Olutarvio: Höss Neuschwansteiner Das Echte Weissbier

0 kommenttia
 

Neuschwansteiner Das Echte Weissbier

Panimo: Privatbrauerei Höss der Hirschbräu , Saksa
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat

Saksalaisen Hössin privaattipanimon oluilla on tänä vuonna alkanut Suomessa olemaan saatavuus kohdallaan. Alkossa on nähty nyt jo kolme eri olutta ja maitokaupoissa ainakin saman verran. Kaikki näkemäni ja maistamani panimon oluet ovat olleet hyvin perinteisiä saksalaisia oluita perinteisissä saksalaisissa tyyleissä. Tuosta kaavasta ei poikennut tämä panimon maitokauppavahvuinen vehnäolutkaan. Lue arvio alta.


Keltaoranssi, samea ja runsasvaahtoinen olut. Ilmiselvää vehnistä! Tuoksu on hyvin happaman vehnäinen, jopa mausteinen, talkkunainen ja maanläheinen. Normaalia vehniksen hedelmäisyyttä, kuten banaania ei juurikaan löydy, mutta sen tilalla on hieman humalan aromeja, joita normaalisti vehniksessä ei noteeraa. Maku on voimakkaasti vehnäisen maltainen, kuivahko, hapan ja myös hieman karkea. Banaanisuus on minimaalisella tasolla ja purukumimaisia estereitä löytyy ainoastaan jälkimausta yhdessä sitruunaisuuden ja kevyen mausteisuuden kanssa. Humalointia ei erityisesti noteeraa mausta. Suutuntuma on kevyehkö ja pirtsakan hiilihappoinen, edelleen lisäten kuivuuden tunnetta. Kuiva ja hieman erilainen vehnis, olisin kuitenkin kaivannut hieman lisää hedelmäisyyttä mukaan. Ei siis aivan terävintä kärkeä ja kyllähän tämän hinnalla parempiakin saa, mutta patenttikorkillinen pullo ilahduttaa ainakin kotipanijoita.

Viime joulukuussa Olutopas.infon pikkujouluissa maistamani Höss Weisser-Hirsch (5,2%) oli selkeästi parempi, ehkä sekin joskus Alkoon paukahtaa jos tämä "Höss-buumi" jatkuu. 

Yhteenveto

Kuivahko ja suoraviivainen vehnis
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.