Olutarvio: LuomuHeikkilän Olut

2 kommenttia
 

LuomuHeikkilän Olut

Panimo: Vakka-Suomen Panimo, Suomi
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Rajoitettu (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma)

Loimaalainen Luomu-Heikkilän tila on pistänyt maataloustuet hyötykäyttöön* ja tilannut Vakka-Suomen Panimolta omalla reseptillä pantua olutta. Oluttyylinä on pils ja se on tietysti tilan konseptiin sopien luomua. Olutta voi ostaa Raumalta Ruokapuoti Lumosta ja Luomu-Heikkilän tilan omasta kaupasta Luamupuati Volterista. Etiketti on mielestäni näyttävä, pointsit suunnittelijalle!



Kultaista, mukavasti vaahtoavaa olutta. Vaahto jättää pitsikuvioita lasin reunoille laskiessaan. Tuoksu tarjoaa viljaisaa ja leipäisää maltaisuutta ja hyvin hienovaraisesti kukkaista sekä yrttistä humalaa. Maku on pehmeän maltainen, hyvin pyöreä ja tasapainoinen, hieman hedelmäisyyttäkin löytyy. Humalointi on selvästi eilen nautittua Puijoa vähäisempi, mutta tuoreen ruohoinen katkero puraisee kuitenkin pehmeästi lopussa ja maistuukin selvästi pitkässä jälkimaussa. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja mukavan pehmeä sekä melko maltillisen hiilihappoinen. Kyllähän Vakka-Suomen Panimo parhaat saksalaistyyliset lageroluet Suomessa tekee, mutta onko tuo nyt ihme, kun panimomestari huseeraa saksalaisine oluenvalmitusoppeineen ja saksalaisine panimolaitteineen. Samassa maakunnassa pantuna luomuoluena tämä on varmasti hyvä lisä Luomu-Heikkilän tarjontaan.

Nyt on kolmessa peräkkäisessä blogijutussa oikein kehuttu vaaleita lageroluita. Kyllähän tuohon paljon parjattuun joukkoon maistuviakin oluita mahtuu. Parhaiten tällaiset tuntuvat maistuvan mutkattomina nautintoina kesäisten askareiden ohessa.

Yhteenveto

Tasapainoinen ja virheetön pils
ARVOSANA: 8


*Tämä oli hyväntahtoinen vitsi, ei faktatietoa.

2 kommenttia:

  1. LuomuHeikkilän olutta saa ostaa myös Turusta Ruokakauppa Finskasta, Kauppiaskatu 15.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! Suosittelen käymään, kuulemani mukaan sieltä saa myös Stadin Panimon tuotteita.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.