Olutarvio: Asahi Super Dry

1 kommenttia
 
Asahi Super Dry

Alkon syksyn uutuuksiin lukeutuva Asahi Super Dry on Japanin myydyin olut. Alkossa myytävä versio on pantu Tshekeissä Staropramenin panimolla. Oluessa on käytetty ohramaltaan lisäksi maissia ja riisiä. Muistaisin lukeneeni Pete Brownin kirjasta Three Sheets to the Wind, että japsit kippasivat Asahi Super Dryta lounastauoilla duunissa, koska siitä ei jäänyt minkäänlaista hajua hengitykseen, joten kiinnijäämisen riski oli pienempi...


Kullankeltainen, kirkas ja reippaalla kaadolla reilusti vaahtoava olut. Vaahto kuitenkin katoaa nopeasti. Tuoksu on mieto, hieman maltainen, maissia, riisiä ja yllättävästi karvan verran tunkkaisuuttakin. Maku on mieto, kevyen maltainen, hieman makean maissinen ja kevyesti ruohoisen humaloitu. Olut tuntuu todella kevyeltä suussa, ei vetiseltä, mutta kevyeltä ja jälkimaku on olematon. Suutuntuma on kevyt ja pirtsakan hiilihappoinen, kuin vichya. Raikasta juotavaa, mutta melko mautonta. Tuoksun tunkkaisuudesta miinusta.

Yhteenveto: Neutraalin makuinen japsiolut.
Nautintasuositukset: Ehdottomasti jääkaappikylmänä
ARVOSANA: 6

    1 kommentti:

    1. Kitkeryys iskee aika nopeasti muutaman kulauksen jälkeen. Omat suosikkini ovat voimakasmakuisia joltakin kantilta (esimerkiksi "Weihenstephaner Vitus Weizenbock" valko-oluista tai "Rodenbach Grand Cru" grand cru -oluista), joten en välttämättä usein maistele. Maussa on jotakin hienostunutta (= vähämakuisuutta).

      VastaaPoista

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.