Oluiden tilaaminen netistä

348 kommenttia
 
Onko Alkon rajallinen valikoima jo koluttu läpi? Pännivätkö jatkuvat kiristykset ja holhous? Ohita monopoli ja holhous - tilaa netistä! Laatuoluiden tilaaminen internetistä suoraan kotiovelle on tämän jutun kirjoitushetkellä täysin mahdollista ja täysin laillista. Aivan arkipäiväistä toimintaa vapaammassa Keski-Euroopassa. Eduskunnan parhaillaan pähkäilemä alkoholilain täysuudistus keksinee tähänkin jotain uusia pykäliä, mutta vielä toistaiseksi mennään näin. Oluiden tilaaminen on jo vuosia ollut harrastajille enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä Alkon valikoima on nopeasti maisteltu läpi. Asian yllä leijuu kuitenkin jonkin sortin myyttisyys. Se on tabu, eikä siitä liiemmin puhuta tai kirjoiteta, vaikka "kaikkihan sitä tekevät". Mielestäni nyt oli oikea aika tehdä tämä kirjoitus ja jakaa asia laajemman yleisön tietoon - tämä käytännössä loputon olutvalikoima on EU:n kansalaisina meidän suomalaistenkin oikeus!

Ennen kuin siirryt tilaamaan, tutustu kuitenkin tullin ohjeisiin osoitteessa: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/ - Ohjeistuksen avainkohtiin kuuluu termi "etämyynti", jota harrastavat kaikki tässä jutussa mainitut liikkeet.
Etämyynnissä verovelvollinen on etämyyjä. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. Kuljetus katsotaan myyjän järjestämäksi esimerkiksi silloin, kun myyjä ohjaa Internet-sivuillaan tilauksen yhteydessä asiakkaita käyttämään tiettyjä kuljetusliikkeitä tai jotenkin muuten osallistuu kuljetusta koskeviin järjestelyihin. (Tulli.fi Asiakasohje nro 19 , yksityishenkilölle, helmikuu 2014)
Myyjä on siis verovelvollinen - ostajan tehtävänä ei ole selvittää hoitaako myyjäliike maksut Suomeen, eikä ostaja ole mitenkään siitä vastuussa. Henkilökohtaisesti se ei minua edes kiinnosta. On täysin mahdollista, että kaikki liikkeet eivät edes tiedä tästä käytännöstä mitään, mutta se on niitä asioita, joista ostajan ei tarvitse välittää. Ostaja asioi myyjän kanssa ja myyjä hoitaa loput niin kuin hoitaa. (HUOM! ks. kommentit).

Oletko epävarma tilaamisen laillisuudesta? Lue vapauden manifesti, joka kertoo tilaamisen olevan yksiselitteisesti täysin laillista: http://www.reittausblogi.info/2014/09/vapauden-manifesti-alkoholin.html

Näin toimittaa Saveur Biére
Alle linkatuissa kaupoissa myyjäliike hoitaa aina kuljetuksen järjestämisen - kyseessä on siis etämyynti. Ostajan ei tarvitse kuin lisätä haluamansa tuotteet ostoskoriin, vingauttaa luottokorttia (suosittelen paypalia) ja tavara lähtee tulemaan. Kuluu viikon päivät ja kuljetusfirman kaveri soittaa ovikelloa - tai jos oikein fiksu kuski sattuu, niin soittaa ensin puhelimella ja kertoo olevansa hetken päästä tulossa. Tullin tai muunkaan virkamiestahon kanssa ei tarvitse olla missään tekemisissä - se on yleinen harhaluulo. Homma toimii siis oluita ostaessa aivan samalla tavalla kuin muitakin tuotteita, esim cd-levyjä ostaessa, silloin kun kyseessä on etämyynti (jota kaikki tässä jutussa mainitut liikkeet harjoittavat). Älä stressaa, olut ei ole muualla yhtä demonisoitu kuin meillä Suomessa.

Linkitän alle hyväksi todettuja ja laadukkaita oluita myyviä nettikauppoja. Kaikki kaupat kuuluvat EU-maihin. Kaupat on testattu, eli niistä on tilattu onnistuneesti - tarkoittaen sitä, että oikeat tavarat ovat tulleet perille ehjinä ja suht ajallaan. Jos tiedät muita hyviä ja testattuja kauppoja, joista tilaaminen on helppoa ja vaivatonta ja myyjä hoitaa kuljetuksen, niin kommentoi toki alle niin lisätään listalle. Lisään pienen kuvauksen niiden kauppojen kohdalle, joista minulla on omakohtaista kokemusta tai joihin olen tarkemmin tutustunut.

Postikulut vaihtelevat liikkeittäin ja saattavat muutenkin muuttua äkisti ja usein, joten en ala niitä tähän listaamaan. Ne käyvät kuitenkin ilmi useimpien kauppojen sivuilta ja viimeistään kysymällä. Useimmiten kuitenkin 20 sekalaisen oluen laatikko liikahtaa Suomeen noin 25-35 eurolla. 20 oluen ostaminen tulee silti postikuluista huolimatta usein halvemmaksi kuin Alkosta ostaminen, vaikka harvoinpa olen kuullut Alkosta saatavia oluita netistä tilattavan - nehän on jo maisteltu ja parempiakin on usein tarjolla.

Ainut miinus näissä kaupoissa on se, ettei suomalaisia pienpanimo-oluita tahdo löytyä, mutta siihenkin on tulossa muutos - tutustu aiheeseen enemmän TÄSTÄ LINKISTÄ.

Sitten listaukseen!

Nettikaupat:
Brittiläinen liike, jossa laaja valikoima erityisesti brittiläisiä uuden aallon crafteja ja jonkin verran myös jenkkiläisiä.
Saksalainen laatuliike, jolla on usein erinomaisen nopea palvelu. Valikoima vaihtelee ja kuumimpia uutuuksia kannattaa väijyä, sillä ne menevät kaupaksi nopeasti.
Ranskalainen liike, jolla selkeät ja hyvin toimivat sivut. Nopea ja luotettava. Erinomainen, mutta ei kaikkein edullisin valikoima.
Skottipanimon omia tuotteita ja vaihtelevasti muidenkin panimoiden tuotteita. Hinnat on kovat, mutta kovia on oluetkin.
Saksalainen liike, jolla edulliset hinnat ja laaja valikoima Saksan, Belgian ja Hollannin oluita sekä muutamia jenkkejä. Moitittu toisinaan siitä, ettei sähköposteihin vastata ongelmatilanteissa.
Braugasthoefe http://www.biershop-braugasthoefe.de/

Beer Planet http://shop.beerplanet.eu/

The House of Gueuze / Het Huis van de Geuze http://www.huisvandegeuze.be
Maailman kovin lambiceihin erikoistunut liike. Laaja valikoima ja valitettavan kovat postikulut.
myBrewerytap http://www.mybrewerytap.com/
 

Belgiuminabox http://belgiuminabox.com/shop/
 

Etre Gourmet (Bieresgourmet) http://www.bieresgourmet.be/catalog/
Tämä on käsitykseni mukaan melko suosittu liike, mutta en ole vielä itse kokeillut.
Schlenkerla Shop http://shop.schlenkerla.de/Schlenkerla-S...-Mailorder 
Saksan ja maailman kuuluisimman savuolutpanimon oma kauppa. Urbockit tulevat tilattaviksi yleensä lokakuussa, eli silloin kannattaa laittaa jouluksi koppa tulemaan.
De Bierkoning http://bierkoning.nl/

Beernavigator http://www.beernavigator.com/

Bier Deluxe http://www.bier-deluxe.de/

Belgian Beer Factory http://www.belgianbeerfactory.com
Paljon belgejä, suht edullinen hintataso ja maltilliset postikulut.
Weihenstephan Fanshop https://fanshop.weihenstephaner.de/index.php
Kuuluisan saksalaispanimon oma nettikauppa.
Mikkeller Shop http://shop.mikkeller.dk/
Kuuluisan tanskalaisen "mustalaispanijan" verkkokauppa. Oluita Mikkelleriltä ja kavereilta. Kesäkuussa 2014 ainakin vielä kiinteät 18,35€ postikulut Suomeen.

Beer Republic Beerrepublic.eu


Firma Bier Firma Bier

Beergium http://www.beergium.com/en
Huippupanimoiden valikoimaa ja laajalla skaalalla belgioluita.
Bier-Kaufen https://www.bier-kaufen.de/
Saksalaista laatua saksalaiseen hintaan
Ebrowarium http://www.ebrowarium.pl/
Puolalaista craftia, jota ei muualta oikein saa. Toimittavat Suomeenkin. Email palvelee.
Hops United http://hopsunited.com/
Virolainen olutkauppa, jonka tavoitteena on tehdä oluen ostamisesta helppoa tarjoamalla keissejä eri teemoilla. Kauppa on avattu marraskuun lopulla.  Hinnoissa on mukana Suomen verot, eli keskimäärin 0.93€ / pullo (laskettu 7% 0.33 mukaan).   Kuljetus alkaen 10€ R-kioskille (12-pulloa).  Kauppa on englanniksi, mutta palvelu onnistuu suomeksi kaikissa kanavissa.

 
Jos tästä oli sinulle apua, niin jaa auliisti eteenpäin! Tämä teksti löytyy jatkossa helposti blogin yläpalkista otsikolla "Oluiden tilaaminen netistä".

Haluatko maistuvaa olutta vielä halvemmalla? Tee itse:
Pussimäskäämisen lyhyt oppimäärä - eli kuinka tehdä maistuvaa olutta helposti kotona 
KOMMENTOIJAT HUOM! Tällä sivulla näkyy vain ensimmäiset 200 kommenttia. Uusimmat kommentit näkyvät tällä sivulla: http://www.reittausblogi.info/p/oluiden-tilaaminen-netista.html?commentPage=2

348 kommenttia:

 1. Beernavigator testattu ja toimivaksi todettu. Viikko tilauksesta ja kuriiri kantoi oluet kotiin. Postikulut oli kyllä aika suuret - EUR 34:90, joten seuraavaksi kokeillaan belgianbeerfactorya, jolla toimitusmaksu Suomeen vain 15 euroa.

