tuohon postaukseen. Tässä siis vielä loput:

   Antaisin vielä oman vastaukseni joihinkin kommentteihin. Harri Metsäjoki ihmetteli, mistä asiakas voi tietää, aikooko myyjä tilittää verot Suomeen. Jos kysymys oli totinen, vastaan, että sen kyllä näkee melko helposti. Veroasiat tunnollisesti hoitava yritys tuo tätä asiaa hyvin vahvasti ilmi, koska se on heidän kilpailuvalttinsa. Näitä yrityksiä on esimerkiksi Suomeen myyvien joukossa kahdella kädellä laskettava määrä, ja heidän sivustonsa ovat myös suomenkieliset. Yksikään englannin-, saksan-, ranskan- tai muun ulkomaankielinen sivusto ei viime katselmuksen mukaan ole suorittanut veroja Suomeen (toki tällaisiakin voi olla kasvamassa jossakin). Lopuksi lähetyksen mukana tulevista papereista selviää kyllä, onko tuotteista jätetty vakuus tai onko myyjällä nimettynä veroedustaja. Ilman jompaakumpaa tietoa lähetys ei noudata lain määräyksiä vaadittavien dokumenttien osalta.

   Nimimerkki Anonyymi pohdiskeli, miten voi toimia, jos asiakas joutuu maksamaan valmisteverot sitten loppukädessä. Tämä onkin hyvä kysymys. Vaikka verovelvollisuus ei ole teoriassa asiakkaan, käytäntö voikin olla ihan toinen, jos myyjä ei suorita veroja ja tulli pysäyttää lähetyksen. Asiakkaan on tietenkin maksettava verot, jos haluaa saada juomat ulos tullista. Mutta voiko asiakas sitten haastaa myyjän oikeuteen? Miksei. Mahdollisuudet voittaa sellainen keissi on melko hyvät (ainakin nimellisesti), sillä laissa aina EU-direktiivistä alkaen määrätään, että myyjä on verovelvollinen. Tällöin kuitenkin esitetään kysymyksiä, kuten: olisiko sinun PITÄNYT kuitenkin tietää, että ostosten loppusumma ei olisi voinut olla niin alhainen, jos myyjä olisi veloittanut sinulta tarvittavat valmisteverot. Ehkä helpompaa on maksaa verot ensin itse, sitten lähettää vihainen kirje myyjälle. Jos myyjä ei suostu hyvittämään veroja ja jos sillä on muutenkin ihan surkea valikoima, firman voi sitten narauttaa tullille jo maksamattomien alvien takia sekä Valviralle luvattomasta etämyynnistä. =)

   Lisäksi kävitte hieman keskustelua siitä, tulisiko asiakkaan pelätä veroseuraamuksia, jos verot jää maksamatta kaikkien osapuolten toimesta. Kuten sanottu, periaatteessa kyllä, mutta käytännössä en sitä pelkäisi. Muutaman vuoden takaisessa Rosengren-tapauksessa EU-tuomioistuin teki hyvin selväksi Ruotsille (ja samalla Suomelle sekä Norjalle), että monopolista huolimatta yksityishenkilöiden maahantuontia ei saa rajoittaa. Tästä johtuen tulliviranomaiset menevät todennäköisesti ainoastaan etämyyjien perään, eivätkä kovistele yksityishenkilöitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo verovelvollisuus säilyy useita vuosia maahantuonnin jälkeen, joten tullilla on aika paljon peliaikaa tässä. Eli kuten kuluttajaviranomainen tiedotti aikanaan yksityisten parkkisakkojen osalta: asia voi olla niin tai näin, ja jokaisen täytyy tehdä oma päätös siitä, maksaako vai ei. =)

   Poista
  3. Ja kirjoitukseni viimeinen osa:

