Olutarvio: Rulles Estivale

2 kommenttia
 

Rulles Estivale

Panimo: Rulles, Belgia
Oluttyyli: Belgityylinen ale
Alkoholipitoisuus: 5,2%
Saatavuus: Ulkomailta

Vuonna 2000 perustettu Rulles:n pikkupanimo sijaitsee eteläisessä Belgiassa lähellä sekä Ranskan, että Luxemburgin rajoja. Alkossa Rulles:lta on nähty Triple, joka kuului jouluolutvalikoimaan vuonna 2010, vaikka on ympärivuotinen tuote ja jouluoluesta kaukana. Panimo taitaa pullottaa ainoastaan näihin isoihin pulloihin. Rulles Estivale oli alunperin panimon kesäolut, mutta siitä on tehty kysynnän kasvettua ympärivuotinen. Oluessa on käytetty Warrior ja Amarillo humalia ja se on ennakkotietojen perusteella varsin mukavasti humaloitu. Tämä olut tuli nautittua eilen. Illan jo hämärtyessä vedin hupparin päälle, nappasin putelin messiin ja lähdin ulkosalle heittelemään lateksipossua sudesta polveutuneelle mustalle pedolle. Tällainen olut tuntui sopivan varsin mainiosti siihen tarkoitukseen, sillä iso pullo antoi aikaa perehtyä oluen makuun rauhassa possua heitellen parin lasillisen verran ilman "pakollisia reittaussuorituksia", joita varten pitikin sitten myöhemmin siirtyä sisätiloihin.Kultainen, hieman utuinen ja massiivisesti vaahtoava olut. Vaahto jättää laskiessaan paikka paikoin jopa noin puolen sentin vahvuista pitsiä lasin reunoille. Tuoksu on hyvin belgimäinen, siinä on oikein kunnolla vanhan mantereen humalaa ja fiilinkiä. Se on kukkainen, yrttinen, ruohoinen, maanläheinen ja hieman sitruksinen, sekä belgihiivaisen mausteinen. Erittäin raikas ja miellyttävä tuoksu. Maku on samoin hyvin raikas, kuiva ja tiukan iskevästi katkerahko, myös belgihiivaista hedelmäesterisyyttä löytyy. Humalointi on kuitenkin pääosassa ja se on yrttistä, ruohoista, kukkaista sekä hieman sitruksista. Todella hyvää ja sessioitavaa olutta. Jälkimaku on kuivan katkeran ruohoinen ja maalaismaiseman mieleen tuovan heinäinen. Tämä herkku on suutuntumaltaan keskitäyteläinen ja melko maltillisesti, mutta kuitenkin napakan iskevästi hiilihappoinen. Erinomaista ja erehtymättömän vankasti belgityylistä olutta.

Yhteenveto

Runsaasti humaloitu belgialainen kesäolut
ARVOSANA: 9-

2 kommenttia:

  1. Mielestäni Estivale kuuluu siihen äärimmäisen pieneen sarjaan oluita, joista voi aivan rehellisesti sanoa, ettei siinä jäänyt mitään parantamisen varaa. Aivan täydellinen olut omassa sarjassaan ja muutenkin. Jos pitäisi valita yksi olut, jota joisi koko loppuelämän, niin se olisi juuri tämä. Estivale on myös mainio esimerkki siitä, ettei loistavassa oluessa tarvitse välttämättä olla kovinkaan suurta alkoholiprosenttia, mutta kuitenkin Kekkoslovakian olohin se puoli prosenttia liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä olut ja paljon on saatu mahdutettua noihin prosentteihin. Itselläni tällainen "yksi ylitse muiden" olut olisi ehkä Schneider-Weissen TAP5 Meine Hopfenweisse. Sekin on kokonaisuutena enemmän kuin osiensa summa.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.