  VastaaPoista
 2. Belgianbeerfactorysta tilatut oluet saapuivat tänään....Duvel, Vedett, Kvak, Hoegaarden ja Timmermans Peche -oluet siirtyivät kylmiöön odottamaan nauttimistaan. Toimitusmaksu todellakin vain 15 euroa.
  Hintaesimerkkinä kori Duvelia kotiin kannettuna 50 euroa, Alkosta 24 pulloa samaa olutta satasen.Hmmm...
  Seuraava kommentti, kunhan kaikkia maistettu.
  Tero

  VastaaPoista
 3. Edellä mainittuja oluita nyt nautiskeltu ja omaan makuun upposi parhaiten Vedett vehnäolut, joka hieman yllättäen oli jopa parempaa kuin vanha tuttu Hoegaarden.
  Seuraavaksi testaan Gourmondon toimivuutta, toimituskulut sanoisinko vaatimattomat 15 euroa. Ja koko tilauksesta sai vielä 5 prosenttia alennusta rekisteröitymällä ensin.
  Tulossa pitäisi olla saksalaisia vehnäoluita ja Kölshchiä..mmmm.
  Palataan, Tero

  VastaaPoista
 4. Gourmondon oluet saapuivat - tämä on oikea ilon ja onnen päivä! Kerralla hyvä kattaus vehnäoluita, vanhaa suosikkiani Kölschiä ja 12 pullon lajitelma saksalaista laatuolutta.
  Oluet saapuivat todella hyvin pakattuina, jokainen pullo omassa lokerossaan kahdessa tukevassa pahvilaatikossa. Kaikki oluet alle kaksi euroa puolen litran pullo ja postikulut 32:sta pullosta kahdessa laatikossa -vain- 15 euroa! Hakkaa mennen tullen marketista kantamisen.
  Tätä kauppapaikkaa voin suositella, vaikka osa sivuista ei kolmannelle kotimaiselle käännykkään. Kippis, Tero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä arvoisteluista. Mitäs luulet, kuinka sujuvasti tuotteet toimitetaan Pohjanmaalle ja riittäneekö tuo 15e? Ilon ja onnen päivää odotellessa,

   Samppa Linna

   Poista
  2. Gourmondolla on muistaakseni 15€ toimituskulut Suomeen, eli kattaa koko Suomen - myös Pohjanmaan.

   Poista
  3. Viime viikolla tuli Gourmondon paketti ja siinä postikulut olivat 25€, olisivatko nostaneet hintoja?

   Poista
  4. Kyllä, Gourmondon Suomeen toimitus on noussut "hiljattain" (syys-lokakuun vaihteessa?) 15€:sta 25€:en. Onneksi kiinteä hinta, joten tilaessa isomman satsin jyvittyy kulut vielä järkevälle levelille, varsinkin jos suosii tarjoustuotteita.

   Poista
 5. Kuinka paljon olutta saa tilata suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sitä EU:sta saman verran kuin saa tuodakin. Eli ihan miten paljon vaan, kunhan pystyy todistamaan, että se tulee omaan käyttöön.

   Poista
  2. Ei varmaankaan edes tarvi tulla omaan käyttöön, koska verot on maksettu.

   Poista
 6. Eli aiemmin mediassa pyörineet "tuontirajat" eli suositukset tulivat voimaan:

  Uuden valmisteverotuslain mukaan alkoholintuojan tulee pyydettäessä antaa Tullille selvitys tuonnin tarkoituksesta ja saattaa todennäköiseksi, että tuotteet tulevat omaan käyttöön, mikäli hän tuo mukanaan enemmän kuin
  1) 20 litraa välituotteita (esimerkiksi sherry, portviini, vermutti ja muut vastaavat juomat)
  2) 90 litraa viinejä, joista enintään 60 litraa on kuohuviinejä (ml. siiderit ja käymisteitse valmistetut long drink -juomat)
  3) 110 litraa olutta
  4) 10 litraa muita alkoholijuomia (ml. muut kuin käymisteitse valmistetut long drink-juomat).

  Siideriä ja long drinkkejä ei voida rinnastaa olueen.

  VastaaPoista
 7. Nämähän käyvät kaikki sikakalliiksi, jos perisuomalaista kännäämistä ajattelee, eikä oluen maistelua sipsuttelutaiteena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettikaupoista haetaankin ennemmin valikoiman laajuutta ja laatua kuin suoraa hintasäästöä.. Ja ehkä hinnoittelun järkevyyttä esimerkiksi perusvehnien jne kohdalla. Bulkkiahan nyt saa vaikka Tallinnan lautalta ja samalla muutakin tenuteltavaa jos isommissa erissä haluaa juomansa käyttää.

   Poista
 8. Noniin. Tänään saapui sitten 20 pullon satsi shop.schlenkerla.de putiikista. Pullot oli pakattu nätisti omiin lokeroihinsa ja ihme kyllä Itella ei ollut onnistunut tuhoamaan yhtäkään pulloa. Vähän vajaan 20 euron toimitus kulut oli kyllä kalliimman puoleista, mutta viikossa tuli perille. Ja reilu 20 euroa halvemmalla pääsi kuin ostamalla saman kasan alkosta.

  VastaaPoista
 9. Belgianbeerfactorysta tilasin yhden korin Leffeä ja yhden korin rochefort 10. Kokonaishinta 124 euroa (suomessa vastaava tuplasti kalliimpi).

  Toimitus kesti 9 päivää ja jokainen pullo oli pakattu erikseen. Suosittelen todella lämpimästi

  VastaaPoista
 10. Tämähän on hieno juttu. Hyvä että joku viitsii keräillä tietoja. Pitää heti tilata satsi Leffeä. Olen yrittänyt etsiä paikkaa josta saisi tilata Wel Scotchia, mutten ole löytänyt. Olisiko kenelläkään tietoa mistä sitä saisi tilata.

  VastaaPoista
 11. Myykö noista nettikaupoista mikään kotimaisia oluita? Itsekin saan välillisesti toimeentuloni suomalaisesta olutteollisuudesta ja siksi mieluiten suosisin suomalaista. Ulkomaantavara tuntuu hiukan omiin muroihin kusemiselta. Suomalainen monopoli- ja himoverotussysteemi on kuitenkin taho jonka muroihin voisi hiukan pissiä...

  VastaaPoista
 12. Ainakin allaoleva pulju myy Lapin kultaa. Jos tilaa vaikkapa 10 laatikkoa, niin toimituskulut ovat satasen luokkaa. Säästöä tulee suomen hintoihin verrattuna about 150 euroa. Jos tilaa viisi laatikkoa, niin säästöä tulee ~70 euroa.

  Klick!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ainakaan tuolta saanut valituksi toimitusmaaksi kuin Ruotsin ja Norjan. Suomea ei ollut valittavana lainkaan.

   Poista
 13. Voiko yhtä huolettomasti tilata myös väkevät juomat noilta sivustoilta?

  VastaaPoista
 14. Tietääkö joku mistä saisi Kona brewingin Big wave golden alea jotenkin järjelliseen hintaan? Se on varsin hyvä kesäolut ja tekisi mieli tilata pari koria, mutta niistä kotimaan marketeista mistä saa niin 4,05eur/0,33plo :/

  VastaaPoista
 15. Kiitoksia hyvästä artikkelista. Tästä se sitten lähti! Belgian Beer Factoryltä laatikolliset St Bernardus Abt 12 ja St Bernardus Tripel. Juuri meni tuohon 15 € (vajaa 32 kg) postimaksuluokkaankin vielä.

  Ilmeisesti tuollaiset pitkäkaulaiset pullot ovat kevyempiä kuin matalammat belgimalliset pullot. Esim kaksi laatikollista Chouffe Houblonia olisi antanut jo 30 € lähetyskulut.

  Jos homma toimii, niin eipä kannata enää tilata oluita Haaparannan Systembolagetiin ja käydä autolla hakemassa. Vaikka sinänsä jos jaksaa edes Kalixiin ajaa, niin sielläkin alkaa jo olemaan ihan mukavan erilainen valikoima plus hinnat -30% Alkon hinnoista.

  VastaaPoista
 16. Oli ihan pakko kokeilla olutverkkokauppaa ja Belgian Beer Factoryyn lähti testitilaus. :)

  VastaaPoista
 17. Itsekin tilailin reilu viikko sitten Belgian Beer Factorystä olutta. Tähän mennessä lafkaa ei ole kiinnostanut, kuin ottaa rahat. Mitään yhteydenpitoa heidän suunnalta ei ole kuulunut, eikä maileihinkaan vastata. Ihme homma, koska aiemmin kuullut lähinnä vain hyvää ko. paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kirjoitteli facebookissa, että, tilausvahvistuksessa olisi lukenut, että ovat tällä hetkellä osittain lomailemassa ja siitä syystä lähettäminen voi viivästyä viikonkin. Kai sulle tilausvahvistus on tullu?

   Poista
  2. Tilausvahvistus tuli kyllä, mutta ainakaan tuossa omassa versiossa ei ollut mitään mainintaa lomista. Heinäkuuhan on toki yleisin lomakuukausi, niin sen ymmärtää, mutta tuskin tuota infoa olisi ollut kovin vaivalloista laittaa sivuille :) Satuin vielä tilaamaan tiettyä tapahtumaa varten oluita, niin hieman harmittaa, kun tuskin enää kerkeävät tulla ensi viikoksi Suomeen :/

   Poista
  3. http://bisseparoni.tumblr.com/post/91835820454/oli-ihan-pakko-kokeilla

   "Please note that every year, in the beginning of July most Belgian breweries and also most of our staff is on holiday. Therefore we would like to inform you that a delay of up to 7 days is perfectly possible. We would like to apologize for this inconvenience. Off course I will add a free beer to your order and send you a discount code once the beers arrive at your doorstep."

   Poista
  4. Kolmen viikon odottelun jälkeen lähti sentään liikkeelle. Toivottavasti on kaikki laatikossa, eikä sitä enää joudu säätämään :)

   Poista
  5. 1kk ja 1vko tilauksesta, kymmenisen sähköpostia, kaksi eri seurantakoodia ja vieläkään ei ole lähtenyt Belgian Beer Factoryn paketti...

   Poista
  6. Voi prse! Ilmeisesti sama ku tilaisi kiinasta bisseä noilla odotusajoilla. Pääasia, että tilaukset kuitenkin tulevat ilmeisesti joskus... eikä tarvitse alkaa reklamoimaan. Pitää itsekin ottaa yhteyttä sähköpostitse ja FB-sivun kautta.

   Poista
  7. Tänään on sitten jälkimmäisen seurantakoodin mukaan joku paketti lähtenyt matkaan. On nyt Hollannissa. Saas nähdä mitä paketissa on. Kymmenen pinnan alekoodi olisi sähköpostissa mutta ehkä pitäisi kuitenkin ensin nähdä, että miten tämä nyt menee...

   Poista
  8. Tulihan jotain vastausta kun laitoin vähän tulisemman mailin. Let me start with apologizing for this late reply. Hereby I confirm that earlier this week we started handling your order. Soon you will receive more shipping info including a tracking code.

