Alkon kesäoluet 2012: Höss Allgäuer Hüttenbier

1 kommenttia
 

Höss Allgäuer Hüttenbier

Panimo: Privatbrauerei Höss der Hirschbräu, Saksa
Oluttyyli: Helles
Alkoholipitoisuus: 5,2%
Saatavuus: Alko (4,37€ / 0,5l)

Alkon kesäoluiden läpikäyminen alkaa tästä Hössin Hellesistä. Hellesit ovat saksalaisia vaaleita lager-oluita, jotka ovat yleensä ehkä hieman yllätyksettömiä, mutta varsin maukkaita kuitenkin. Suurten panimojen tärkkelyslitkut ovat näistä laatuoluista kaukana, vaikka nimellisesti ovatkin samaa tavaraa eli vaaleaa lageria. Hössin oluita on Alkossa tänä keväänä nähty jo muutamia ja varsin hyviäkin ne ovat olleet, mutta valitettavan hintavia saksalaisiksi perusoluiksi. Hüttenbier tarkoittaa alppimajaolutta, mutta eiköhän tämä suomalaiselle kesämökillekin sovi.



Kultainen olut, joka vaahtoaa keskiverrosti. Pieni kerros vaahtoa säilyy pitkään. Hunajainen ja viljainen mallas dominoi tuoksua, humalointi on kevyehkö, mutta hieman kukkaisia sävyjä erottuu. Maku on tasapainoinen ja harmiton. Runsaasti pehmeää viljaista maltaisuutta, hieman hunajaisuutta ja kevyesti kukkaista humalaa. Katkeroa riittää juuri sopivasti suutuntuman kuivattamiseen ja miellyttävän humalaisen jälkimaun muodostamiseen. Toisaalta ei mitään ihmeellistä tarjoava, mutta toisaalta erittäin nautittava ja tasapainoinen. Taidokkaasti pantu olut ja huomattavasti parempi kuin osasin odottaa. Maltaisuuden juhlaa!

Yhteenveto

Maltaan mahti on vahvana hänessä
ARVOSANA: 8+

1 kommentti:

  1. Viime viikolla maistelin tämän oluen, kun Alkon myyjä kehui sen olen oikein hyvän makuinen uutuus heidän valikoimassa. Makuhan oli oikein hyvä, mutta ei se minun maailmaani mullistanut. Sanotaanko näin, että halvemmallakin saa parempaa. Mukavasti meni alas, mutta tuskinpa uudestaan tulen ostamaan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.