Alkon kesäoluet 2012: St. Feuillien Saison

0 kommenttia
 

St. Feuillien Saison

Panimo: Brasserie St. Feuillien, Belgia
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Alko (3,96€ / 0,33l)

Tämän olutarvion myötä blogista löytyy jutut kaikista Alkon kesäoluista, joita on yhteensä siis kokonaiset viisi kipaletta. Tämä belgialainen St. Feuillienin Saison oli itselleni kenties ennakkoon se eniten hekumointia aiheuttava olut tuosta A-marketin nipusta. 

Viime vuonna saisonit olivat kesän "the juttu" minulle. Silloin Alkosta sai kahta hienoa saisonia, jotka olivat Nøgne Ø ja De Ranke Saison De Dottignies. Jälkimmäinen kuuluu edelleen Alkon vakiovalikoimaan. Tein niistä pikku vertailunkin, jonka voit lukea tästä linkistä. Saison on ranskaa ja tarkoittaa vuodenaikaa. Alunperin saisonit valmistettiin sadonkorjuukaudelle antamaan virkistystä ja voimaa raskaaseen työhön. Nykyään tyyli on periaatteessa ympärivuotinen, mutta sopii ehdottomasti parhaiten kesään. Alkoon ottaisin mieluiten tyylin nyky-ikonin, Saison Dupontin, ja tietysti isossa pullossa, siinä on sitä jotain. Yksi viime kesänä hankittu Dupont-puteli odottelee vielä kellarissa heinäkuun helteitä.

Nyt St. Feuillienin Saisonin arvion pariin.Oranssihtavan kultainen ja utuinen olut, jonka vaahto on melko runsas ja nopeasti laskeutuva. Lasin reunoille jää paksusti höttöistä belgipitsiä. Tuoksu on aromaattisen humaloitu - vanhan mantereen kukkaisuutta ja yrttisyyttä. Lisäksi mausteiseen belgihiivaisuuteen yhdistettyä kevyen karamellista maltaisuutta. Maku on kevyen karamellimaltainen ja hieman hedelmäinen, mutta pääpaino on kuitenkin kevyesti happaman kuivahkolla ja belgihiivaisella mausteisuudella sekä lopun yrttisellä humaloinnilla. Melko suoraviivaista, eikä kovinkaan lennokasta meininkiä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pirteän hiilihappoinen ja jälkimaku hieman lakritsainen, yrttinen ja mausteinen. Suoraviivainen ja katkerahkon mausteinen, mutta sellaisenaan maistuva ja taatusti janon sammuttava kuivahko saison.

Yhteenveto

Kuivan katkera ja suoraviivainen saison
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.