   Poista
  9. Ensimmäinen tilaukseni kesti tosiaan sen neljä viikkoa tulla. Ajattelin että eipä siinä, annetaan vielä uusi mahdollisuus. Jälkimmäinen tilaus tuli eilen, reilu kolme viikkoa tilauksesta..paketti ihan jojossa ja helisi. Oli vain yksi pullo hajonnut..osa tilauksesta jäi tulematta, joka kyllä hyvitettiin minulle mutta seurantakoodit yms as.palvelu tämän tilauksen suhteen oli vielä ensimmäistä paskempaa. Kun sanoin tuosta rikkoontuneesta pullosta ja paketista niin kommentti oli tasoa, että paska juttu. Jälkimmäiseen tilaukseen en saanut ikinä edes tilausvahvistusta, kun maksoin suoraan tililtä. On kyllä paketti noilla helvetin sekaisin nykyään, harmi homma koska valikoima ja hinnat ovat erittäin jepat. Enpä tilaa uudestaan, joten mistä hyvät belgit jatkossa?

   Poista
  10. Näköjään tilaus on jakautunut kahteen pakettiin, Ensimmäinen on nyt matkalla. Eli 3vkoa näyttää tällä hetkellä kestävän tilauksesta himaan ensimmäinen paketti.

   Poista
  11. Tänään tuli kaikki 42 bisseä ehjänä. 5vkoa siihen meni. Eiku uus menemään nyt samantien.

   Poista
  12. Välttäkää Belgian Beer Factorylta tilaamista, kun nykyinen toiminta on mitä on. Ennen heinäkuuta paketti tuli perille parissa viikossa ilman mitään ongelmia, kyselyihinkin vastattiin ripeästi. Nyt olikin sitten eri juttu.

   Saapuminen kesti kaksi kertaa kauemmin vailla järkevää selitystä. Lisäksi saapuneesta paketista puuttui 3 pulloa tuntemattomasta syystä, ja yksi 0,75l pullo oli vaihtunut 0,33l vastaavaan. Jotakin selittelivät, että pullot ovat vuotaneet ja kuljetusfirma olisi ne poistanut, mutta veikkaampa vain huolimattomuutta koska kadonneet oluet olivat pelkkää Rochefort kutosta ainoina tilauksessani, plus tuo pullokoko-keissi. Ja eipä nuo tietenkään niitä puuttuvia erikseen postita, vaan "seuraavan tilauksen yhteydessä". Enpä ota tuota riskiä. Tämä "hyvitys" sai viimeistään jättämään puljun palvelut oli valikoima millainen tahansa.

   Poista
  13. Tänään saapui noin 200 pulloa olutta belgianbeerfactorystä. Vähän yli 2 vk kesti tilaus. Sähköpostin kanssa ovat hyvin hitaita vastailemaan, mutta koska kaikki oluet tulivat kuitenkin kunniakkaasti perille suhteellisen nopeasti, voin suositella paikkaa lämpimästi.

   Poista
 18. Minulle tuli juuri tänä aamuna tuosta samaisesta paikasta tilattu laatikollinen belgialaista herkkua. En saanut minäkään ensin muuta viestiä kuin "sit back and relax", mutta laitoin heidän nettisivuston kautta kyselyä toimituksesta, jonka jälkeen sain linkin kuljetusfirman sivuille, josta pystyi seuraamaan tilauksen etenemistä.
  Tilasin St Paulin oluita, Duvelia, Vedettiä, Pecheä, Kvakia, Pecheä...
  32 pulloa ja kaksi lasia - toimituskulut 15 euroa kotiinkannettuna!
  Huomenna alkaa kesäloma, kippis. Tero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belgianbeerfactory.com -sivua en voi valitettavasti enää suositella. Tilaus sisään ja pyyntö tilauksen mukaan, että saisin seurantakoodin heti kun tilaus on lähtenyt. Kului kaksi viikkoa eikä pihaustakaan. Sitten tuli ylläkin ollut vakiovastaus "let me start with...". Nyt sain seurantakoodin, jonka mukaan lasti on Hollannissa.
   Ei hyvä.
   Pidän belgialaisista oluista, mutta en tämän kaupan toiminnasta.
   Hyvä kysymys yllä, mistä löytyisi samaa tavaraa paremmalla toimitusvarmuudella/nopeudella?
   Tero

   Poista
 19. mydrink.ee on nyt testattu oluella. Itella toimiti tavarat pakettiautomattiin kolmella päivällä. Kuljetuskulut 17,25 euroa tulee maksaa tavaran vastaanottaessa pakettiautomaatista ja ei mitään muuta. :-)

  VastaaPoista
 20. Huonolta vaikuttaa tuo gourmondo.de näin ensitilauksen perusteella. Kaksi viikkoa sitten tilattu ja tavara ei ole liikkunut mihinkään. Kokoajan lukee statuksessa: shipping is prepared. Tais mennä rahat ja jäädä oluet saamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nettikaupat nykyään niin toimi, että rahat menee. Ota yhteyttä ja kysy mikä mättää. Ehkäpä joku tilatuista oluista on loppu tms.

   Itsellä kävi Gourmondon kanssa niin, että kaksi pulloa oli jäänyt paketista pois, koska ne olivat varastosta loppu. Lähetyslistassa luki, että hyvitetty ja kun tsekkasin pankista luottokortin statuksen, niin sinne tosiaan oli palautettu puuttuvien pullojen hinta. Ei Gourmondo mikään hämärä riistofirma ole.

   Poista
  2. kannattais lähettää asiakaspalveluun viestiä ennenkuin tuut tänne burgeroimaan

   Poista
  3. Kaksi kertaa olen gourmondolta tilannut. Toisella kerralla pienen testisatsin ja toisella kerralla runsaasti jotta sain pudotettua toimituskulut 10 euroon. Ensimmäisellä kerralla paketti saapui kotiovelle viikossa. Toisella kerralla oli muutama merkki lopussa ja tästä syystä toimituksessa kesti hiukan yli 2 viikkoa. Olen ollut todella tyytyväinen. Kyselyä vaan perään. Kyllä nämä aina lopulta selviää.

   Poista
  4. Itsellänikin seisoi Gourmondon tilaus viikon, vaikka tilatessa kaikkia tuoteita näkyi olevan varastossa. Otin yhteyttä ja vastasivat, että yhden tuotteen kohdalla on ollut toimitusvaikeuksia heidän suuntaan ja sivuilla virhe statuksessa (ehkä siellä on joku geneerinen sivusto-ongelma kun muillakin ollut näköjään?). Asiakaspalvelu oli tosi hyvää, pahoittelut tuli ja ehdotti vaihtoehtoisia tuotteita. Palasin asiaan ja ehdotin yhtä hieman kalliimpaa tuotetta tilalle (kirjoittaen että laskuttakaa erotus), niin laittoivat tulemaan samalla hinnalla ja kiittivät kärsivällisyydestä. Nyt sitten postitäti kantoikin tänään ensimmäisen 18,5kg laatikon (neljästä) selkä väärällään ovelle ja oletan muiden tulevan maanantaina. Pullot olivat kaikki ehjiä ja yksittäispakattuja omiin pahvilokeroihin. Ihan asiallinen firma siis, mutta rapatessa roiskuu ja vahinkoja sattuu.

   Poista
  5. Minä olen tilannut syksyn aikana kolme kertaa Gourmondonilta olutta ja viiniä. Joka kerta tilaus toimitettu viikossa kotiin asti. Loistavasti pelannut ja nautittu saksalaisista oluista!! Toimituskulut tosin viimeisessä tilauksessa oli 25 ekeä. Mutta sen olen valmis maksamaan, jos saan nauttia saksalaista "dunkelia" kuten juuri nyt :)

   Poista
 21. Itsellä Gourmondolle tilaus sisään sunnuntaina 20. heinäkuuta. Maanantaina 21. paketti oli jo DHL:n hoteissa ja perjantaina Itellan kaveri kiikutti paketit kotiovelle. Olin apuna kantamassa, niin ei muuten ollut postiauton ainoat pahvilaatikot, joiden kyljessä komeili Gourmondon logo... :)

  Belgian Beer Factoryllä tosiaan oli lomakausi. Tilaus 14. heinäkuuta sisään. Sen jälkeen parit pahoittelumeilit siitä, että voi hiukan myöhästyä. Paketti kuitenkin DPD:n kyytiin viime keskiviikkona, ja tänään näyttäisi jo olevan Turkusessa. Huomenna tai ylihuomenna kellarissa.

  VastaaPoista
 22. Gourmondiin tilaus sisään 23.7. iltana. Tänään 29.7. postin auto kurvasi pihaan. Kuljetuskustannukset 15 €.

  VastaaPoista
 23. Perun aikaisemmat puheeni Gourmondon huonosta toiminnasta. Paketti tuli tänään perille ja hyvin pakattuna. Kolme viikkoa kesti toimitus mutta sielläkin varmaan oli kesälomakausi menossa ja sen takia viivytys. Yksi olut laji puuttui toimituksesta huonon saatavuuden takia, mutta siltäkin osin rahat oli tilitetty takaisin eikä näinollen mitään ongelmaa ole. Nyt maistuu saksalainen olut ja Jack Daniels ja taidanpa tilata pian uudestaankin :)

  VastaaPoista
 24. suosittelen kyllä kaikille: Breitenlesauer Krug-Bräu - erään saksalaisen ystäväni suosikkiolut

  VastaaPoista
 25. Onko kellään kokemusta Lebensmittel.de nimisestä paikasta? Hintataso näyttäs ainakin olevan melko edullinen ja löytyy myös isoja pakkauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin asiaa hieman ja törmäsin sellaiseen keskusteluun netissä, että Lebensmittel ei toimittaisi enää Suomeen - eli on toimittanut, mutta ei toimittaisi enää. Ilmoittele jos sait/saat tilauksen vetämään ja tavara tulee perille.

   Poista
 26. Muropaketti.comissa oli pitkä keskustelu asiasta. Keskustelun perusteella sain paikasta hiukan sekavan kuvan. Siis ei periaatteessa toimita suomeen mutta jos tilaa muitakin tuotteita (esim karkkia tai elintarvikkeita) niin alkoholituotteet tulee kuitenkin siinä sivussa mukana :) Kyllähän tuota lebensmitteliä kiinnostais pienellä summalla kokeilla että toimiiko se.

  VastaaPoista
 27. Muutama kysymys:
  1. Jos tulli on avannut paketin ja laittaa verolappuset mukaan, mutta myyjä on kuitenkin hoitanut kuljetuksen (eli on verovelvollinen), niin rupeavatko he mihinkään jatkotoimiin jos jättää verot maksamatta? Tullihan laittaa ne laput sen takia, etteivät he kuulemma voi tietää kuka on järjestänyt kuljetukset (ihankun kuitissa ei olisi postikuluja merkitty =D) Tulli siis tekee virheen luovuttaessaan tavarat tilaajalle. Heidänhän pitäisi jättää tavarat tulliin ja ruveta karhuamaan veroja myyjältä. Jos ei maksa niin sitten ei mene tavarakaan asiakkaalle.

  2. Jos tavara jää tulliin ja myyjä ei maksa veroja, oletteko saaneet helposti peruutettua tilauksenne? Kyse on kuitenkin myyjän laiminlyödyistä verovelvoitteista joiden takia asiakas ei saa tilausta.

