Olutarvio: Nørrebro Kings County Brown Ale Økologisk

2 kommenttia
 

Kings County Brown Ale

Panimo: Nørrebro Bryghus, Tanska
Oluttyyli: Brown Ale
Alkoholipitoisuus: 5,5%
Saatavuus: Alko (5,42€ / 0,4l)

Alkon "käsityöläisoluiden" toinen tanskalainen on Kings County Brown Nørrebrolta. Tämä olut on luomua ja sitä myydään varsin harvinaisessa 0,4-litraisessa pullossa. Valmistusaineina luomuviljellyt carafa-, caramünch-, münchner-, pale ale- ja vehnämaltaat, luomuhumalina Summit ja Palisade, vesi ja hiiva. Tämän panimon viimeisimmät Alkoon tulleet uutuudet eivät ole oikein viehättäneet, mutta ostin nyt viikko sitten kuitenkin parin viikon mittaisen talviloman ensihuumassa tämän kohtalaisen kovalla hinnalla siunatun putelin.

Kääpiösnautseri photobomb!


Nimensä- ja tyylinsämukainen, eli väriltään tummanruskea olut. Suoralla kaadolla vaahtoa muodostuu muutaman sentin kerros, joka nopeasti kuitenkin laskee ohueksi, mutta kestäväksi kerrokseksi oluen pinnalle. Tuoksu on varsin hienovarainen, eli suomeksi vaisu. Siinä on hieman leipäistä maltaisuutta, karamellia, yrttisyyttä ja jonkinlaista mausteisuutta josta en tarkemmin saa kiinni. Maku on hieman makea, karamellinen ja kevyen paahteisesti maltainen. Selvästi enemmän luonnetta kuin tuoksussa, mutta ei mitään spektaakkelimaista. Lopussa hieman maitosuklaista tai kaakaomaista liukua ja humalointikin tuntuu aromaattisen sitruksisena ja tuntuvana katkeron puraisuna. Melko täyteläinen ja pehmeä suutuntuma tekee tästä miellyttävän juotavan, mutta tähän hintaan se ei varsinaisesti enää kokonaispakettia pelasta. Ihan maukas olut, mutta ei säväytä sen suuremmin.

Yhteenveto

Nautittava, mutta ei säväyttävä brown ale.
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

  1. Tuntuu että näistä nörren oluista jää aina vähän vaisu fiilis.. Hinta ei ole vielä omalla kohdallani tullut tavanneeksi laatua.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän Nörrebrolta on hienojakin oluita nähty vuosien saatossa. Little Korkny Ale on edelleen paras maistamani barley wine. Old Odense Ale on jäänyt itselleni mieleen erittäin positiivisesti, vaikka onkin mielipiteitä jakava olut. Myös La Granja Espresso Stout ja Skärgaards Porter ovat laadukkaita oluita. Unohtamatta tietenkään North Bride Extremeä, joka on ikävä kyllä jäänyt itseltäni maistamatta. Se ihmetyttää, miksi tähän pienpanimokampanjaan valittiin näin tylsä tyylilaji Nörrebrolta. Tässä ei kyllä hinta kohtaa laatua.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.