Olutarvio: Sori Brewing Madonna Of Sori

0 kommenttia
 

Madonna Of Sori

Panimo: Sori Brewing, Viro (Tallinna)
Oluttyyli: Session IPA
Alkoholipitoisuus: 5,3%
Saatavuus: Olutravintolat (Arvioitu pullo saatu panimolta)

Tallinnan suomalaispanimolta saatua Session IPAa arvioinnissa tänään. Huomatkaa, että Session IPA voi asettua myös vaivatta yli 4,7% kategoriaan - Virossa kun kunnon olutta saa myydäkin. Sorin äijät ovat hakeneet tähän inspiraatiota Italian Rivieralta Sorin kylästä. Olut on omatekoisella limoncello-liköörillä ja Mosaic-humalalla maustettu "Single Hop Session IPA". Itse haen inspiraatiota lähinnä Kokkovuoren metsistä, mutta isossa maailmassa tietysti ison maailman tavalla.

"In the 16th century, the statue of the Madonna was stolen by pirates. During fights, they threw it into the sea and the statue disappeared. The statue was found again from Sori beach around 50 years later, unharmed. During WWII, the town of Sori was bombarded and the statue ended up in the sea. 11 years later the statue found back to the beach of Sori, again unharmed."

Sorin kaksikko Pyry Hurula ja Heikki Uotinen Sorin kylässä Italiassa. (Kuva: Sori Brewing)


Kirkkaanlainen, kultaoranssi ja keskiverrosti vaahtoava olut. Tuoksussa on sitruunaisuutta, greippiä ja pihkaista humalavetoa. Intensiteetti on hyvä ja meininki varsin raikas. Hedelmäisyyteen sekoittuu Mosaicin omasta mielestäni hieman Nelson Sauvinmaista mustaherukkapuskaa. Maku on keskiverron katkera, sitruksinen, sitruunankuorimainen ja hieman makeahko sekä pihkainen. Suutuntuma on öljyisen täyteläinen, peräti tuhti, varsinkin kun otetaan huomioon vahvuus ja sessio-etuliite. Jälkimaussa tuo Mosaicin herukkaisuus nousee jälleen pintaan. Liköörikö tukevoittaa ja raskauttaa suutuntumaa? En tiedä, mutta raikkaus kuitenkin hieman notkahtaa suutuntuman raskauden alla. Nautittava ja maukas kokonaisuus, mutta sopiiko liköörin lisääminen sittenkään sessio-IPAan vai onko se vaan lisätwistiä lisätwistin vuoksi?

Yhteenveto

Kohtalaisen monipuolinen ja pureva, mutta raskaanlainen
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.