   Lopuksi painotan vielä sitä, että velvollisuus maksaa Suomeen alkoholi- ym. valmisteveroa (sekä etämyynnissä arvonlisäveroa) ei ole Suomen oma sääntö, eikä sillä ole mitään tekemistä Alkon monopolin kanssa. Säännöt ovat samat kaikissa EU-maissa, mutta Suomessa ne ovat korostuneet, koska verkkokauppa ei kilpaile useiden muiden liikkeiden kanssa, vaan se kilpailee pelkästään Alkon ja sitä kautta koko Suomen kanssa. Eli Saksassa, Ranskassa jne. nämä veronkierrot eivät ole yhtä polttava puheenaihe, koska alkoholin myynti jakaantuu niin tasaisesti eri toimijoiden kesken, eikä ketään oikein jaksa kiinnostaa verkkokauppiaiden (jotka ovat muutenkin vähän hämärää väkeä =) veronkierrot. Eli vaikka Alkon monopoli purettaisiin, etämyyjien verovelvollisuus Suomeen, Ruotsiin, Saksaan, Ranskaan ja kaikkiin muihinkin EU-maihin säilyisi.

   Mistään ylimääräisestä verotuksestakaan ei ole kyse, sillä verot kohdemaassa suorittanut maahantuoja (oli se etämyyjä tai asiakas) voi hakea palautusta alkoholiverolle lähtömaassa. Ainoastaan Suomen juomapakkausvero (0,51 euroa/litra yli 19,50 litraa sisältävistä lähetyksistä) voi olla kyseenalainen, koska sille ei voi hakea palautusta lähtömaassa. JP-vero on kuitenkin sen verran marginaalinen, ettei se vaikuta mitenkään sanottavasti lopulliseen hintaan.


   Anyway, kiitän koko verkkokauppabisneksen puolesta, että osoitatte aktiivisuutta tämän asian saralla. Jos BrewDogin pojat puhuvat craft-olutvallankumoukseen liittymisestä, minäpä toivotan teidät kaikki tervetulleeksi verkkokauppavallankumoukseen. :) Lisätaputukset Reittausblogin ylläpidolle, tämä on harvoja olutblogeja, joita luen mielelläni.

   Poista
  4. Kiitos hyvästä kommentista. Ei ole pakko paljastaa edustamaasi yritystä, mutta toki olisi hyvä tietää, mikä yritys toimii täysin laillisesti.

   Valmisteverot on siis jonkun aina tilitettävä ja etämyynnissä myyjä on verovelvollinen. Läheskään kaikki myyjät eivät siis veroista huolehdi, mikä kieltämättä kuulostaa ihmeelliseltä. Luulisi, että viranomaiset puuttuisivat tällaisten yritysten toimintaan, varsinkin jos/kun toiminta on yleisesti tiedossa. Eniten hämmästyttää siis se, että tämä väärä toimintatapa on koko EU:n laajuinen - olen ajatellut sen koskevan vain Suomea (ja ehkä muita alkoholimonopolimaita) Olen netistä aika monet palstat lukenut läpi, eikä kertaakaan ole vielä tilaajalle ollut mitään seurauksia tai verojen "pakkoperintää", vaikka tullin lappujakin olisi paketeissa ollut.

   Poista
  5. Muokkasin tekstiä:

   Myyjä on siis verovelvollinen - ostajan tehtävänä ei ole selvittää hoitaako myyjäliike maksut Suomeen, eikä ostaja ole mitenkään siitä vastuussa. Henkilökohtaisesti se ei minua edes kiinnosta - onhan tuotteista jo kerran maksettu verot ostomaahan ja EU:n sisällä tavarat kulkevat ilman tulleja. Tämä on sitä tavaroiden vapaata liikkumista, joka meille EU:hun liityttäessä luvattiin. Käsittääkseni näitä valmisteveroja ei tarvitse tilittää mikäli joku ostaa samalla tavalla oluita esim. Ranskasta Saksaan, eli tämäkin on näitä meidän "etuoikeuksiamme". On täysin mahdollista, että kaikki liikkeet eivät edes tiedä tästä käytännöstä mitään, mutta se on niitä asioita, joista ostajan ei tarvitse välittää. Ostaja asioi myyjän kanssa ja myyjä hoitaa loput niin kuin hoitaa.