  VastaaPoista
 28. Weihenstephan Fanshop on kukaan tilannut tuolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki jutussa mainitut kaupat on testattu, sopii tilailla huoleti.

   Poista
 29. Ei taida onnistua tuolta Lebensmittel.de:stä tilaaminen. Rekisteröityessä ei hyväksy muita maita kuin Saksa, Itävalta ja Iso-britannia. Samoin Bierzwerg.de ei hyväksy muita maita kuin Saksa. Vai onko joku onnistunut tilaamaan Bierzwergistä suomeen olutta onnistuneesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bierzwergiin voi rekisteröityä niin, että maaksi laittaa sen Saksan ja sitten pyytää sähköpostilla muuttamaan sen Suomeksi. Itse olen tehnyt niin, että olen rekisteröitynyt ja pistänyt maaksi Saksa, sitten normaalisti lisännyt kamat ostoskoriin ja kirjoittanut tilauksen infokenttään isolla, että SHIPPING TO FINLAND! ja osoitetta alle. Sieltä tulee sähköpostiin sitten Paypal -lasku, josta voit katsoa että osoitteet ym. on oikein ennen maksamista.

   Näin siis ainakin viimeksi kun sieltä tilasin, taisi olla 2013 alkuvuonna, mutta ei tietääkseni ole muuttunut.

   Poista
 30. Ai sen voi tehdä noinkin. Onkos tietoa Bierzwergin postikuluista suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 12 plo (0,33/0,5l) = 20,90€
   24 plo (0,33/0,5l) = 30,90€
   90 kg lava = 65€
   100 kg lava = 78€

   Poista
 31. Laitoin tilauksen vetämään paikasta nimeltä Lieferello.de. Eilen tilasin ja tänään jo paketti lähti matkaan, eli hyvältä vaikuttaa vielä ainakin. Postikulut suomeen 19.90 per 28kg. Ihan hyvät nettisivut tuolla firmalla ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin valikoiman puolesta ei mikään ihmeellinen, mutta ne mitä valikoimasta löytyy, ovat ihan hyvän hintaisia. Saksalaisia pääasiassa. Raportoi jos tulee kivasti perille niin lisätään listalle.

   Poista
 32. Työkaveille olis shitella tuonut Gourmondon pakettia, oli puhellut samalla, että mitenhän tuo homma onnistuu. On kuulma melko paljon noita laatikoita ollu jakelussa :D

  VastaaPoista
 33. Lieferello.de paketti saapui tänään perille. Mukana oli kaikki mitä olin tilannutkin, ja todella hyvin pakattuna. Jokainen pullo omassa lokerossaan. Toimitus kesti kuusi arkipäivää, eli todella nopeaa toimintaa. Ehdottomasti 5/5 pistettä lieferellolle ja kohtapuoliin uusi tilaus vetämään.

  VastaaPoista
 34. Gourmondo toimii.
  Torstaina yöllä tilattu, viisi pakettia. Vähän ennen yhdeksää oli postin auto tiistaiaamuna pihassa.
  Tai siis oli käynyt. Kaupoilla käydessä vilkaisin seurantakoodia ja paketit olivat jo nurkilla.
  Kävin postin pakettipalvelussa kysymässä saisiko jakajaan mitenkään yhteyttä, että voisi jättää ne terassille.
  Niin vain kotiin tulessa samaan aikaan tuli paketit.
  Kysyi jopa mahdollisuudesta tehdä valtakirja jotta voi jatkossa jättää paketit kuistille vaikka ketään ei olisi kotona.
  Iso peukku myös postille.

  VastaaPoista
 35. Niille jotka tykkää ostaa 24x laatikkotavaraa niin Spritbox.com voi olla kokeilemisen arvoinen kauppa. Löytyy myös väkevät ja viinit. Postikulut painon mukaan, esim. Kolme lavaa 24x0.33 olutta 24€.

  VastaaPoista
 36. weihenstephan on nyt muuttanut käytäntöä, että jokaisesta 6 pullosta joudut maksamaan sen 20e lähetyskuluja (eli jos tilaat esim 12 pulloa niin se on 40e) ELI sieltä ei kannata tilata enää mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. Tuo kyllä eliminoi tilaushalut aika totaalisesti. Kenties huomasivat, että aiemmin meni hieman liian halvalla.

   Poista
 37. No huh huh, ehdin siis juuri ajoissa. Tänään tuli paketit pihaan. Onhan se hölmöä pakata vain 6 pulloa per paketti.
  Loppui siis tilailut ensimmäiseen kertaa. No kivaa oli sen minkä kesti :/

  VastaaPoista
 38. Spritbox.com ja vironviina.com. Toimii hyvin jos vaihtoehtoja etsii oluelle.
  Useita kertoja käytetty.
  Ensimmäinen tuo kotiovelle ja toinen lähipostiin.

  VastaaPoista
 39. Tilasin pari pulloa sellaista Absinttia mitä Alkosta ei saa, siihen kaupan päälliseksi pari Jägermeisteriä hintaan 13e 700ml, ja kuohuvaa joki sattui olemaan melkein puoleen hintaan alessa. Toimitus sen 15e, Gourmondo. Bonustakin kertyy!

  VastaaPoista
 40. Oluen ulkomailta tilaamisen poikuus meni varoituksista huolimatta Belgian Beer Factorylle. Tilausvahvistus oli hiukan epämääräinen: kahden rivin verran pahoiteltiin aiheutuvaa haittaa, mutta epäselväksi jäi, mistä haitasta puhutaan. Tilauksesta meni kahdeksan päivää lähetystietojen ja seurantakoodin saapumiseen. Tavara saapui perille 13 päivää myöhemmin, eli tilauksesta tavaran saapumiseen kului tasan kolme viikkoa. Kaikki tilatut tuotteet tulivat ehjänä perille ja toimituskuluineen pullokohtainen hinta jäi aika tarkkaan puoleen alkon hinnoista. Toimituksen hitauden vuoksi tarkastelen kyllä seuraavan tilauksen kohdalla muitakin vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 41. Kirjoitin kunnon romaanin tähän jo, mutta esikatselu toiminto hävitti tekstini eli lyhykäisyydessään:

  Tilasin Belgian Beer Factoryltä n. reilu kuukausi sitten tavaraa. Tilauksessa oli n. 4 korillista olutta ja iso läjä erikoisempia laseja. Tilauksen yhteissumma huiteli jossain 250-300€ välillä(kova luotto ensikertatilaukseen.)

  n. 2vko tavaran tilauksen jälkeen paketit lähti rullaamaan DPD:n kyydissä kohti Suomea. Siitä noin viikon kuluttua sain paketit kätösiini, toinen aivan tuhannen päreinä ja toinen täysin ehjänä. Oli ihme että oluet olivat säilyneet ehjänä(laseihin pääsen kohta). Oluet oli pakattu todella mainiosti ja laatikon päällä luultavasti olisi pystynyt hyppimään tasajalkaa ilman että pullot olisivat hajonneet.

  Niin ne lasit.. Noh eihän niitä sitten tullut. Kyselin herroilta mikäs on kun toimituksessa ei ollut yhden yhtä lasia n. 10:stä. Sanottiin näin: "Some of the glasses you ordered were out of stock and therefore I decided to already ship the rest, so you could start enjoying those beers. Friday the second part of your order will leave our warehouse. Normally you have received an email confirm all this. Thank you very much and I apologize for this delay."
  Eli itseasiassa hyvinkin asiallista toimintaa ja käytännössähän tuo tarkoittaa sitä että lähettäjä ottaa takkiin lähettäessään 3 pakettia 2 sijaan. Erinomaista asiakaspalvelua mielestäni so far. Mistä päästäänkin seuraavaan murhekryyniin.

  Lasit lähtivät perjantain sijaan seuraavan viikon keskiviikkona kohti Suomea. Oi sitä ilon määrää kun DPD:n mies tuo paketin ja tiedän pääseväni hypistelemään laseja, olihan siellä aivan törkeän hieno "Leffe Royale" lasituote tulossa. Avaan paketin. Puran kamat. Muutama lasi puuttuu. Ja juurikin tuo kauan edellä mainittu lasi muutamine muineen laseineen. Kyselin taas hommasta maililla, en enää niin kauniiseen sävyyn, ja sain vastaukseksi hyvinkin pian: "That is not possible, I'm absolutely sure I added my last Leffe Royale glass to this order. May I ask if the tape was already cut?".

  Nyt odotan taas vastausta todettuani että teippiin ei oltu koskettu ja eihän tuohon pakettiin muuta olisi edes mahtunut.

  2/5 näillänäkymin, taidan katsella tilausta seuraavaksi muualta. :)
  Mainio blogi btw.

  VastaaPoista
 42. Munchenissä käydessä maistoin palkittua Landshuter brauhaus zwick'l bio-bier. Mistähän sitä voisi tilata?

  VastaaPoista
 43. Bier deluxe nosti postikuluja, Gourmundo nosti postikuluja, Belgian beer factoryn toimitukset epävarmoja. Rupeaa vaihtoehdot vähenemään. :(

  VastaaPoista
 44. No jes, alkaa kannattavuus mennä tästä hommasta kun vuoronperään nostelevat postikulut pilviin. Tarviis lisää paikkoja joissa laaja olut valikoima ja maltilliset postikulut.

  VastaaPoista
 45. Onkos kellään kokemusta sellasesta paikasta kuin worldwidespirits.de? Myyvät laatikoittain olutta, näköjään myös toimittavat suomeen.

  VastaaPoista
 46. 25 euroa Gourmondon toimituskulut 150euroon asti. Jos menee tuon yli kustannukset laskevat 20 euroon.

  VastaaPoista
 47. Tänään lähti tilaus worldwidespirits.de:n kautta, laatikollinen olutta ja pullo rommia, katsotaan kuinka käy. Toimituskulut 20 €. Ensimmäinen tilaukseni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vieläkään ole tavara saapunut perille, pieni pettymys. Nimimerkki john_anthony sentään sai tuotteensa 7 päivässä. Tilauksessa lukee toimituksen tulevan 4-10 päivässä, vaan ei tullut mulle. Alkuviikosta kyselin missä mennään ja vastasivat lähettävänsä tuotteet tiistaina. Että näin...

   Poista
  2. Paketit saapuivat maanantaina, joten perjantain pettymys vaihtui lopulta tyytyväisyyteen kaiken tullessa ehjänä perille. Tuli ehkä ennenaikaisesti avauduttua, mutta odotus oli korkealla...
   Andechser Bergbock Hell 6,9% ei ollut hassumpi valinta uudeksi tuttavuudeksi, tätähän voisi tilata toistekin.

   Drankgigant voisi olla seuraava kokeilu, väkevien hinnat näyttäisi olevan siellä kohtuuhintaisia. Mahtaako kellään olla kokemuksia tilaamisesta tuolta?

