#AvoinOlut haaste suomalaisille panimoille

2 kommenttia
 

#AvoinOlut on haaste kaikille suomalaisille panimoille. Haasteen idea on julkaista jokin panimon olutresepteistä vapaasti kuluttajien luettavaksi, ihailtavaksi ja kokeiltavaksi. Missä muodossa tahansa, millä sivustolla tahansa. Reseptin voi julkaista panimon omilla nettisivuilla tai sosiaalisessa mediassa tai lähettää minulle Reittausblogissa julkaistavaksi osoitteeseen info@reittausblogi.info

Miksi? Alleviivatakseen sitä, että pelkällä reseptillä ei pysty vielä valmistamaan sitä "the olutta" - samankaltaista kyllä, mutta ei samanlaista. Jokainen olut ja jokainen panimo on uniikki, omanlaisensa ja tekijän kädenjälki kulkeutuu lopputuotteeseen asti. Haaste herättää varmasti myös kiinnostuksen maistaa ensimmäistä kertaa tai kokeilla uudelleen olutta, jonka koko reseptin voi nauttiessaan nähdä kokonaisuudessaan. Lisäksi haaste herättää varmasti kotiolutpiireissä halun kokeilla reseptiä kotona. Kaikki tämä lisää tietysti reseptiikan omaavan oluen näkyvyyttä netissä.

#AvoinOlut haaste on saanut alkunsa viime aikaisista keskusteluista, joita on siivittänyt mm. Rekolan Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimon molemmilla panimoilla valmistaman Luomu Rölssin tapaus. Kyseinen olut kun maistuu ihan tekijöidensäkin mukaan erilaiselta eri panimoilla valmistettuna. Myös Hopping Brewstersin Kimmo Kyllönen oli taannoisilla Pub Winstonin pienpanimojuhlilla sitä mieltä, että oluiden reseptit voisivat ihan hyvin olla avoimia, sillä lopputulos vaihtelee valmistuspaikan mukaan. 

En oleta, että Plevna lyö yhtäkkiä tiskiin Siperian reseptin tai Laitilan Wirvoitusjuomatehdas kertoo miten gluteeniton Kukko Pils valmistuu, mutta muutama resepti olisi kiva saada ihan vaan mielenkiinnosta. Aivan tavatontahan tällainen ei ole, esim. Stone Brewing on julkaissut Pale Alensa reseptin täydellisenä, samoin kuin tuotannosta poistuneen ja Suomessakin kaupoissa olleen Levitation Alen reseptin niin ikään täydellisenä.

Jotkin panimot seuraavat Reittausblogia ainakin jollain tasolla, mutta varmuuden vuoksi ja jos reseptit kiinnostavat, niin jaa tämä #AvoinOlut haaste haluamasi panimon tai panimoiden sivuille esim. sosiaaliseen mediaan tai mesoa aiheesta muuten. Katsotaan saadaanko yhtään julkista reseptiä kasaan.

Ihan vaan mielenkiinnosta, keskustelua herättääkseni ja open source panemisen puolesta,

Kippis ja kiitos,

Harri "Häyke" Metsäjoki

Ps. Tässä vielä jaettavaksi kuvallinen versio haasteesta:


2 kommenttia:

  1. Hyvä esimerkki panimon jakamista resepteistä on myös Russian River Brewingin Pliny the Elder.
    https://www.homebrewersassociation.org/attachments/0000/6351/doubleIPA.pdf

    VastaaPoista
  2. Tähän kun osallistuisi Maku Brewing IPA:llansa, niin olispa huippua! #AvoinOlut #IPA #MakuBrewing #ParasIPAalkossa

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.