   Muuttui muotoon:

   Myyjä on siis verovelvollinen - ostajan tehtävänä ei ole selvittää hoitaako myyjäliike maksut Suomeen, eikä ostaja ole mitenkään siitä vastuussa. Henkilökohtaisesti se ei minua edes kiinnosta. On täysin mahdollista, että kaikki liikkeet eivät edes tiedä tästä käytännöstä mitään, mutta se on niitä asioita, joista ostajan ei tarvitse välittää. Ostaja asioi myyjän kanssa ja myyjä hoitaa loput niin kuin hoitaa. (HUOM! ks. kommentit).

   Poista
  6. Nimimerkille Anonyymi totean vielä, että aivan oikein, tarvittaessa vastaanottajakin voidaan määrätä verovelvolliseksi. Suomessa tämä on tavallaan toteutettukin sen mainitsemani valmisteverotuslain kautta, mutta tullin tulkinta tästä laista ei taida olla aivan niin jyrkkä ainakaan silloin, kun vastaanottaja on yksityishenkilö. Viesti kentältä kun kuuluu olevan se, että tulli saattaa lisätä maksuvaatimuksia lähetyksiin, mutta maksamatta jättäminen ei kai sitten johda mihinkään seuraamuksiin ainakaan vielä. Mutta kuten sanottu, tullilla on oikeus muuttaa tulkintaansa milloin vain, jolloin lähetysten mukana seuraavat maksuvaatimukset kannattaa viimeistään alkaa ottaa tosissaan.

   Poista
 18. En ole kyllä kuullut itsekään verojen pakkoperinnästä tms., mutta tullin haltuunotoista on kyllä vuosien varrella saanut lukea lehdistäkin. Kai tulli keskittyy kuitenkin pääsääntöisesti tapauksiin, missä viinaa tuodaan jättimääriä selkeästi kaupallisiin tarkoituksiin, kun ei liene kauheasti resursseja käytössä muutenkaan.

  "Valmisteverotuslain 103 §:n mukaan Tullilla on oikeus ottaa haltuunsa valmisteveron alaiset tuotteet, jos mm. niihin liittyvästä verovelvollisuudesta, veron alaisuudesta, valmisteverotusta koskevien säännöksien soveltamisesta tai maahantuonnin tarkoituksesta on epäselvyyttä tai on olemassa muu perusteltu syy haltuunotolle."

  Kuten aiemmin täällä todettu, eiköhän rallille laiteta loppu, kunhan homma taas yleistyy tarpeeksi ja määrät kasvavat. Sitten voi matkalla Alkoon taas miettiä, että kannattiko mainostus sittenkään.
  Äkkiä siis seuraavaa tilausta taas sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilauksia vetämään vaan, nautitaan nyt kun on tällainen tilanne päällä. Todella hämmästyttävää tuo, ettei väärin toimivien kauppojen toimintaan puutua - mainitsinkin sen jo, mutta mietin sitä edelleen. Minun on jopa hankala uskoa sitä, ettei se kiinnostaisi viranomaisia.

   Olisi kaikkien etu, jos väärin toimivien liikkeiden toiminta saatettaisiin lain vaatimalle tasolle - hintojen noususta huolimatta. Mutta kuten sanottua jo alkuperäisessä tekstissä, niin kauan kuin paketit tulevat perille, on minulle käytännössä aivan sama miten yritys asiansa hoitaa. Jos olisin viranomainen, niin sitten kyllä kiinnostaisi aika nopeasti laittaa yritykset ojennukseen.

   Poista
  2. "nautitaan nyt kun on tällainen tilanne päällä."
   Sama tilannehan on ollut päällä vuosikausia, nyt vaan homman yleistyessä on enemmänkin pelko perseessä, että onko enää miten pitkään.

   Viranomaisilla ei yksinkertaisesti ole resursseja puuttua yksittäisiin satunnaisiin alkoholitilauksiin, kun on oikeitakin töitä.
   Toisaalta homman paisuessa riittävän isoksi alkaa niitä resurssejakin löytymään..

