Olutarvio: Van Honsebrouck Bacchus Frambozenbier

0 kommenttia
 

Bacchus Frambozenbier

Panimo: Van Honsebrouck, Belgia
Oluttyyli: Hapan Ale
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Alko (4,98€ / 0,375l)

Bacchus Frambozenbier on Alkon viime viikon uutuus. Vitosella saa paperiin käärityn 0,375-litraisen pullon, jonka valmistusaineet ovat kaukana perinteisestä. Alko kertoo valmistusaineiksi Pilsner-, pale ale-, karamelli- ja vehnämaltaat, humalina Saaz ja Styrian, appelsiini- ja vadelma-aromit, vesi ja hiiva. Lisäksi paperikääreessä olevassa valkoisessa tarrassa mainitaan E405 propyleeniglykolialginaatti, E960 stevioliglykosidi ja E300 askorbiinihappo. 

E300 on perinteinen C-vitamiini, jota tässä käytetään säilöntäaineena. 

E960 on, finland.somefood.org sivuston mukaan, stevia rebaudiana kasvista saatavaa ainetta, joka on 300 kertaa makeampaa kuin sokeri, ja tässä mukana siis makeutusaineena. 

E450 taasen, saman sivuston mukaan, on erilaisista merilevistä tehtyä emulgointi-, stabilointi- ja sakeuttamisainetta. Tämä lisäaine mm. parantaa virvoitusjuomien ja oluen kuplien laatua ja kestävyyttä.

Että semmosta. Oluen pitäisi mielestäni olla mahdollisimman luonnollinen juoma, ilman keinotekoisia makeutus- tai muita lisäaineita. Askorbiinihapon, eli C-vitamiinin, eli E300:n käyttö säilöntäaineena on suhteellisen yleistäkin ja sen vielä sulatan, mutta nämä kaksi muuta taas - Ei ei.

Tämä olut pohjautuu saman panimon Bacchus olueen, joka on perinteinen, makeuttamaton hapan ale, jota olen kerran maistanut ja silloin tykkäsin. Bacchusin päälle on tässä siis törkätty kosolti aromia ja lisä-aineita, eli lähtökohtaisesti on ainakin menty huonompaan suuntaan. Maistetaan nyt kuitenkin kun tuli ostettua.


Lasiin kaatuu punertavaa, melko niukasti vaahtoavaa olutta. Tuoksu on sokerisen vadelmamehuinen. Tuoksusta tulee täytekakun marsipaaninen kuorrute vadelma-aromilla lähinnä mieleen. Normi-Bacchusin viehättävistä aromeista ei ole jäljellä mitään. Maku on sokerisen makea, vadelmamehuinen, vain kevyen hapan, eikä lopussa ole oikeastaan minkäänlaista puraisua - ei hapokkuutta, eikä humalaa. Surkea, ylimakea olut ja karmaiseva pettymys tietysti. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja matalahiilihappoinen sekä hieman sokerisen tahmaisa. En suosittele.

Yhteenveto

Ylimakea, sokerinen ja vadelmamehuinen olut
ARVOSANA: 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.