   Poista
  3. Itse kuukausi sitten tilasin drankgigantista satsin viskiä sekä muuta ja kaikki toimi erinomaisesti. Tilaus sisään perjantai iltana ja seuraavan viikon torstaina sai paketin noutaa postista.

   Poista
 48. Mäkin laitoin eilen testitilauksen worldwidespirits.de:een. Kaks laatikkoa olutta tilasin. Vaikuttaa muuten hyvältä mutta nettisivut tuntuu aika raskailta ja lataa hitaasti.

  VastaaPoista
 49. 18.9 Belgian Beer Factorysta tilattu tavaraa eikä vieläkään tavarat lähteneet liikkeelle. Kesälomakausi kun oli käynnissä ekan tilauksen aikaan meni 10 päivää maksusta lähetykseen. Ihmeen kauan kestää vieläkin.
  Gourmondon postikulujen nosto oli todellakin pettymys, mutta laitoin n. 300€:n tilauksen joten kyllä se vieläkin kannattaa kunhan vaan tilaa enemmän kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tavarat 29.9. Eivät olleet lähettäneet seurantatunnuksia ollenkaan. 5 pulloa puuttui (eivät olisi mahtuneet laatikkoon). Kyselin onko tulossa myöhemmin toisessa paketissa, mutta ei ole vielä kuulunut vastausta tai pakettia...

   Poista
  2. 17.9 tilatut oluet tulivat tänään belgian beer factorystä. Ei liiaksi infoa tullut lähetyksestä tännekkään. Kyselin perään ja vastasivat oluiden lähteneen ja pitäisi tulla pian seurantakoodia jne., mutta mitään ei tietoa lähetyksestä ei tullut ennenkö herkut olikin jo ovella.

   Poista
 50. Pari viikkoa sitten tilasin Oktoberfest-oluita Gourmondosta 15 € toimituskuluilla. Eilen yritin pistää uuden tilauksen menemään ja toimituskulut olikin noussut 25 €uroon :(

  VastaaPoista
 51. Noniin, Worldwidespirits.de tilaus saapui perille. Toimitus kesti seitsemän arkipäivää ja kaikki tilatut tavarat toimitettiin ehjänä perille. Mukana oli vielä lisäksi pieni maistiaispullo jotain päärynäistä likööriä.Toinen laatikoista oli hiukan kärsinyt kuljetuksessa mutta syy lienee lähinnä toimitusketjussa eikä niinkään toimittajassa. Tuolta tilattaessa ei näemmä kannata hätkähtää sitä että tilauksen tila jumittaa in progress kohdassa. Eivät nähtävästi tuota muuttele, itse en saanut seurantakoodejakaan vaan lähetys tuli ns yllättäen perille :) Enpä voi moittia worldwidespiritsiä. 4.5/5 pistettä. Mutta nyt lässytys sikseen ja Paulanerin salvatoria jäähtymään että pääsee iltasella maistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta paikasta tuli eilen myös 7:ssä arkipäivässä Salvatoria ja kuoharia. Kaikki meni siis enemmän kuin hyvin. Tuo Salvator mielenkiintoinen melko vahvan oloinen niinkun 7,9% antaa olettaa, ollaan muuten menossa Muncheniin maaliskuussa juurikin Salvator nimisille vahvanoluen festeille, jotka ovat sellaiset kylätyyppiset festarit. Sieltä onneksi saa muutakin kuin tuota Salvatoria. Pitää katella myös muitakin merkkejä jatkossa tuolta worldwidestä ! t jouni

   Poista
  2. Mulle laittoivat nyt toiseen tilaukseen yllättäen seurantakoodit sähköpostiin vaikka ensimmäiseen en niitä kanssa saanut. Toisen tilauksen käsittely muuten huomattavasti nopeampi kuin ensimmäisen. Torstai-iltana tein tilauksen ja maanantaina olivat jo laittaneet paketit matkaan. Hyvä näin, sillä ensimmäinen satsi oluita jo lähes tuhottu.

   Poista
  3. Nuo seurantakoodit olivat yhtä tyhjän kanssa, ei niistä saanut seurattua mitään. Lähetys tuli joka tapauksessa perille perjantaina.

   Poista
 52. Olen kerran kokeillut ja voin vilpittömästi vain ja ainoastaan suositella tuota verrattoman hyvää nettikauppaa. Kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 53. Lieferello toimitti tilauksen täydellisesti neljässä arkipäivässä. Maanantaina ennen puoltapäivää laitoin tilauksen ja torstaina enne aamukymmentä paketti kotona.

  VastaaPoista
 54. Tiedättekö tarviiko noi 6 L tynnyrit ((Keg) esim belgin beer factoryltä) jonkin hanan?

  -Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, Onko tynnyrissä maininta Perfect Draft ? Jos on niin vaatii Perfect Draft hanan. On aivan huikea hana, itsellä ollut n. 1,5 v käytössä, on sähköverkkon kytkettävä joka siis tekee ja ylläpitää painetta sekä kylmettää tynnyrin. Tynnyri säilyy avaamisen jälkeen 30 vrk hanassa. Hana maksaa n. reilu 200e ja on Merkiltään phillips. Annan mielelläni lisätietoja. t.Jouni

   Poista
  2. Hei! Alkoi kiinnostaa toi Perfect Draft. E-Bay:ssä kin näköjään paljon kaupitellaan. Kuinka nopeasti tuo jäähdyttää esim. 6l tynnyrin huoneenlämpöisestä "huurteiseksi"? Mistä itse tilailet tynnyrit tuolle hanalle?
   t: Lasse

   Poista
  3. Moi, täältä tilailen http://www.bier-wein.de/ , olen tilaillut n. reilun vuoden verran ja hyvin toimii. Toimitusajat n. 4vkon +/- 1vko luokkaa. Hinnat ok, n. 4,5e/L rahteineen, yleensä otan 4 pänikkää kerrallaan. Valikoima ei kovin laaja, mutta esim Fransiskaner vehnähän riittää aika pitkälle. Jäähdytys huoneenlämmöstä tarjoilukelpoiseksi vaatii pitkän ajan, esijäähdytän ensin jääkaapissa esim 24-48h jonka jälkeen tynnyri koneeseen joka hoitaa sen jälkeen kylmänäpidon. Koneessa siis pieni kompura joka pitää kylmänä ja hoitaa tarvittavan korvaavan paineen. Peli on siis ihan uskomaton hintaansa nähden jos aito hanatuote kiinnostaa. Yritin kertoa kattavasti, mutta kysele ihmeessä lisää niin kerron. Vaimoni veljellä Saksassa on ollut sama laite 5-6 vuotta ja kokemukset ovat hyvät. Niin, vielä: tynnyreissä on 5 euron pantti jonka saisi takaisin jos roudaisi Saksaan... toistaiseksi olen kerännyt niitä varaston hyllylle koristeeksi. t.Jouni

   Poista
 55. Onko jollain ajantasaista tietoa Spritbox.com kaupan toimituskuluista ? Olisi ideana tilata muutama laatikko bulkkiolutta (8-9eur/laatikko) kun ei jaksaisi Tallinnasta raahata.

  VastaaPoista
 56. Tuo Weihenstephanerin kauppa antaa 48x0,5l pullolle toimituskuluiksi suomeen 73.78€. En tilannut...

  VastaaPoista
 57. Gourmondosta tilattu pari pulloa viskiä, pari pulloa rommia, vodkaa, muutama viinipullo ja 20 olutta, sekä pari tuoppia. Postikulut 20€ ja viikossa oli tavara kotiovella :) Toimii!

  VastaaPoista
 58. Gourmondon postikulut tosiaan nousseet minimistä 15 eurosta 25 euroon (20€ yli 150 tilaukset). Näin on tapahtunut ilmeisesti lokakuun alusta lähtien. Sivuilla on erikseen maininta, että nämä kalliimmat postikulut on ainoastaan Ruotsiin, Tanskaan, Suomeen ja Britteihin. Jopa Irlantiin on postikulut vielä 15€. Mikähän lie tässäkin syynä? Epäreilua sanon minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että johtuu ainakin suomessa siitä, että paketin tultua maahan luovuttaa DHL sen Itellalle ja tuskin itella sitä ilmaiseksi kotia tuo. Eli suomen postiputiikki ottaa isompaa maksua, kuin muualla ja siitä kovempi hinta. Otat vaikka 5 kaveria mukaan tilaukseen niin ei tuo 25€ tunnu missään. Kannattaa tilata myös kunnon satsi niin oikesti tulee älytöntä säästöä.

   Poista
  2. 1 pullosta Lagavulinia tulee jo 27€:n säästö. Ei ne 20€:n postikulut tunnu missään, kunhan tosiaan tilaa kerralla kunnolla.

   Poista
 59. Noin kolmen viikkoa meni, että oluet tulivat ehjinä perille kotiovelle Belgian Beer Factorysta.

  Asiakaspalvelun nopeuden suhteen olisi kyllä parannettavaa noilla. Toimitusaika oikeastaan ei ollut minulle ongelma, vaan se miten toimituksen kestosta ja sen etenemisestä tiedotetaan asiakasta. Tilailin.kaksi valmista pakettia ja pari "irtopulloa" (yhteensä 32 plo) sunnuntaina 28.9. Reilua viikkoa myöhemmin (6.9) laitoin sinne päin sähköpostia, kun mitään ei ollut kuulunut. Hitaan vastaamisen jälkeen, 9.9 tuli viestiä, "Let me start.. blah blah.". Jokin pullo oli puuttunut ja lupailivat lähetysseurantakoodia seuraavan viikon lopulle. Sen jälkeen ei mitään kuitenkaan kuulunut. 20.10 olikin sitten kuljetusliike yrittänyt toimittaa lähetystä poissa ollessani. Jostain syystä kuljetusliikkeen internetjärjestelmä ei tykännyt seurantakoodista, ja sovin toimituksen seuraavalle päivälle soittamalla.

  VastaaPoista
 60. Gourmondolle ääni täältä, hyvin toimii, tavarat (4ltk) tulivat viikossa. Onko ideaa mistä saisi birtti-ale:ja edukkaasti?

  VastaaPoista
 61. Drankgigantin tilausta tehdessä tuli ongelma maksun kanssa. Ei jostain syystä ota vastaan luottokorttimaksua. Pyytää vahvistamaan maksun verkkopankkitunnuksilla (Nordea), mutta sen jälkeen vahvistus ei mene perille. Ilmoittaa jotain "Transaction cannot be..." ja palaa takaisin korttitietojen syöttöön. Koitin kahdella eri kortilla. Kellään mitääön hajua mistä voisi johtua? Sieltä on sentään joku onnistunut jotain tilaamaankin viesteistä päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin yhteydessä Dg:n helpdeskiin asian tiimoilta, mutta eivät osanneet sanoa mitään tarkempaa syytä ongelmaan. Totesivat kyllä, että ellei maksusuoritus onnistu kahden yrityskerran jälkeen, tilauksen pitäisi automaattisesti mitätöityä. Katsotaan käykö näin. Pääsisin tekemään uutta tilausta, jos vaikka toinen kerta toden sanoisi...

