Olutarvio: North Coast Red Seal Ale

5 kommenttia
 

Red Seal Ale

Panimo: North Coast Brewing Co., Yhdysvallat
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,6%
Saatavuus: Alko (3,78€ / 0,355l)

Pohjois-Kalifornialaisen North Coast Brewingin Red Seal Ale on Alkon viime viikon uutuusolut. Se on tosin ollut valikoimissa aiemminkin, viimeksi vuonna 2009, mutta itseltäni se jäi silloin maistamatta. Kyseessä on pale ale tyylin edustaja, eli kohtuullisen tuhdisti humaloitua tavaraa pitäisi olla tarjolla. Pullosta löytyy yksi kummallisuus. Etiketin päälle on lätkäisty ilmeisesti maahantuojan toimesta tarra, jossa on viivakoodi sekä perinteiset (ja pakolliset) "sisältää ohramallasta" jaaritukset. Tarrassa on myös parasta ennen, joka on merkitty 06/2014. Tässä vaiheessa harrastajan viiksikarvat värähtävät - meitä on kusetettu ennenkin. Kynsin tarran pois ja sen alta paljastuu Bäst Före 31-01-2014... Minkähän ihmeen takia parasta ennen päivää on muutettu? Luulisi tällaisen tuoreena parhaimmillaan olevan humalanpommin menevän kaupaksi jo ennen vuotta 2014, joten miksi vaivautua pidentämään jo muutenkin turhan pitkällä (oluen makua ajatellen) olevaa päiväystä vielä puolella vuodella? Olen todella pettynyt ja ihmeissäni tällaisesta toiminnasta. Kaiken lisäksi alkuperäisessäkin etiketissä on valmistusaineet suomeksi ja viivakoodikin vaikuttaa samalta, eli käsittääkseni mikään pakko ei olisi ollut tarraa liimata alunperinkään. Tarkoitusperät jäivät siis hämäriksi, mutta nyt itse oluen pariin.


Red Seal Ale on kirkkaan kuparista ja keskirunsaasti vaahtoavaa olutta. Vaahto jättää tiheäsyistä pitsiä lasin reunoille. Tuoksussa on pääosassa herkullisen hedelmäinen aromaattinen humalointi,  sitruksisuutta, greippisyyttä ja hieman havuisuuttakin. Lisäksi ananasmaisuutta, joka tuo mieleen säilykeanasten makeahkon liemen tuoksun. Maussa on tukevan karamellinen ja hieman makeahko mallaspohja, johon runsaan humaloinnin on hyvä tukeutua. Maku ei ole aivan niin aromaattisen hedelmäinen kuin tuoksu, vaan se muodostuu odotettua katkerammaksi. Sitruksisuutta ja greippisyyttä löytyy tietysti silti. Lopussa ei makeudesta ole enää tietoakaan vaan loppuliuku ja jälkimaku ovat kuivia, katkeria ja hieman mausteisia. Suutuntuma on tuhdin keskitäyteläinen ja nipistävän hiilihappoinen. Nautittava ja tasapainoinen pale ale. Kamppailee tasavertaisesti paremmuudesta Alkosta myös löytyvien Sierra Nevada Pale Alen ja Anchor Liberty Alen kanssa.

Yhteenveto

Tasapainoinen ja tuhdin humalainen pale ale.
ARVOSANA: 9-

5 kommenttia:

 1. Mutkan kautta kuultuna: Siinä alkuperäisessä etiketissä ollut viivakoodi oli kuulemma Alkolle liian pienikokoinen, siksi siihen piti lätkäistä tuo kauhistuttavan näköinen tarra päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla, mutta se ei oikeuta päivämäärien muuttamiseen. Diamond Beer tuo paljon hyviä oluita maahan ja tekee sillä saralla hyvää työtä, mutta tuollainen touhu menee liian pitkälle.

   Poista
  2. Hämmentävä teoria tuo "liian pieni viivakoodi", sillä esimerkiksi kyllähän nuo 0,04 l Koskenkorvan piccolo-pullotkin näyttävän menevän ongelmitta läpi, minkä lisäksi on sitä tusinoittain muita pikkuruisia viivakoodeja tullut nähtyä.

   Poista
  3. Joku nohevahan voisi lähettää sähköpostilla kyselyn asiasta Diamondille? Siis ainakin tuosta päivämäärän muuttamisesta.

   En minä, koska olen laiska ja saamaton.

   Poista
 2. Erikoinen juttu tuo viivakoodisysteemi, mutta oluthan itsessään oli erittäin nautittava. Itsellä tämä punainen hylje maistui hieman paremmin, kuin Sierra Nevada, vaikka tiukkaa olikin. Libertya pitäisi pitkästä aikaa taas maistaa, että uskaltas mennä puolesta tai vastaan väittämään. Sanotaanko, että hyvä paluumuuttaja Alkon valikoimaan.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.