Olutarvio: Beer Hunter's Appendix

2 kommenttia
 
Kuva: Appendix.fi

Appendix

Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's, Suomi
Oluttyyli: Amber Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat rajoitetusti (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Appendix on Porin seudulta lähtöisin oleva punk-yhtye jolla on nyt myös oma nimikko-olut, jonka on pannut porilainen Panimoravintola Beer Hunter's. Appendix tarkoittaa umpilisäkettä englanniksi, mutta sellaisia tämän oluen valmistuksessa ei kuitenkaan tiettävästi ole käytetty. Appendix, siis se yhtye, perustettiin 80-luvun alussa. Umpilisäkkeitä on todistetusti ollut olemassa aiemminkin - varhaiset egyptiläiset tunsivat umpilisäkkeen jo noin vuonna 500 ennen ajanlaskun alkua. Wikipedia kertoo mielenkiintoisia faktoja... Mielenkiintoista on sekin että Yö-yhtyeestä tutut Olli Lindholm, Juha Rauäng ja Jussi Hakulinen olivat perustamassa Appendixia vuonna 1981. Hakulinen tosin jätti yhtyeen jo ennen ensimmäistä keikkaa, mutta ehti kuitenkin sanoittaa kappaleen "Ei Raha Oo Mun Valuuttaa", joka lienee yhtyeen tunnetuin siivu. En ole yhtyeen musiikkia aiemmin kuullut, mutta eipä tuo hullumalta kuulosta ollenkaan. Old-school punk kuitenkin aina silloin tällöin maistuu, Bad Religion suurimpana suosikkina, mutta kyllä kotimaisiakin löytyy. Tsekkaa vaikka Tuiran Miliisi ja Jeeves Had A Heart Attack. Mutta entäs itse se olut... Aivan, siirtykäämme arvion pariin.



30 vuot vittuiluu, Appendix-yhtyeen nimikko-olut. Punkahtavan punertavan kuparinen olut, joka on hieman samea ja vaalean beigeltä vaahdoltaan lähes saippuakuplainen. Tuoksu on makeahko, hieman viinikumimaisen karkkimainen ja aprikoosisen sekä persikkaisen hedelmäinen. Maku on aromaattisen hedelmäinen ja karamellimainen, ei aivan niin makea kuin tuoksu antoi olettaa, sillä suun kuivattava havuinen ja kirpeähkön marjainen humalointi pyyhkäisee suun kuivaksi, liekö humalana ollut Nelson Sauvinia? Suutuntumaltaan tämä on kevyehkö ja pehmeähkö sopien mainiosti nopeaan ja aggressiiviseenkin sessiointiin. Teemaan hieman sopimattomasti kuitenkin melko epävittumainen olut, sillä hyväähän tämä on, ehkä vitutus tuleekin sitten kun tämä loppuu?

Kyllä Beer Hunter's osaa, tiedä sitten onko panimomestari Mika Heikkinen itsekin punk-miehiä, mutta voin kuvitella Matti Kyllösen selostamassa Heikkisen touhuja Porin Antinkadulla: "Ja sieltä tulee Mika, mutta missä on skotti - skotti David Coulthard?!"

Yhteenveto

Nopee ja aggressiivine
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. En juuri tuon paremmin voisi tuntojani kuvailla tämän appendix-oluen loppumisen jälkeen.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.