   Viskiä olisi tarkoitus tilata. Hinnat täältä tilattuna edullisempia kuin Saksasta oman vertailun mukaan. Ainakin edullisempaa kuin A-liikkeessä asioiminen. Toimituskulut tosin noin 30€ luokkaa ja joku luottokorttimaksu vielä päälle...saisi nyt vaan tuon maksun menemään perille.

   Poista
  2. En jaksanut leikkiä tuon korttimaksun kanssa, joten maksoin tilisiirtona. Eipähän tullut ylimääräisiä maksuja. Nuo korttimaksut tosiaan mitätöityivät kahden yrityksen jälkeen. Maanantaina laittaneet tavarat jo matkaan, loppuviikosta odotettavissa lähetyksen saapuminen perille. Talveksi vähän lämmikettä...

   Poista
  3. Lähetys saapui tänään aamulla perille. Hyvin pakattu ja kaikki tilatut tuotteet tulivat noin viikossa (30.10. tilasin). Eikä ollut tullin lippulappusia mukana.

   Poista
 62. Tuleeko kenellekään enää seurantatunnuksia Belgian Beer Factorysta? Itselle tuli ekalla tilauksella, mutta toisella ja nyt kolmannella ei ole kuulunut mitään. Eipä tuo nyt mikään katastrofi ole kunhan vaan tulee tavara perille, mutta silti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan ne sieltä kuitenkin. Kesti vaan 12 päivää tilauksesta lähetykseen.

   Poista
  2. Tilasin Belgian Beer Factorysta laatikollisen 18.10, tänään 7.11 saapui perille, 3 päivää sen jälkeen kun sain seurantatunnukset. Sitä ennen ei kuulunut mitään, mutta osasin jo odottaakin tätä palstaa luettuani. Pitää varmaan kohta vielä laittaa jouluoluet tulemaan, epäilen ettei ruuhka ainakaan vähene kun joulu lähestyy...

   Poista
 63. Koetilaus lähti Gourmondolle edellislauantaina 18.10, paketti tuli 24.10 perjantaina laatikollinen viskiä ja samana iltana lähti uusi tilaus eri tavaraa menemään eli nyt odotellaan seuraavaa satsia!Homma toimii , säästöä yli 200 euroa viimeksi , seuraavasta vielä enemmän!! Ei tartte enää Systeemiin poiketa !!

  VastaaPoista
 64. asiaa sivuten - Tulli on näemmä päivittänyt nettisivujaan ja selventänyt käsitteitä Etämyynti ja Etäosto (2.10.2014) : http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/alkoholi_tupakka/alkoholin_tilaaminen_netista.jsp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma EU-postipakettini, alkoholia ja sapuskaa, oli tullin avaama. Sisältöön ei oltu kuitenkaan puututtu eikä lähetys sisältänyt mitään ylimääräistä.

   Poista
 65. Schlenkerla Shopista ubockit viikossa kotiovelle ja DHL:n seurannasta näki kivasti missä paketti viipotti. Voin suositella paikkaa.

  VastaaPoista
 66. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73831-viinailmio-leviaa-tietamattomia-suomalaisia-pikkaisen-huijataan

  Joku vois väittää että laki on hiukan tulkinnanvarainen tässä asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millähän oikeudella Tullin ylitarkastaja Raitolahti leimaa tilaajan automaattisesti heti rikolliseksi, jos ei myyjä maksa veroja? Onkos se niin, että jos käyn parturissa, eikä parturi tilitäkään arvonlisäveroa niin minä olen rikollinen?

   Poista
  2. Aika selkeä asenne paistaa läpi tuostakin lehtijutusta.Perinteistä FUDia (Fear Uncertainty Doubt) levitellään Tullin toimesta. En jaksa laskea, mutta tuossa korostetaan aika monta kertaa sitä, että verot pitää maksaa Suomeen. Ehkä, mutta se ei ole ostajan vastuulla etämyynnissä.

   Toisaalta Tullin toimintaa on helppo ymmärtää. Onhan kyseessä putiikki, jonka koko olemassaolo on uhattuna. Valtaosa heidän aiemmista vastuista ja vallasta on hävinnyt. Ehkä seuraava hallitus voisi laittaa leikkauslistalle Tullin tarpeettomat toiminnot.

   Poista
 67. Tulli otti taas pelottelutaktiikan käyttöön kun nettitilailu vaan kasvaa kasvamistaan. Eipä oo taidettu ketään vielä verolle panna alkoholin tilaamisen takia.

  VastaaPoista
 68. Tännekkin tuli tullin avaama paketti ja sisällä suttuisasti tulostetut alkoholijuomaverolaput.
  Joku pelottelukampanja näyttäisi tosiaan olevan menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menetin just nettiolutneitsyyteni Gourmondolle. Saas nähdä laittaako tullin tädit ja sedät lappua laatikkoon. Mitäs teit sen suttusen lapun kans?

   Poista
 69. Itse tilasin ekaa kertaa Urbockeja Schenkerlalta 28.10. ja maksoin samantien. Tänään laitoin perään kyselyä, kun mitään ei ollut tilausvahvistuksen jälkeen kuulunut. Tunnin sisällä kyselystä tuli tieto ja koodit tänään lähtevästä paketista, mutta ei selitystä viiveestä saati pahoittelua. Osaavat ne näköjään munia tilauksen sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukankeuden jälkeen homma kävi jouhevasti ja Urbockit kotiutuivat tänään esimerkillisesti pakattuina. Eikä tullikaan ollut tajunnut Aecht Schlenkerla Rauchbier -logon merkitystä...

   Poista
 70. Tänään tuli laitettua ensimmäinen nettitilaus Lieferelloon.
  Nyt jo vähän jännittää, miten äijän käy?
  4 pulloa väkeviä ja 25 pulloa/tölkkiä olutta. Mites kauan teillä on mennyt tilauksesta kun juomat on saapuneet? Mites ne mahdolliset tullin kaavakkeet, voiko heittää uuniin? Tuleeko uusia karhuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperit voit heittää roskiin. Jos tulee vielä yhteyttä tullin puolelta sanot vaan että kyseessä oli etämyynti ja painukaa vittuun.

   Poista
  2. Noinhan sen pitäisi mennä, kiitos vinkistä!

   Poista
 71. http://yle.fi/uutiset/ulkomaan_viinat_suoraan_kotiportaille__verottaja_nuolee_nappejaan/7604419

  Mitähän nää idiootit vielä keksii.

  VastaaPoista
 72. meinaan tilata gourmondo.de sivuilta votkaa, onko kellä kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Absolutia oon tilannut, tilauksessa taisi olla sitä 4 pulloa + parikymmentä olutta. Ei ollut mitään ongelmia ja paketti tuli noin viikossa.

   Poista
 73. Hyvä kauppahan tuo Gourmondo on, enpä näkisi mitään ongelmaa tuossa. Toimitus yleensä 5-10 arkipäivän sisällä. Kannattaa katsoa myös lieferello.de hintoja, siellä voi olla halvempaakin vodkaa tarjolla.

  VastaaPoista
 74. Ylellä uutisoitiin eilen Tullin murheesta kun suomalaiset ovat löytäneet alkoholin ulkomaiset nettikaupat. Stasilandian toimenpiteitä odotellessa...

  VastaaPoista
 75. Nyt löytyi linkki tuohon Ylen uutiseen:

  http://yle.fi/uutiset/ulkomaan_viinat_suoraan_kotiportaille__verottaja_nuolee_nappejaan/7604419

  VastaaPoista
 76. Terve!
  MIstä kannattaa tilata, jos vaikka tilaisi myös siideriä ja vähän tuttua suomalaisen makuista juotavaa? Mistä mahtaisi saada viinirypäle kaljaa? :) kiitoksia etukäteen!

  VastaaPoista
 77. Olipa hienoa toimintaa tullilta kun olivat raiskanneet Worldwidespirits.de tilaukseni ja jättäneet laatikot teippaamatta. Oli onni että oli kaikki pullot pysyny mukana. Sain kaupanpäälle saunan sytyke lappujakin ;)

  VastaaPoista
 78. Lieferellolle lähti tilaus tänään, vähän olutta, viiniä ja brandyä. Nyt vain odottelemaan

  VastaaPoista
 79. Tein ensimmäisen tilaukseni Worldwidespirits.de -sivustolle. Täytyy todeta, että tosi hyvin suijui. 30 pullon olutlaatikko saapui 5 arkipäivässä. Toimituskulut 19,90e. Olisi tullut ovelle asti ,mutta en ollut paikalla joten noudin laatikon postista. 5 kautta 5.

  VastaaPoista
 80. Eilen saapui belgian beer factorylta 5.11 tilatut oluet. Seurantatunnukset sain 17.11, joilla ensimmäisen kerran näkyi pakettien liikehdinnästä jotain merkkejä 22.11.
  Menihän tuossa suht kauan, mut tuli ne kuitenkin ja ehjänäkin vielä. 4 koria olutta ja parit lasit.

  VastaaPoista
 81. Viime viikolla Lieferellolta tilattu paketti saapui eilen hyvin pakattuna ja tavarat ehjinä. Tavarat lähtivät tilauspäivänä ja kuljetusta sai seurattua ensin DHL:n ja myöhemmin Postin sivuilta. Hyvin toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Maksun suorittamisesta hieman toista viikkoa ja paketti saapui. Tuotteet ehjät ja tilauksen mukaiset, mukana 5% alennuskoodi seuraavaa tilausta varten.

   Siitä Suomen alkoholipolitiikalle :-)

   Poista
  2. Moititaas välillä. Yli viikko sitten Liefferollasta tilattu eikä vielä ole edes paketti matkalla. Ärsnyttää kovin.

   Poista
  3. Eilen oli ninjaposti hiipinyt tontilla. Tänään löytyi postilaatikosta hae postista ilmoitus.
   Seurantakoodin mukaan paketti ei ole vielä edes dhl:n hallussa.
   No ei se mitään, hyvin oli pakattu ja kaikki ehjiä.
   Tilaan toistekki vaikka hieman tuli moitittua.

   Poista
 82. Tiistaina 25.11. tilaus sisään Belgian Beer Factoryyn. Trappisteja tilasin boxin missä useampia eri merkkejä ja pari lasia niiden nauttimiseen. Kolmen viikon odotus edessä muiden tilauskokemuksien perusteella. Testataan nyt tämäkin...

  VastaaPoista
 83. Löytypäs hyvä nettisivu :) pitänee itsekkin tilata tuolta gourmondolta jouluksi muutamia olusia, onko mitkä olutmerkit nousseet suosiksi suomalaiseen makuun? Heittäkääpäs hyviä suosituksia.