   "Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo verovelvollisuus säilyy useita vuosia maahantuonnin jälkeen, joten tullilla on aika paljon peliaikaa tässä.". Tämä kohta myös hieman pelotti näin tilaajan roolissa. Pitääkö alkaa säästämään rahaa mätkyjä varten? :)

   Poista
  3. Itse tilasin ensimmäisen kerran Cracked Kettle nimisestä kaupasta vuonna 2009. Taitaa olla yksi tuossa tilauksessa tullut Orval vieläkin kellarissa. Silti olen tilannut yhteensä vain noin 10 kertaa. Alkohan tässä pitäisi saada pois monopoliasemasta ja maan sisäinen alkoholin postimyynti sallituksi.

   Poista
  4. Hyvä kun tunnustit että olet tilannut noin 10 kertaa, niin tulli tietää alkaa tutkia asiaa ja periä sinulta myös verot jotka kuuluu lain mukaan maksaa.

   Poista
  5. Tarkoitat nyt niitä veroja, joista etämyyjä on vastuussa.

   Välillä minulla myös lipsahtaa ylinopeuden puolelle, pyörässäni ei ole valoa, en aina kerää taajama-alueeltakaan koirieni kakkoja (jos ei oo pussia mukana) ja joskus kävelen suojatien yli punaisen valon palaessa. Mitähän muuta voisin vielä tunnustaa.

   Poista
  6. Oletko lukenut nettikauppojen ehtoja, jotka hyväksyt ennen tilauksen lähettämistä, tai ne lähetetään sinulle tilauksen yhteydessä, siellä lukee että ostaja on ehtojen hyväksymisen jälkeen velvollinen ilmoittamaan ja maksamaan veroista.

   Poista
  7. Kuka niitä tylsiä ja teknisiä tekstejä lukee. Tavara liikkuu, se on se mikä minua kiinnostaa. Tässä tullaan sen kysymyksen äärelle, että saako myyjäliike sivuuttaa oman vastuunsa toimitusehtojensa perusteella vai ei. Jos ennakkotapauksia löytyy niin olen kiinnostunut. Voisinpa minäkin tehdä työsopimuksen, jossa kieltäydyn verojen maksusta

   Poista
  8. Vastauksena nimimerkille "verokarhu" sanon, että sopimusoikeuden yksi kulmakivistä on se periaate, että sopimuksella ei voida sopia mitään, mikä on lainvastaista. Hyvin kärjistetysti: jos allekirjoittamassasi sopimuksessa olisi määrätty, että sinun pitää ryöstää kolme satunnaista ohikulkijaa, olisiko sopimus lainvoimainen?

   Mitään rajaa ei ole olemassa sille, miten vähän lakia saa sopimuksella rikkoa. Eli vaikka lainvastaisuus olisi vain ihan pieni, sopimus on mitätön siltä osin kuin se rikkoo lakia.

   Koska laissa määrätään hyvin selkeästi, että etämyyjä on verovelvollinen, hän ei voi siirtää tätä velvollisuutta sopimuksella (toimitusehdoilla) kenellekään muulle. Sen sijaan viranomainen voi siirtää tai jakaa tämän velvollisuuden, mikäli laki tällaisen voiman hänelle suo. Tässä tapauksessa tulli voi teoriassa määrätä myös vastaanottajan verovelvolliseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että etämyyjän verovelvollisuus päättyisi siihen: jos vastaanottaja määrätään verovelvolliseksi, tällöin myös etämyyjä säilyy verovelvollisena, ja molemmat vastaavat veroista yhteisvastuullisesti.

   Pointtina lyhyesti siis vielä, että vaikka etämyyjän nilkki kuinka yrittäisi siirrellä omia lakisääteisiä velvollisuuksiaan sinulle, sinun ei tarvitse niistä murehtia. Jos hän rupeaa vinkumaan että sopimuksessa sanottiin, kannattaa läväyttää kaveria suoraan lakimieskirjeellä, niin loppuu se kitinä.

   Poista
  9. Heh, harvoin näkee näin totaalista trollin tuhoamista. verokarhu luikkikin vähin äänin takaisin luolaansa.

