Alkon kesäoluet 2012: Herbsthäuser Hefe-Weizen Hell

3 kommenttia
 

Herbsthäuser Hefe-Weizen Hell

Panimo: Herbsthäuser Brauerei , Saksa
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 5,2%
Saatavuus: Alko (4,32€ / 0,5l)

Alkon kesäolutvalikoimaan kuuluu myös yksi saksalaistyylinen suodattamaton vehnäolut, eli hefeweizen, Herbsthäuser Hefe-Weizen Hell. Sen myötä Alkon valikoimassa onkin sitten jo 9 eri hefeweizenia, joka on jo ehkä hieman liikaa, vaikka vehniksistä hemmetisti pidänkin. Ei toki haittaisi vaikka olisi 100 erilaista, elleivät ne veisi hyllytilaa joltain kenties paremmalta oluelta. Kaiken lisäksi perinteiset saksavehnikset tuppaavat olemaan hyvin pitkälti samasta puusta veistettyjä ja väärän vahvuisiakin (=maitokauppavahvuisia) notkuu markettien hyllyillä riittämiin. Tämä Herbsthäuser ei mielestäni tuo mitään uutta ja ihmeellistä jo olemassa olevaan valikoimaan, varsinkaan kun hintakaan ei ole erityisen kilpailukykyinen. Melko turha lisäys Alkon valikoimaan siis, vaikka varsin perushyvä vehnis onkin. Kaikesta huolimatta arvio löytyy alta.Samea, tummahkon kultainen ja tiiviiltä vaahdoltaan todella mittava vehnis. Tiivis vitivalkoinen vaahto kestää osittain lasin loppuun asti. Tuoksussa pääosia näyttelevät hiivainen vehnäisyys ja banaaniesterit. Taustalla myös tuttuja purukumimaisia ja sitruunaisia aromeita. Tuoksusta jo tietää ettei tule pettymään, taattua saksalaatua. Maussa kuivahkon hapan vehnäisyys ja makeampi banaaninen hedelmäisyys ovat melko hyvin tasapainossa. Hiivaisuus tuo pientä mausteisuutta ja kuivattaa suutuntumaa yhdessä melko terävän hiilihappoisuuden kanssa. Kyllähän tämä hyvää on, mutta ei erityisemmin erotu massasta.

Yhteenveto

Taattua saksalaista laatua, niin hyvässä kuin pahassa
ARVOSANA: 8-

3 kommenttia:

 1. Alkon etusivulla mainostetaan raikkaita kesäoluita. Jo pelkästään saksalaisia vehnäoluita näkyy olevan kymmenen(!) erilaista, kuten tässä vähän vinkkaatkin. Muut vehnäoluet päälle niin ollaan 16:ssa. Pilsejä on vissiin yhteensä kymmenen. Paljon niitä IPOJA taas olikaan? Käytännössä kaikki Alkosta nyt löytyvät "IPAt" ovat melkein lähempänä jotain ESB:tä. Nim. Palvelua kaikille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. India Pale Aleja on kaksi, Goose Island ja Fuller's joista niistäkin Fuller's on maultaan mielestäni lähempänä bitteriä. Lisäksi Alko Arkadiasta on saatavilla yksi, Sierra Nevada Celebration Ale. Arkadian listoilla on kyllä kolme muutakin, mutta ne on jo myyty loppuun. Surkeaa on.

   Poista
  2. Myös Goose Island on "English Style India Pale Ale" (ks. esim. panimon omat sivut), ja siltä se mielestäni myös maistuu.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.