  Mikko

  VastaaPoista
 84. Monet listan puljuista eivät anna Suomea vaihtoehdoksi enää lainkaan vaikka vielä kuukausi sitten onnistui tilaaminen ilman ongelmia, mistäs nyt tuulee?

  VastaaPoista
 85. Laitoin ensimmäistä tilausta menemään belgian beer factorylle. Täystilaus 37 sekamegamix kokoelma ja 9 lasia. Ei näin kyllä mitenkään edulliseks tule, mutta ainakin saa mitä haluaa ja sellaista mitä ei välttämättä suomesta saa. Lisäksi näin tulee hyvät joulupaketit koottua. Toivottavasti tulevat ennen joulua perille :). Seuraavaks lähetään metsästämään sakemannien wehnää vattan täytteeks.

  VastaaPoista
 86. Belgian beer factorystä ainoastaan huono kokemus. 6.11 tilattu 2 koria chimayta ja muutama muu belgi, tilausta ei vieläkään toimitettu. Parit epäilyttävät lupaukset toimituksesta, jonka jälkeen yllättävä varaston muutto viivästyksen selityksenä. Sen jälkeen eivät vastaa mihinkään tiedusteluun. Tänään jätetty reklamaati luottoyhtiölle rahojen palautukset toivossa.

  VastaaPoista
 87. Bier-kaufen.de on nyt testattu. Korit tuli vähän päälle viikossa. 14€ eka kori ja 10€ seuraavat posteilla. Saksalaisten oluiden ystävät sieltä tilaamaan. Esim. Weihenstephaner Vitus Weizenbock on puolet halvempaa kuin handelissa vielä postikulujen jälkeenkin. Jos joku intoutuu tilaamaan niin olisin iloinen jos voisi tilata tän linkin kautta https://www.bier-kaufen.de?acc=c81e728d9d4c2f636f067f8 9cc14862c&___store=bika_de Eihän se anna tilaajalle, kuin hyvän mielen, mutta mie saan siitä kaljarahaa. =)

  VastaaPoista
 88. Drankgigant.nl ei enää toimita tilauksia muualle kuin Alankomaihin, Saksaan ja Belgiaan.

  VastaaPoista
 89. Tilasin eilen joulusimat Gourmondosta, tänään kun menin sivuille niin huomasin että hinnat nousseet reilusti eilisestä. Mm. Schneiderin vehnät oli nyt 50 senttiä kalliimmat ku eilen, esim Tap5 nyt 2,49e per pullo.

  VastaaPoista
 90. Onko kellään kokemuksia tilaamisesta paikasta Malts and More (maltsandmore.de)? Toimitukset sivujen mukaan Suomeen 21€ ja yli 200€ ostoksille 17,50€. Valikoima keskittynyt pääosin viskeihin ja hintataso tuntuu olevan kohtuullinen. Ajattelin kokeilla, kun tuo Drankgigant lopetti jostain syystä toimitukset Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen tilannut muutaman kerran Maltsandmoresta 4-5 vuoden aikana, aina on toiminut erinomaisesti

   Poista
  2. Hyvin näytti toimivan, tänään saapui lähtys perille noin 7 arkipäivässä. Erittäin hyvin pakattu ja DHL seurantakoodista näki missä paketti kulkee. Suosittelen!

   Poista
 91. Drankgigant.nl näytti olevan hyvä valikoima väkeviä mutta eivät näytä toimittavan suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Drankgigant.nl tippuminen pois Suomeen toimittavista kaupoista on kyllä todella harmillista. Ensimmäinen 13 pullon mallasviskitilaus tuli pari kuukautta sitten hienosti perille todella nopeasti; 2,5 arkipäivää tilauksesta. Hinnat ja viskivalikoimat olivat parhaimmat mitä olen näitä nettikaupoista löytänyt. Mistähän seuraavaksi? Täytynee tutustua tuohon worldwidespirits.de.
   -Heikki

   Poista
  2. Katso myös maltsandmore.de - tein itse tilauksen tuolta 4.12. (ei aikaisempaa kokemusta), hyvä valikoima viskejä eikä hinnatkaan suuresti eroa drankgigantin hinnoista. Lisäksi toimituskulut pienemmät.

   Poista
 92. Gourmondon tilaus tuli alle viikossa. Tilasin lauantaina, oli lauantaina illasta lähtenyt matkaan, sain nyt perjantaina. Kaikki pullot onnellisesti perillä, mutta oli DHL / DHL:lle lähtenyt osoite pudottanut kerrostalon rapun ja asuntonumeron. Hain siis postista lähetyksen lähetystunnuksella. Tokkopa haittaa, sillä varmaan arkena työaikaan ne sen olisivat ovelle kantaneet.

  http://imgur.com/tcbjPYZ,goM22Yf
  http://imgur.com/tcbjPYZ,goM22Yf#1

  VastaaPoista
 93. gourmondosta tuli 2 laatikkoa vodkaa, toimitus noin 4 arkipäivää ja pullot ehjinä,suosittelen

  VastaaPoista
 94. Gourmondosta on nyt tullut tilattua kaksi lastia saksalaista olutta. Toimitusaika on ollut 7 päivää.

  VastaaPoista
 95. Liferellon tilaus saapui nätisti ehjissä paketeisssa tuoppeineen päivineen. Tilaukseen meni 7 päivää (Ma - Ma) eikä ollut edes osoite enää voimassa (hups). Tein tämän tilauksen päivän sen jälkeen kun tilasin Belgian beer factoryltä. Kun Liferolta tilaus oli jo perillä Belgian beer factory laittoi vasta seurantanumeron, jonka mukaan ei ole liikettä vielä tapahtunut. Odotan silti innolla ehtiikö ennen joulua.

  VastaaPoista
 96. Tuli testattua tuo Schlenkerla shop. Oluet 8 vuorokaudessa kotiin. Hyvin toimi!

  VastaaPoista
 97. Belgian beer factory on tosiaan hidas. Takana muutama tilaus tämän vuoden ajalta. Tähän asti ovat aina toimittaneet kaikki tuotteet ehjänä perille. Tosin pahvilaatikot ovat olleet aina päältä aika löysästi kiinni kahdella teipillä. Tilauksen jälkeen on hiljaista noin kolme viikkoa jonka jälkeen tulee DPD kuriirifirman seurantakoodi. Viikko siitä niin paketti on ovella. Toimitusaika siis käytännössä 3-4 viikkoa tilauksesta. Pitänee seuraavaksi kokeilla tuota saveur-biere kauppaa kun on lupauksia huomattavasti nopeammasta toimituksesta.

  VastaaPoista
 98. http://www.beerofbelgium.com/en/ Tänne laitoin äsken tilauksen. 26€ paketti Suomeen. Lupaavat 3-4 päivässä. Saas nähdä ehtiikö jouluksi. Vaikuttaa ihan asialliselta kaupalta. http://www.beerofbelgium.com/en/service/shipping-returns/

  VastaaPoista
 99. Gourmondo nostanut 35 € alle 150 € tilauksissa ja 30 € yli 150 € tilauksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika perseestä. Kannattaa vieläkin Suomen sijaan sieltä ostaa, mutta en varmasti alle 300€ tilauksia noilla posteilla tee.

   Poista
 100. Hintoja luultavasti on nostettu juuri sen takia, kun eräät eivät ajattele pidemmälle ja ostavat heti korikaupalla tavaraa Saksasta. Eihän Gourmondokaan persnettoa halua postikulujen takia tehdä vaan nostavat niitä vastaavasti oikeiden kulujen mukaisesti. Huonompi homma meille pienempien erien tilaajille.

  VastaaPoista
 101. Onko lieferellosta tilanneilla kauan kestäny toimitus? Itse tilasin puolitoista viikkoa sitten ja viime torstaina tuli ilmotus että on lähteny matkaa mutta kun katsoo saksan dhl seurannasta niin sen perusteella ei ole viel edes noudettu. Kummallista? Luulis että kun paketti on valmiina lähtemään niin vuorokauden sisällä dhl noutas paketin matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama homma. 3.12 tuli ilmoitus ja seurantakoodi. Sen jälkeen meni hetki ja postia jostain toimitusongelmasta. Sitten onkin ollut hieman hiljaisempaa. Mikähän kumma siellä mättää :/

   Poista
  2. Tänään sain vihdoinkin jonkun sieltä puhelimella kiinni kun tuntuu että spostien vastaamiseen meenee ikuisuus. Väitti että oli viimeviikolla lähetetty, mutta kun selitin että katoppas dhl seurannasta niin huomas saman ja sano selvittävänsä asian, lupasi palata asiaan spostilla. Hetki siitä puhelusta eteenpäin tulikin viestiä jossa oli uusi seurantakoodi ja toteamus että lähteekin vasta tänään. Alkaa vähän tuntuu siltä että täytyy pukin konttii keksiä jotakin muuta...

   Poista
 102. Gourmondossa pomppas just oluen ja viinan hinnat, esim. eräs olut jota sieltä ostin kallistui ~49%. Liekö postikulujen nostamisenkin jälkeen ollut heikkoa bisnestä postittaa tonneittain lasia ja vettä suomeen...

  VastaaPoista
 103. No niin. Uskaltauduin viimein tilaamaan Gourmondosta juomia, sillä en millään ole meinannut uskoa, että voin tilata ilman veroseuraamuksia. Lähetys on DHL:n seurantatietojen mukaan lähtenyt lauantaina 13.12. Hampurista. Nyt keskiviikkona DHL eikä Posati, jolle kuljetus on ulkoistettu tiedä, missä paketti on. Tämänpäiväoisen uutisoinnin perusteella tiedän nyt. Se on tullissa. Saan sanoa hyvästit kolmelle pullolle Lagreinia sekä 12 pullolle Weissbieriä. Ja reilulle sadalle eurolle. Onneksi en tilannut enempää. Ilmoittaakohan tulli koskaan, että pakettini jäänyt sinne?

  VastaaPoista
 104. Tulli ei takavarikoi sun paketteja vaan lisää niihin veromaksulapun..

  VastaaPoista
 105. Vaikka lisäisivätkin maksulapun, niin sitä ei tilaajan tarvitse maksaa.

  VastaaPoista
 106. Onko tuo ei tarvitse maksaa miten varmaa tietoa vai jonkin yksilön näkemys asiaan?

  VastaaPoista
 107. Viranomaisten pelottelukampanja päällä:
  http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20141217_1/index.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ‒ Esimerkiksi tilanteessa, jossa etämyyjä ei ole maksanut, eikä hänellä ole ollut tarkoitus maksaa tilatuista tuotteista veroja ja tuotteet on otettu haltuun, tilaaja on aika voimaton. Pahimmassa tapauksessa tilaaja menettää tuotteista maksamansa rahat ja itse tuotteet, kertoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullin valmisteverotuksesta.

