Alkon kesäkuun uutuuksia

5 kommenttia
 
Kesäkelit puskevat päälle ja rakas monopolimme tulee jälleen esiin uutuus-oluineen. Mitähän tällä kertaa? Raikkaita kesäisiä nautintoja? hedelmäistä humalan puraisua? Verratonta janojuomaa kuumille terasseille ja piknikeille? Ei. Kaksi tummaa lageria ja yksi tumma vehnäolut.

Nämä oluet ovat Primátor Premium Dark, Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel ja Plankstetten Dunkles ja ne saapuvat myymälöihin seuraavaan kahden viikon aikana. Varmasti aivan kelvollisia oluita, Franziskanerin vehnä jopa erinomaisen hyvä omassa kategoriassaan, mutta ihan oikeastiko kuluttajaa lähestytään tällaisella "ruokajuoma kattauksella" keskellä kesää? Harrastaja huutaa katkeroa, hedelmää, raikkautta! IBU:t missä olette?

Onhan se selvä, ettei Alko yksinäisenä isona toimijana saa ylläpidettyä kunnon valikoimaa. Etenkin kun se on kaikkine hakuineen kankea ja toimissaan hidas. Alko ei myöskään, ainakaan ulkopuolisen silmin tarkasteltuna, omaa tarvittavaa sydäntä, eli rakkautta, jota olutalalla menestyksekkäästi toimiminen vaatii. Suuret ja kankeat ovat huonoja rakastajia...

Maistellaan näitä sitten syksymmällä.

5 kommenttia:

 1. No, eikös se nyt ole niin että kun vakiovalikoimaan tulevat tuotteet kuitenkin pysyvät siellä yleensä ainakin sen vuoden verran, niin ei sillä niin kauheasti ole väliä mihin vuodenaikaan ne sinne pukkaavat. Kesäoluet on sitten erikseen, ja juurihan ne tulivat. Epäilen että blogistikin olisi toivottanut vaikkapa kaksi uutta Imperial Stoutia tervetulleeksi vuodenajasta riippumatta? Siitä olen kyllä samaa mieltä, ettei Alkon valikoima vastaa kovin hyvin harrastajan toiveita. Tietyt tyylit ja maat tuntuvat omasta näkökulmasta katsottuna kovin yliedustetuilta. Uskon kyllä, että erikoisoluiden kysyntä on Suomessakin kasvussa, ja että ehkä se Alkon valikoimakin seuraa hiljaa perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäoluistakin puuttui pari IPAa, vaikka muuten olivatkin ihan ok. Ruotsissa myydään jopa 4-packeja, joissa on 4 erilaista IPAa ja siinäkin on vasta pieni Systembolagetin IPA-annista.

   http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=11622

   Hyvä pointti Imperial Stouteista, tosin olisin kenties silti purnannut, että miksei nämä tullut puoli vuotta aiemmin... Monopoliin ei voi koskaan olla tyytyväinen.

   Poista
 2. Tuo Brewdog -boxihan on Systemin rajallisen saannin små partier -julkaisuja. Niitä katsellessa alkaa kyllä helposti kademieli iskemään. Arkadiassa taitaa olla muutama IPA, perusvalikoimassa on brittejä ja Goose Island. Kotimaisia taitaa saada vielä jostain syrjäseuduilta. Eli kyllä siellä selkeä IPA -vaje on. Paras perusvalikoiman IPA lähti juuri.

  VastaaPoista
 3. tässä yhden olutharrastajan näkökulma monopolista. itse pidän alkoa hyvänä asiana koska asun pienellä paikkakunnalla ja ilman alkoa parempien oluiden saatavuus olisi todennäköisesti lähes olematonta. ja nykyisten ruokakaupoissa olevien "erikoisoluet" hinnat antavat ymmärtää että vaikka monopoli poistuisi niin hinnat tuskin ainakaan laskisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkon ei tarvitse lopettaa, ainoastaan sen monopoliasema pitäisi purkaa. Itsenäisille olutkaupoille annettaisiin tietysti myös mahdollisuus nettimyyntiin, jolloin kusti polkisi putelit suoraan kotiovellesi. Näinhän se jo alkoholipoliittisesti sivistyneissä maissa toimiikin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.