   Poista
 19. Pakkohan se oli nettitilausta kokeilla, Belgian Beer Factory testiin ja toimii. Seitsemän arkipäivää tais mennä tilauksesta ja juuri dpd toi laatikon ovelle. Ja nyt on laatuolutta pullokaupalla kaapissa. Hyvästi Alko!

  VastaaPoista
 20. vihdoinkin tutustuin myös tähän netistä tilaamisen hienouteen.
  olen virossa käynyt yleensä 4krt vuodessa ja tuonut sieltä juomani
  mutta nyt alkaa valikoima sieläkin tuntua pieneltä ja syksyllä kävin belgiassa niin lähti innostus käyntiin belgi oluista ja koe tilaus meni nyt sisälle :)

  VastaaPoista
 21. Tilasinpa itse tässä juuri Beer Navigatorista, koska laaja ja monipuolinen valikoima miellyttää. Muuten homma toimi hyvin, mutta pieni pettymys oli, että molemmista tilaamistani Brewfistin pulloista oli parasta ennen mennyt juuri umpeen. Pistin palautetta menemään, katsotaan mitä vastaavat.

  VastaaPoista
 22. Ystäväni tilasi Espanjasta viinejä (UPS toimitti nettikaupan puolesta) => etämyynti. Laatikot olivat kuitenkin menneet Suomen tullin kautta jossa ne oli avattu, ja sen jälkeen toimitettu ystävälleni. Tulli lähetti tämän jälkeen tyhjät valmisteverolomakkeet.

  Mitenköhän näiden kanssa tulisi toimia, mitä käy jos ei maksa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni on käynyt kerran samoin. Espanjasta oli juomia tulossa ja UPS kuriirina. Tulli oli avannut paketit ja laittanut nuo virkamieslatinaa täynnä olevat paperit mukaan. Tuo on vain tullin pelottelua. Ne paperit voi työntää saunan uuniin.

   Poista
 23. Hyvää tekstiä, törkeän kiemuraista kyllä valtion puolella tämä homma.

  Miten minun pitäisi siis edetä. Jos laitan tulemaan esim. belgianbeerfactorystä tavaraa vaikkapa satunnaisesti laseja ja muutaman olutkorin niin mitä minun pitäisi tehdä step by step? Pitääkö siis tuo ennakkoilmoitus laitella? Mihin ilmoitukset? Paljon veroja kertyy esim. 24x5.4% laatikosta?

  VastaaPoista
 24. Ainakin Bier de luxen toimitus ollut nopeaa.Viikossa tullut lähetys kotiovelle asti.Tilattu jo 2 kertaa.

  VastaaPoista
 25. Onkos kenellään tietoa verkkokaupoista josta saisi virolaisten pienpanimoiden oluita ? Esim puls cherry olisi mielessä.

  VastaaPoista
 26. Kannattais lukea nää tekstit ja kommentit ennen kun tulet viisastelemaan.

  VastaaPoista
 27. Älä levitä täällä blogissa väärää tietoa kansalaisille, muista että se on sinun oma tulkinta asiasta, tuon linkin takana on 22.8.2014 päivitetyt selvät ohjeet lakipykälineen.

  VastaaPoista
 28. Teksti siis edelleen lukematta ja/tai luetun ymmärtäminen kehnolla tasolla. Verot pitää kyllä maksaa, mutta eri asia on kenen vastuulla maksaminen on.

  VastaaPoista
 29. Verot kannetaan kyllä, mutta jos kyseessä on etämyynti (myyjä hoitaa kuljetuksen, kuten juttuun linkitetyissä kaupoissa) ovat verot myyjän vastuulla. Tullin sivuilla lukeva ohjeistus voi olla päivitetty, mutta yhtään lakia ei ole muutettu - eli tilanne on yhä sama kuin jutun kirjoitushetkellä.

  VastaaPoista
 30. Isot kiitokset asiaan vihkiyteelle kommentoijalle. Tällä hiljennettiin, uskoakseni, iso osa epäilijöistä.

