Rönnvikin Olutpajasta OlutPosti-lehdessä

4 kommenttia
 
Uusimmassa OlutPosti-lehdessä on erinomainen artikkeli otsikolla "Pienpanimo-buumi on totta". Jutussa kerrotaan muun muassa Rönnvikin Viinitilalle nousevasta Olutpajasta, josta ensimmäiset uutiset kuultiin jo loppuvuodesta 2009. Varsinainen oluenvalmistus antaa edelleen odotuttaa itseään, sillä 2000-litran laitteistoa odotellaan vielä saapuvaksi Yhdysvalloista. Olutpajan panimomestari on moninkertainen kotiolutkilpailujen voittaja Timo Jukka, joten herkullisia reseptejä löytyy varmasti jo entuudestaan.

Artikkelissa oli yksi huvittava ja herkullinen pointti, joka pyydysti huomioni ja antoi kipinän tämän jutun kirjoittamiseen. Rönnvikin Viinitilalla valmistetaan tietysti myös tilaviinejä, joita saa tilan omasta myymälästä myydä ulos 13% vahvuuteen asti. Nyt viereen pykätään panimo, jonka oluet menevät samaan myymälään myyntiin, mutta niitä saa myydä ulos ainoastaan tuttuun 4,7% vahvuuteen asti. Alkoholipoliittisesti mielenkiintoinen ja toivottavasti kaikessa järjettömyydessään keskustelua herättävä tilanne. Mielenkiintoista on kuulla millä epäkohta tämä maamme johtavista elimistä käsin perustellaan, jos perustellaan.


4 kommenttia:

 1. Kysymys kuuluu, miksi pitäisi perustella? Kyllä Päättäjät Suuressa Viisaudessaan tietää paremmin, mikä Sinulle on parasta!

  Juho

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, luottakaamme sokeasti päättäjiemme kykyihin. Sääliksi oikein käy monia muita Euroopan maita, joissa joka aamu kerätään vapaan alkoholipolitiikan takia kuolleet katuojista, jotta arki voi jatkua.

   Poista
 2. Itse asiassa säädösten mukaan olutta ja tilaviiniä ei edes saa myydä samassa myymälässä. Rönnvikissä myymälä jaetaan siis jotenkin kahtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä en tiennytkään, kiitos tiedosta Janne. Itseasiassa tämä tieto tekee tilanteesta entistä absurdimman ja huvittamamman.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.