Olutarvio: Saimaa Brewer's Special ESB

0 kommenttia
 

Brewer's Special ESB

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Extra Special Bitter
Alkoholipitoisuus: 6,2%
Saatavuus: Alko (3,19€ / 0,33l)

ESB on aina hankala laji oluenvalmistajille, sillä tyylin kantaisän ja edelleen kiistattoman kuninkaan Fuller's ESB:n saappaat ovat niin isot, ettei yksikään toinen ole niitä vielä täyttämään kyennyt. Kaikkia aina verrataan alkuperäiseen ja jos toimivuus ei ole samalla tasolla, niin miinustahan siitä tulee. Saimaan Juomatehdas on lähtenyt rakentamaan seuraavilla raaka-aineilla: Pale ale-, vehnä-, münchener- ja karamellimaltaat, Fuggles-, Goldings- ja Target-humalat.

Arvioidun pullon, jo kesällä nauttimani sellaisen, olen ostanut Alkosta, mutta tässä syksymmällä sain myös yhden pullon panimon lähettämässä näytepakkauksessa. Olen nyt nauttinut molemmat näistä ja kesällä kirjoitettu arvio pysyi ennallaan.

Ostopottu
Lahjapottu

Sameahkon oranssihtava, hieman amber väri. Vaahtoa muodostuu keskiverrosti ja pieni kerros jää kaunistamaan oluen pintaa pitkäksi aikaa. Tuoksu on hieman imelän karamellimaltainen, hieman toffeinen ja sokerisen marjahilloinen. Raikkaus ja terävyys puuttuvat. Maussa maltainen makeus, karamellisuus ja toffeisuus hallitsevat ja katkero niiden takana jää vaille purevuutta, vaikka lopussa nouseekin varsin runsaaksi. Humalointi on aromeiltaan tunkkainen, jotenkin tukahdutettu ja marjaisen vivahteinen. Raikkain aromikkuus tuntuu sekin hukkuvan turhan makeahkon rungon alle. Kokonaisuutena balanssi on omaan suuhuni kateissa - nyt mennään liiaksi maltaisen makean, jopa imelän puolelle. Suutuntumakin tahmaa hieman. Kaipaisi raikkautta ja purentaa. Kokonaisuus on keskinkertainen.

Yhteenveto

Ei oikein lähde
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.