  VastaaPoista
 31. Tilasin rapujuhliin täältä kopan Alkostakin tuttua mainiota savuolutta hintaan 25eur+19,90 postikulut.
  Toimitus käsiteltiin ja lähti DHL:lle luvatussa 1 vuorokaudessa tilauksesta.

  http://shop.schlenkerla.de/Schlenkerla-Shop-Smokebeer-smoked-beer-Mailorder

  Onko kellään tietoa mistä olutta saisi alle tuon 20 eur postikuluilla? Tuntuu tylsältä maksaa postituksesta saman verran kuin oluesta.10-15 euroa olisi mielestäni sopiva per tilaus,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauanko kesti lastilla tulla perille, ja oliko muutenkin OK kokemus? Katselin tilausmielessä nimittäin tuota samaa netshoppia...

   Poista
 32. Paljos Gourmondosta tulee postikuluja? Ei ole niin selvästi esillä kuin esimerkiksi bierdeluxe:n sivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle 150€:n tilaus 25€ ja yli 150€:N tilaus 20€.

   Poista
 33. Linkkilistauksessa mainittujen bier deluxen ja bierzwergin sivuilla ei kyllä mainita enää suomea kuljetuskohteena. mitenkäs olette saaneet tilauksia perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bierzwergiin voi rekisteröityä niin, että maaksi laittaa sen Saksan ja sitten pyytää sähköpostilla muuttamaan sen Suomeksi. Itse olen tehnyt niin, että olen rekisteröitynyt ja pistänyt maaksi Saksa, sitten normaalisti lisännyt kamat ostoskoriin ja kirjoittanut tilauksen infokenttään isolla, että SHIPPING TO FINLAND! ja osoitetta alle. Sieltä tulee sähköpostiin sitten Paypal -lasku, josta voit katsoa että osoitteet ym. on oikein ennen maksamista.

   Näin siis ainakin viimeksi kun sieltä tilasin, taisi olla 2013 alkuvuonna, mutta ei tietääkseni ole muuttunut.

   Poista
 34. Korjaus äskeiseen: en löytänyt bier zwergin ja bierpostin sivuilta mainintaa kuljetuksesta suomeen, onnistuuko nykyään?

  VastaaPoista
 35. Bier Deluxe nostanut vähitellen hintoja, postikulujen lisäksi.
  Vielä kesällä oli esim Schneider Weisse TAP5 1,69€ , sitten 1,89€ ja nyt jo 2,29€.
  Harmin paikka. Kaikki toiminut loistavasti tuolta tilatessa noin muuten.

  VastaaPoista
 36. Kiitoksia kaikille kommentoijille asiantuntevista ja asiallisista vastauksista. Tänään saapui 3 laatikollista vehnäistä, pilsiä ja savuolutta mein-biershopista. Luulen, että monopoli menetti yhden asiakkaistaan...

  VastaaPoista
 37. Itse kokeilin Belgian beer factorya. Laitoin tilauksen 17.11 eikä vielä ole kuulunut yhtään mitään. Ei tilausnumeroa eivätkä ole vastanneet sähköpostiin jonka laitoin tiistaina. Vähän kummallista.. Laitoin tänään palautetta menemään facebookin kautta. Saas nähdä reagoivatko mitenkään..

  VastaaPoista
 38. Itse tein Belgian beer factorystä tilauksen 13.11. Eilin tuli toimitusvahvistus seurantalinkkineen. Eli kyllä ne ainakin jotain toimittavat.
  PS: Gourmondossa nyt olutjoulukalenteri -40%: http://www.gourmondo.de/g/product/2000022657/Bier-Adventskalender+DrinksFun.jsf

  VastaaPoista
 39. Hiukan Suomen lakia kansalaisille ja pyytäisin jokaista joka viittaa Suomen lakiin jotain, niin laittaisitte näkyviin sen kohdan mihin viittaatte.

  Jos teidän paketit avataan Suomen tullissa, niin säilyttäkää kaikki tositteet 3 vuotta!

