Kotipanimo aktivoituu

6 kommenttia
 
Raumalainen Forestriver, pienimunaisten mikrokotipanimo, aktivoituu jälleen. "Sehän riittää kun kahdesti vuodessa pääsee panemaan!" täräyttää panimomestari Metsäjoki, jonka edellinen olut Virpi Ale valmistui marraskuussa 2011.

Tavoitteena on valmistaa n. 23-litraa helposti nautittavaa ja kevyttä (4,5-5%) pale ale tyylistä sessio-olutta, jossa pääpaino on Sorachi Ace humalan sitruunaisella aromilla. Raaka-aineet hankittiin Viinitalo Melkkosta, poislukien Sorachi Ace humalat, joita löytyi 100g pakkasen perukoilta entuudestaan.

Reseptissä pohjana käytetään Muntons Midas Touch Golden Ale uutepakkausta, johon lisätään humalointia Cascade ja Sorachi Ace humalalajikkeilla. Cascadea löytyy pellettinä ja Sorachi Acea kokonaisina kukintoina. Tarkempi resepti on vielä työn alla, mutta humalaa lisätään "sopivasti" ja käymisen päätteeksi olut vielä kuivahumaloidaan Sorachi Acella mahdollisimman hekumallisen humala-aromin saavuttamiseksi. Muntonsin uutepakkauksen mukana tuleva hiiva korvataan Safale US-05 kuivahiivalla, joka on amerikkalainen ale-hiiva.

Olut saatetaan alulle tällä viikolla ja se lienee valmis ensimmäisiin maisteluihin noin kuukauden kuluttua. Enää pitäisi keksiä hyvä ja osuva nimi tälle loppukesän helteisiin tähdätylle janojuomalle. Saa ehdottaa.

6 kommenttia:

 1. Piru, kun olis pelit ja vehkeet ja tilaa ja taitoa tehdä, niin tekisin itsekin itselleni oluet. Taitaa tulla kuitenkin jonkin verran halvemmaksi tommonen, kaupan/Alkon hintoihin verrattuna ja kaiketi jopa ihan hyvää (ellei erinomaista jopa), jos on vaan taitoa tehdä?

  Nimeksi Forestriver Pale Ale. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutteilla itse valmistusprosessi on erittäin yksinkertainen, minäkin pystyn siihen. Alkuhankintana n. 50€ laitteet ja sen jälkeen esim. tämän mun pale alen kaltainen olut maksaa n. 2€ litra, halvemmallakin pääsee jos ei panosta humaliin ja käyttää uutteen mukana tulevaa hiivaa. Työtä ei lasketa kustannuksiin, sillä sehän ei varsinaisesti ole työtä vaan harrastustoimintaa. Valmistusvehkeistä ym. tarkemmin blogijutussa myöhemmin.

   Tilanpuute minullakin on ongelmana. Varsinaiselle valmistukselle olisi tilaa, mutta sopivaa tasalämpöistä ~17-20 asteista tilaa oluen käymiselle ei kotoa löydy, eikä liioin tilaa valmiiden oluiden varastointiin. Näistä syistä johtuen tämäkin olut valmistuu mummilassa.

   Poista
  2. Ai niin, tuosta nimiehdotuksesta. Pale Ale ei kelpaa, se on liian perusvarma ratkaisu :)

   Poista
  3. Mettälitku ei kuvaa ajatuksissa siintävää valmista juomaa, joka suunnitelmissa on keskitäyteläinen, maltillisen hiilihappoinen ja erittäin hedelmäinen olut tunnistettavine Sorachi Ace humalan aromeineen. Eli ei missään nimessä.

   Poista
 2. Forestriver Upstream Ale ja etikettiin semmonen "perusamerikkalainen" kuva yläjuoksusta, jossa karhu saalistaa lohia.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.