   Jos tulli ottaa haltuun tilatut tavarat eikä myyjä aio maksaakaan veroja niin silloin kyllä ostajalla on oikeus perua kaupat. Kyse olisi tälläisessä tapauksessa myyjän verovelvollisuuksien laiminlyönnistä. En ainakaan itse pelkää rahojen menetystä. Pelottaa kyllä enemmän se, jos näitä tapauksia alkaa tulemaan ja asiakkaat peruvat tilauksiaan niin lähettääkö monikaan verkkokauppa kohta enää Suomeen tavaraa.

   Poista
 108. Eikö se ole ulosottokelpoinen jos ei maksa? Jos pitää maksaa lisää, niin tilaukseni hinta nousee kaksinkertaiseksi kuljetuskulujen kera. Enkä muutenkaan tilannut siksi, että saisin halvalla, vaan ihan makujen vuoksi.

  VastaaPoista
 109. Näköjään tulli muuttannut käytäntöä. Riittääkö että kauppa on maksanut valmisteveron omaan maahan, vai pitäiskö niiden alkaa tilittää veroja suomen tullille? Näin niinkun sääntöjen mukaan... Voi olla että toimitukset loppuu äkäseen, jos suomen viranomaiset alkaa rahoja vaatimaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmisteveron alaisista tuotteista, kuten alkoholi, tilitetään vero myös kohdemaahan. Itsekin luulin aluksi, että tämä olisi jotenkin Suomelle pelkästään, mutta se on sama kaikille muillekin EU:n jäsenille.

   Esim. jos saksalainen tilaa ranskalaisesta verkkokaupasta alkoholia etämyyntinä. Pitäisi ranskalaisen verkkokaupan tilittää valmistevero myös Saksaan. Ei paljoa kuulu kohinaa ainakaan Suomeen asti Saksan tullilta tästä asiasta... Ehkä niillä on jotain ihan oikeaakin tekemistä.

   Poista
 110. Eli tuon tiedotteen perusteella pitäisi aika monen tilaajan paketit jäädä tulliin. Tuskin monikaan nettikauppa maksaa veroja muualle kuin kotimaahansa.. Vaiko onko jollakin parempaa tietoa asiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskimpa maksavat määränpäämaahan valmisteveroja vaikka pitäisi. Enkä usko, että Suomen lisäksi kovin moni muu ole tätä kiinnostunut valvomaan?

   Poista
 111. Joku instanssi voisi penkoa tämän kansallisen käytännön laillisuutta suhteessa EU-lainsäädäntöön. Ihan sairasta touhua, itse aioin tilata juomat ulkomailta sanktioiden uhallakin.

  VastaaPoista
 112. Tiedotetta koskeva uutinen Helsingin Uutisissa sisältää mielenkiintoisen kohdan:

  Tulli lisää kaikkiin tarkastamiinsa lähetyksiin varmuuden vuoksi ohjeet verojen maksamista.

  Grönbergin (Tulli) mukaan on myös muita keinoja verovelvollisuuden selvittämiseksi. Yksi mahdollisuus on pyytää lähdemaan kollegoita virka-apuna tarkastamaan lähettäjäfirman kirjanpito.

  Että Tulli siis oikeasti käynnistäisi kansainvälisen operaation esimerkiksi jonkun tilaamien 12 viinipullon takia?

  – Kyllä tämä mahdollista on, mutta työekonomisesti ei tietenkään ole järkevää puuttua yksittäistapaukseen, Grönberg myöntää.

  Yritystarkastus saatettaisiin Grönbergin mukaan tehdä jonkin laajemman operaation yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Että Tulli siis oikeasti käynnistäisi kansainvälisen operaation esimerkiksi jonkun tilaamien 12 viinipullon takia?" Kaikessa hulluudessaan tämä voi olla hyvinkin mahdollista. Hyvä suomi!

   Poista
 113. Eikö se auta, jos itse järjestää sen kuljetuksen. Jos saisi itse sovittua DHL kanssa Gourmondin taksalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos järjestät itse kuljetuksen, olet itse verovelvollinen.

   Poista
 114. Lepo vaan ihmiset. Tullilla on perinteinen pelottelukampanja päällä. Mitään ei tule tapahtumaan ja kenenkään "rahat eivät mene". Jos ei tavara tule perille, on se myyjän vika ja rahat on palautettava. Maksuvälineenä suosittelen käyttämään paypalia, palautus tulee takuuvarmasti.

  Pari kuukautta sitten Tulli tiedotti näyttävästi tehostavansa matkustajatuonnin valvontaa rajalla ja valvovansa että tuonnin ohjerajoja noudatetaan. Mitä tapahtui? Ei yhtään mitään, tuontirajoja ei käytännössä ole, vaan omaan käyttöön saa tuoda niin paljon kuin huvittaa.

  Pelkkää propagandaa, ihmisten hämmentämistä ja pelottelua. Mehän emme tähän lankaan mene, vaan jatkamme kuten aiemminkin.

  VastaaPoista
 115. Näin tehdään ja laput ja lippuset menee takkaan..

  VastaaPoista
 116. Kaikennäköistä hämminkiähän tuolta ulkomailta tilaaminen voi tuottaa. Jotenkin se ostaja vain on näin etämyynnissä heikommassa asemassa. Uskon kuitenkin, että kaikki ongelmat tilauksissa hoituu kyllä tilaajan eduksi. Tosin se voi viedä aikaa ja vaivaa.

  Itse kuitenkin tilasin Liferolta ja paketti tuli viikossa. Ei mitään ongelmia aivan täydellistä. Belgian beer factoryltä tilasin ja vähän panikoin mahtaako ehtiä jouluksi. Kun laitoin vähän painepostia menemään sain heiltä ihan kohtalaista asiakaspalvelua ja he onnistuivat vähän kiirehtimään tilaukseni kanssa, jopa näin marras-joulukuun kiireiden alla. Lähettivät 3 pakettia joista kaksi peräkkäisinä päivinä, mutta viimeinen koodi pakettiin tuli kun kaksi ekaa oli jo perillä. Näin he onnistuivat ainakin varmistamaan etten enää lähetä sähköpostia ja jotain on tulossa. Sain ainakin jo suurimman osan tilauksestani perille, joten eiköhän tässä voi sanoa et joulu on pelastettu. Kiitos ja kaikesta huolimatta suosittelen. :)

  Jos ja kun tilaatte Belgian beer factoryltä ottakaa ihan ajan kanssa. Niillä taitaa kysyntä ylittää palvelukynnyksen hiukan ja noh. Tekee sen minkä pystyy. Ihan tehokas systeemi tuokin, että lähettävät osissa tilauksen jos on vähän backloggia. Voin ainakin rauhallisin mielin siemailla antimia ekasta satsista odotellessa.

  VastaaPoista
 117. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182568-varoitus-tulli-ja-valvira-pelottelevat-alkoholin-nettiostajia

  älkää alistuko suomen huijaukseen!

  VastaaPoista
 118. Näitä Tullin jupinoita pitää alkaa tulkitsemaan kehotuksena ostaa ulkomailta vieläkin enemmän alkoholia. Siellä voi sitten lentokentällä ne kaksi alikoulutettua virkailijaa ja koira haistella paketteja päivät pitkät.

  VastaaPoista
 119. Viime aikaisen negatiivisen palautteen johdosta itse laitan pikkasen plussaa BelgianBeerFactorylle. Tilasin sieltä ekaa kertaa parin sadan euron lastin. Eka laatikko tuli kolmessa viikossa, toiseen menikin sitten 6 viikkoa. Mutta kaikki tuli mitä tilasin, myös 4 lasia, ehjänä, eikä jälkimmäisen laatikon toimituksesta tarvinnut huomauttaa kuin kerran ja asiakaspalvelu oli ihan hyvää. Kyseisen firman valikoima on omaan makuuni sen verran sopiva että pitkähkön toimitusajan takia en sitä ala boikotoimaan. Suosittelen!

  VastaaPoista
 120. Onko lieferellosta tilanneet saanu viime aikoina jotain alennuskuponkeja paketin mukana? Tuli reilu 200e paketti 23.12 ja ei ollu mitää ale kuponkeja mukana, vain jokin ketsuppi.

  VastaaPoista
 121. Ketsuppia tääläkin parissa viimeisessä,ei kuponkeja

  VastaaPoista
 122. Belgian Beer Factoryyn 25.11. tehty tilaus saapui vihdoin 29.12. perille. DPD:n kuski koputteli illalla vielä klo 21 oveen, joten plussat kuljetusliikkeelle toimituajoista. Kestihän tuo paketin tulo, mutta kaikki saapui ehjänä ja hyvin pakattuna perille. Suositella voin minäkin, varautukaa 3-6 viikon toimitusaikoihin, kuten edellä moni sen on jo todennut. Nyt trappistit viilenemään...

  VastaaPoista
 123. Hei nyt kaipaisin valaisevaa neuvoa viisaimmilta.

  Kävikin niin ikävästi BBF:n toimituksen kanssa, että sain vahingossa tilaukseni kahteen kertaan. Tai ainakin viimeisessä paketissa, joka tuli paljon muita myöhemmin ja jota en edes enää odottanut olikin lähes saman verran tavaraa kuin omassa tilauksessani.

  Nyt sitten on kämpillä tilaa viemässä ylimääräinen puolen kuution kokoinen laatikko ja en oikein tiedä mitä tälle tekisi. Mikä mahtaa olla asiakkaan velvollisuus?

  Vaikka olenkin aivan varma etteivät he edes tienneet näin käyneen taikka saaneen koskaan tietää niin otin silti jo yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa josta vastausta odotellaan. Ehkä pienempi erä olisi mennyt omiin suihin jo :P

  Ärsyttää vaan A. näiden tuotteiden varastointi heidän hoitaen hitaasti asiaa ja B. se että pian olen hyvinkin kauan reissussa enkä pysty hoitamaan enää asiaa. C. Stressi siitä, että asia hoidetaan hyvän kaupankäynnin säännöin.

  Mikä olisi järkevin/oikea keino hoitaa vastaaavat tilanteet?

  VastaaPoista
 124. Hain tänään Lieferellosta tilatun olutlaatikon ja olen myös ketsuppipullon onnellinen omistaja, ei näemmä enää alennuskoodeja. Vähän tuntuu siltä, että tulli psyykkaa tunnollisia kansalaisia lopettamaan alkoholin nettitilaukset. Kumma, ettei samanlaista kampanjaa kohdisteta esim. lääkkeiden tai epäilyttävän halpojen kopiomerkkituotteiden nettitilaamiseen. Nämä tuotteet jäävät kuitenkin aina tulliin. Onkohan kenenkään alkoholitilaus oikeasti jäänyt tulliin jumiin maksamattomien valmisteverojen takia? Itse en ole noin puolen vuoden aikana saanut edes mitään verolappuja lähetyksiini, vaikka kerran laatikon pakkausteipit oli leikattu siististi auki.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.