  "82 §
  Sääntöjenvastainen menettely

  Valmistevero kannetaan Suomessa sellaisista toisessa jäsenvaltiossa kulutukseen luovutetuista tuotteista, joiden 75 §:n 1 momentissa tai 79 §:n 1 momentissa tarkoitetun siirron aikana on tapahtunut sääntöjenvastaisuus Suomessa.

  Valmistevero kannetaan, jos sääntöjenvastaisuus havaitaan Suomessa, mutta ei voida määrittää, missä sääntöjenvastaisuus on tapahtunut. Jos kuitenkin kolmen vuoden kuluessa päivästä, jona kulutukseen luovutetut valmisteveron alaiset tuotteet on hankittu, saadaan selville, missä jäsenvaltiossa sääntöjenvastaisuus todella tapahtui, valmistevero kannetaan siinä jäsenvaltiossa.

  Valmistevero kannetaan siltä, joka antoi vakuuden veron maksamisesta 28 §:n 2 momentin, 78 §:n 2 momentin tai 80 §:n 1 momentin mukaisesti, ja siltä, joka osallistui sääntöjenvastaisuuteen.

  Sääntöjenvastaisuudella tarkoitetaan tässä pykälässä tilannetta, kun 75 §:n 1 momentissa tai 79 §:n 1 momentissa tarkoitettujen valmisteveron alaisten tuotteiden siirtoon ei ole sovellettu 78 §:ssä tarkoitettua menettelyä ja kun kyseisten tuotteiden siirto tai sen osa ei ole päättynyt säännösten mukaisesti."

  JA

  "12 §
  Verovelvolliset

  Valmisteverovelvollinen on:

  4) se, joka pitää hallussaan sellaisia valmisteveron alaisia tuotteita, joista ei ole valmisteveroja suoritettu Suomessa, tai osallistuu tällaisten tuotteiden hallussapitoon väliaikaisen verottomuuden järjestelmän ulkopuolella;"

  Valitettavasti Suomen tulli toimii mielivaltaisesti.
  Näissä epäselvyyksissä on se ikävä asia, että viranomaiset koeponnistaa näitä mielellään hallinto-oikeudessa. Varsinkin veroasioissa, joissa on käänteinen todistamisvelvollisuus.

  Tarvittaisiin ennakkotapaus ja sellainen joka olisi halukas viemään asiaa eteenpäin.
  Kuitenkin vero viinilitralle on 3,39e ja minimi perittävä vero on 10e (valmisteverolaki 50§). Eli 3 pulloa viiniä voi joka tapauksessa tuoda taxfreena tämän perusteella.


  VastaaPoista
 40. Gourmondon postikulut vielä aiemmin syksyllä 15€ ja kun tilasi yli 150 €:lla, niin 10 €. Nyt postikulut ovat nousseet jonnekin 30€:n tietämille ja useiden oluiden hinnat nousseet kymmeniä prosentteja.

  VastaaPoista
 41. Tullilta uusi UKK, melkoista kansalaisten uhkailua ja syyttämistä: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/alkoholi_tupakka/usein_kysyttya/index.jsp

  VastaaPoista
 42. Näyttäisi ainakin nettisivujen perusteella ettei Gourmondon toimita oluita kuin ainoastaan Saksaan. Onko tietoa, pitääkö tämä paikkansa?

  -Lauri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin tänään tilailla sekalaisen satsin juomia osoitteista Drankgigant.nl ja Gourmondo. Toimitusosoitteen valinnassa ei pystynyt valitsemaan Suomea... Teinkö jotain väärin vai onko homma muuttunut em. toimijoilla?

   Poista
  2. Nuo kaksi mainitsemaasi ja Lieferello ovat ainakin kauppoja, jotka eivät toistaiseksi toimita Suomeen. Syytä voimme vain arvailla, mutta ilmeisesti Tullilla on näppinsä pelissä.

