Olutarvio: Stallhagen Harald

2 kommenttia
 

Harald

Panimo: Stallhagen, Suomi (Ahvenanmaa)
Oluttyyli: Aromatisoitu olut (hunajaolut)
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat

Ahvenanmaalainen pienpanimo Stallhagen on valmistanut Harald Voimaoluen Viikinkiravintola Harald-ketjulle, jonka ravintoloita on seitsemällä eri paikkakunnalla. Tämän lisäksi olutta on rantautunut maitokauppoihinkin. Omani ostin Rauman Prismasta, tarkkaa hintaa en muista ja kuittikin on hukassa, mutta muistelisin 0,5-litraisen pullon kustantaneen n. 3,5€. Kolmisen vuotta sitten saatavilla oli samanniminen, mutta erilaisella etiketillä valmistettu olut, silloin sen valmistajana oli Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.  Muistikuvien perusteella se maistui silloin aivan kohtalaisesti.


Kullankeltainen, kirkas ja niukahkosti vaahtoava olut. Tuoksussa on hunajaisuutta ja viljaisaa mallasta, humalointia ei juurikaan noteeraa. Melko vaisu, mutta kuitenkin miellyttävästi hunajainen tuoksu. Maku on myös kevyen hunajainen, mutta maltaisuus ei ole enää samankaltaista kuin tuoksussa, vaan siinä on pahvisia ja vihanneksia sivumakuja. Ei kovin onnistunut olut. Suutuntuma on kevyt ja napakan hiilihappoinen. Stallhagenin perustuotteet ovat kaikki selvästi tätä parempia ja oikeasti laadukkaita, joten suosittelen maistelemaan ennemmin niitä.

Yhteenveto

Ei kovinkaan onnistunut olut
ARVOSANA: 6-

2 kommenttia:

  1. Sain pullon synttärilahjaksi ja jonkin aikaa jääkaapissa sisahtaneena en keksi yhtään negatiivista sanottavaa. Ihan kelvollinen perusolut, ehkä jopa enemmän. Hunajan maistoi aivan aavistuksen verran, ei noussut pääasiaksi edes pöydällä hieman lämmettyään. Mukava jälkimaku, suht' neutraali. Makunystyrät ottivat oluen hyvin vastaan ja saatanpa itsekin vaihtaa rahan tähän olueen ,kun kohdalle sattuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos maistui. Tuo kesällä maistamani oli taatusti eri tuotantoerää tai sitten omassa pullossani oli jotain häikkää. Ei silloin oikein maistunut, kuten teksti kertoo :)

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.