Olutarvio: Thornbridge Bear State West Coast IPA

3 kommenttia
 

Bear State

Panimo: Thornbridge, Englanti
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 7,0%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima / Beers Of The World (5,55€ / 0,5l)

Beers Of The World -palvelu toi Alkon tilausvalikoimaan myös Brew Seekerin maahantuomia Thornbridgen oluita. Setin ehdottomasti kiinnostavin olut on Bracia, jonka olen arvioinut jo aiemmin netistä tilattuna (pisteet 10-/10), mutta myös tämä Bear State herätti mielenkiinnon - kuten West Coast IPAt nyt yleensä tekevät. Vahvuutta on IPAlle optimaaliset 7,0% ja katkeroita 70 EBU-yksikköä. Ohramaltaan lisäksi mallaspohjassa on vehnääkin. Bear State on tietysti tyylin syntysija, eli Kalifornian osavaltio, joka sijaitsee jenkkien länsirannikolla. Pullon päiväys on 24.3.2016, joten pullotus saattaa olla tapahtunut jo maaliskuussa tai 9kk päiväykselläkin kesäkuussa. Tuoreempaa kamaa olisi saatava.


Kultaoranssi, hieman utuinen ja vaahdoltaan runsas sekä runsasta pitsikuviota jättävä. Tuoksu on greippisen sitrusmainen, pippurisen mausteinen, hieman saippuainen ja kevyen toffeinen. Maltaisuus on varsin tasapainoisena humalan rinnalla - voisi kuvitella tuoreessa olevan terävämmän sitrushedelmäisyyden. Maussakin on greipin ja pihkan seurana pieni Citron Fairyn vivahde. Katkero puree pippurimaisesti ja kestää pitkään. Ei mitään amalgaamit hampaista irrottavaa IBU-hyökkäystä, mutta varsin mukavaa purentaa kuitenkin. Ikää on armotta liikaa, mallas tulee turhan toffeisena palettiin ja syö humaloinnin terää. Näin käy kun IPA ikääntyy, eikä sille mahda mitään. Edelleen OK,  mutta vain OK.

Yhteenveto

Tuoreena varmasti hedelmäisempi
ARVOSANA: 8-

3 kommenttia:

  1. Alkon varastossakin näyttäisi olevan vähän varianssia päiväyksissä. Omassa tilausvalikoiman kautta tilatussa pullossa on päiväystä vielä elokuulle 2016 asti.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Päiväys siis ilmeisesti on 12kk pullotuksesta. Alkon hyllyllä pystyy päiväykset tsekkaamaan, mutta tilausvalikoima on tietty arpapeliä nettitilausten tavoin.

    VastaaPoista
  3. Omaan makuun ei ollut alle kuukauden ikäisenäkään kovin ihmeellinen, mielellään joi kyllä eikä sinänsä mitään vikaa mutta suuri pettymys odotuksiin nähden.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.