6-pack olutta yo-lahjaksi?

12 kommenttia
 
Voiko ylioppilaaksi valmistuneelle antaa lahjaksi 6-packin olutta? Äkkiseltään ajateltuna ei tulisi ensimmäiseksi mieleen, mutta jos toteutusta miettii hieman pidempään ja lahjan toteuttaa tyylikkäästi, niin miksei?

Serkkuni yo-juhlat ovat huomenna, mutta hän ei tietääkseni (ainakaan vielä!) seuraa tätä blogia, joten luultavasti lahjani säilyy yllätyksenä huomiseen asti. Sain juuri viimeisteltyä hänelle lahjaksi kokoamani 6-packin. Pakettiin kuuluu oluiden lisäksi saatekirje, "datasheetit" jokaiselle oluelle, muutama lasinalunen ja eiköhän myös kukkapuska tule huomenna hankituksi. 

Saatekirje, joka kertoo mistä tässä kaikessa oikeastaan on kyse, alkaa sanoin:

"Onnittelut, olet lukenut itsesi ylioppilaaksi. Se on tärkeä ja hieno saavutus elämässäsi, mutta kuten tiedät, ei opiskelu vielä siihen lopu. Se jatkuu itse asiassa nopeammin kuin osasit odottaakaan. Pidät nimittäin tällä hetkellä käsissäsi olutkulttuuriin syventyvää kesäkurssia, joka suoritetaan itseopiskeluna joko itse tai ryhmässä. Jotta opiskelu ei kävisi kuivaksi, tarjoaa kesäkurssi teorian lisäksi käytännön perehdytyksen omatoimisena maisteluna. Sinun tulisi lähestyä tätä kattausta samalla tavalla kuin yo-tutkinnon jälkeistä elämääsikin - avoimin mielin, intoa piukassa ja aina valmiina uusiin kokemuksiin."

Alkusanoja seuraa hyvin lyhyt (yksi A4) ja suurpiirteinen infopläjäys oluen vaikutuksesta sivilaatiomme kehitykseen ja tiivistelmät eri tyylisistä (alet, lagerit & spontaanikäyneet) oluista sekä yleiset nautintaohjeet (silmät, nenä, suu ja aina lasista!).


Pullojen kauloihin köyttämäni "datasheetit" sisältävät kunkin oluen tiedot (mitä ja mistä), lyhyet makukommentit ja nautintasuositukset (lämpötila, lasi ja ruokasuositus).

Paketin oluet ovat:
 • La Trappe Witte Trappist
 • Anchor Liberty Ale
 • Stadin American Amber Lager
 • Boon Framboise
 • Weihenstephaner Hefeweissbier
 • Brooklyn Black Chocolate Stout
Helpohkoista (Weihenstephaner, Stadi & La Trappe) hieman vaikeampiin (Anchor) ja haastavampiin (Brooklyn & Boon). Melko kattava eri oluttyylien kattaus, mitä nyt vahvemmat belgialet tällä kertaa puuttuvat, mutta nämä oli ne mitä nyt oli helposti saatavilla ja joiden uskon parhaiten lahjansaajalle toimivan.

Mielestäni onnistuin varsin hyvin ja ainakin lahja on antajansa näköinen. Toivon, että lahjani ensin osuu ja sitten puteli kerrallaan uppoaa ajatuksen kera. Mitä olette mieltä, voiko olut toimia tyylikkäästi yo-lahjana?

12 kommenttia:

 1. Miksi ei toimisi. Tosin en lähtisi ihan kenelle tahansa tuollaista antamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Saajan mahdolliset mieltymykset alkoholipitoisiin (mallas)tuotteisiin tietysti vaikuttavat.

   Poista
 2. Oikein mainio yo-lahja! Ja ainakin taatusti persoonallisempi kuin se iänikuinen kuohuviinipullo.

  VastaaPoista
 3. Aivan vallan erinomainen ja upea paketti persoonallisuudella! Tuossa on antamisen iloa. :) Peukku!

  VastaaPoista
 4. Tulen itse suvusta jossa alkoholiin on suhtaudutta pääosin kielteisesti tai vähintäänkin niin ettei siitä puhuta, varmaan tästä syystä suhtaudun suurella varauksella alkoholin antamiseen lahjana varsinkin tälläisissä perhejuhlissa. Mutta jos tuntee vastaanottajan ja lähipiirin sen verran hyvin että tietää heidän suhtautuvan positiivisesti tälläiseen lahjaan niin mikä jottei, tämä on ainakin hyvin toteutettu persoonallinen lahja joka kertoo myös antajastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Vastaanottaja ja hänen vanhempansa jne. on syytä tuntea hyvin. Tässä mun tapauksessa on juurikin niin ja tiedän ettei alkoholin antamisessa ole mitään ongelmaa.

   Poista
 5. Erittäin hieno lahja ja monipuolinen kattaus.

  VastaaPoista
 6. On kyllä hieno lahja! Saatekirjeestä ja datasheeteistä näkee, että olet oikeasti panostanut. Vai kirjoititko itse nuo datasheetit? Meinaan vaan, että kiinnostaisi nähdä muutkin... Ja kuten aiemmin sanottiin, aivan joka jantterille alkoholi ei lahjaksi sovi. Täytyy olla vähän näkemystä, sekä antajalla että saajan vanhemmilla. Lakin saaja on jokatapauksessa tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsäsin datasheetitkin itse. Pääsin vähän helpommalla kun käytin pohjana jo blogia varten tehtyä grafiikkaa :)

   Poista
 7. Hieno idea! Tulen kyllä härskisti varastamaan tämän idean vielä joskus kun on lahja hankittavana semmoiselle, jota olut voisi kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on erittäin suotavaa. En huomannut varsinaisessa tekstissä mainita, että noita jenkkityylin 6-packeja löytyy Alkoista ja niitä saa kysymällä. Ei tarvitse siis ostaa edes kuutta olutta (näin ainakin Raumalla). Oluet tulevat myymälöihin laatikoissa, joissa on 4x6-pack sisällä ja niistä ne puretaan hyllyihin usein yksittäispulloiksi ja pahvit jää ylimääräisiksi.

   Poista
 8. Hieno on! ..ja kelpaa toki vanhemmallekin valmistuneelle... :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.