   Poista
 43. Gourmondo ilmeisesti lopettanut Suomeen toimittamisen. Vaikea arvata mistä kiikastaa... Pitäsköhän ottaa yhteyttä kysyä mikä mättää, saisi varmaan hyvän jutun tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gourmondo ei toistaiseksi toimita Suomeen, tässä syy:

   "We regret to inform you that, due to shipping difficulties we have previously experienced (damages caused by courier companies), we were compelled to temporary remove Finland from the list of countries where we deliver our products.
   ...
   At the moment we do not have information when we will be able to ship the goods to Finland again, but we hope it will be as soon as possible, after our warehouse improves the quality of shipping- in correspondence with logistic companies."

   Olutopas.infon foorumilta poimittu, kiitos nimimerkille aaposiippainen.

   Poista
 44. Hei, ja kiitos erinomaisesta infosta. Virosta toimivat nettikaupat on kivasti viime aikoina kasvattaneet valikoimiaan ja Tallinna tutuksi -sivu tarjoaa jopa alennusprosentteja yhteen kauppaan. Itsellä on parista kaupasta kokemuksia, hyvin on toiminut. Postikulut tietty riipasee aina, mutta pienellä matematiikalla saa suupielet ylöspäin.

  VastaaPoista
 45. Vastaukset
  1. Tämä on kuulemani mukaan hyvä ja toimiva kauppa. Alkuperäinen kauppalistaus on jo yli vuoden ikäinen, meikäläisen pitäisi kai aktivoitua ja tehdä päivitetty versio.

   Poista
  2. Firma Bier tosiaan toimii hyvin. Halpoja belgejä ja maltilliset postikulut! Pikkumiinus siitä, että paketti piti itse hakea postista.

   Poista
  3. Viikossa saapui satsi belgejä tuolta tullin terveisten kera perille. Postikulut pienenee mitä suurempi tilaus. Nouto postista, pitää olla selkä kunnossa jos meinaa enemmän tilata. Voin suositella kauppaa.

   Poista
 46. Hei, mistä kaupasta nyt kannattaisi tilata laatuoluita (lajivapaa)? V*****aa alkon hinnat ja perussuomilaagerin maku ;) Mieluiten kotiin kuljetettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://firmabier.com/

   Tämä Firma Bier on nykyään kovassa suosiossa.

   Poista
  2. Sainpas viimeinkin tilattua oluita tuolta Firma Bieristä..

   Kaikki toimi hyvin, noin viikon kesti ja Suomen tullikin oli lisännyt oman "Tiedotteensa" mukaan. Aluksi hermostuin jälkiverosta, mutta tarkkaan tekstin luettuani totesin sen olevan vain uhittelua ja turha paperi.

   Ainoa miinus on se, että painavat laatikot on itse raahattava postin konttorista :D

   Nyt maistelemaan!

   Poista
 47. Eikö Bierkompaskaan toimita enää Suomeen?
  Näin äkkiseltään silmäillen ainoa toimitusmaa vaihtoehto oli Saksa?
  Viisaammilta neuvoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut että Kompassi olisi lopettanut toimitukset Suomeen. Tee tilaus osoitteellasi ja "Saksaan", mutta kirjoita lisätiedot kohtaan isolla, että Delivery to Finland. Tai tee tilaus sähköpostilla. Olen Bierzwergissä kokeillut molempia tapoja ja on onnistunut. Kompass toki eri kauppa, mutta eikös toi samaa verkkokauppa alustaa käytä.

   Poista
 48. Koskeeko valmistevero myös kotiolutharrastaja? Eli jos lähettää ulkomailta itselle kotiin itse tehtyä olutta.

  VastaaPoista
 49. Mulla ollut Firma bieristä tilattu paketti Suomessa jo 17.6. lähtien seurantakoodin mukaan. Tässä siis pari viikkoa odoteltu, koska saisi hakea postista. Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia?

  VastaaPoista
 50. kellään kokemuksia belgiuminabox ista?

  VastaaPoista
 51. Morjesta!

  Löytyykö sinulta kenties päivitettyä listaa noista verkkokaupoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti löydy, enkä ole oikein nykytilanteesta muutenkaan kartalla. Monet kaupat ovat tullin/verottajan painostuksesta lopettaneet Suomeen toimittamisen ja Ruotsi on ilmeisesti samassa jamassa.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.