Olutarvio: Höss Doppel-Hirsch

4 kommenttia
 

Höss Doppel-Hirsch

Panimo: Privatbrauerei Höss der Hirschbräu , Saksa
Oluttyyli: Doppelbock
Alkoholipitoisuus: 7,2%
Saatavuus: Ulkomailta

Olutoppaan foorumilla on pitkään aikaan ollut käsitteenä UV-olut, se ei tarkoita ultraviolettiolutta, vaan Uutisvuoto-olutta. UV-olut on olut joka nautitaan Uutisvuotoa katsellessa. Se on hyvä ohjelma, jopa loistava, mutta en kuitenkaan seuraa sitä aktiivisesti. Olutta nauttiessa pidän mieluummin etäisyyttä politiikkaan ja muihin ihmisten "ongelmiin". Seuraan ennemmin Avaraa Luontoa. Luontoa ihmetellessä voi rauhoittua ja syventyä pohtimaan kaiken elämän tarkoitusta. Nautin usein AL-oluen, katsoessani digiboxiin tallennettua Avaraa Luontoa lasten nukkumaanmenon jälkeen. Sehän tulee niin aikaisin, että perheellisen on turha haaveilla rauhallisesta katseluhetkestä "suorana". Viime lauantai-illan AL-olueni oli saksalainen Höss Doppel-Hirsch doppelbock, jossa sattui olemaan eläinaiheinen etikettikin. Hössin oluita on nähty viimeaikoina Alkossakin, mm. viime vuonna kesäolutvalikoimassa oli erityisen maukas Hüttenbier. Tämä Doppel-Hirsch ei kuitenkaan kuulu Alkon valikoimiin, vaan se piti hankkia ulkomailta. Hinta Saksassa tälle 1,45€ / 0,5-litraa. Se on aika kaukana Alkon lähes 5€ hinnoista näille Hössin oluille, mutta hei, semmosta se on Saksassa, jossa olut on elintarvike eikä päihde. Tämä oli oikein miellyttävä ja perinteinen saksalaisolut, jota kippaili ilokseen yhden AL-jakson verran. En ole Hössiltä vielä huonoa olutta maistanut, tasalaatuinen panimo. Patenttikorkki napsahtaa auki iloisesti ja lasiin kaatuu kaunista rubiininkaltaisesti punertavaa olutta. Olut on suodatettu, eli kirkas ja vaahtoaa keskiverrosti. Lopuksi kun kolpakon kaataa täyteen asti jää vaahtoa reilun sentin kerros, josta osa kestää pitkään. Tuoksu on voimakkaan maltainen, tietysti, onhan tässä saksalaisen laatupanimo doppelbock käsillä. Maltaisuus on limppuisen leipäistä, lisäksi löytyy pieni häivähdys kukkaista humalaa ja aivan aavistus metallisuuttakin, joka kuitenkin katoaa oluen lämmettyä kunnolla. Hyvin mallaspainotteinen ja simppeli, mutta hyvä tuoksu. Maku jatkaa tuoksun linjoilla. Maltaisuus on siinä leipäistä ja hieman limppuista, sekä täyteläisen pehmeää. Lopussa on kevyt katkeron häivähdys, mutta muuten maku on täyttä mallasta ilman krumeluureja. Alkoholi toki lämmittää jälkimaussa asiaankuuluvasti. Suutuntuma on täyteläinen ja pehmeä. Yksinkertainen, mutta maistuva ja erittäin miellyttävä juotava kaikessa pehmeydessään. Taattua Höss laatua.

Yhteenveto

Voimakkaan maltainen olut - nestemäistä leipää.
ARVOSANA: 8

4 kommenttia:

 1. Olenkin aina miettinyt mitä tuo UV lyhenne tarkoittaa, mutta en ole koskaan tohtinut kysyä. Omat päätelmäni olivat kyllä aika hakoteillä, mutta enpä itsekään uutisvuotoa seuraa. No nytpä tiedän. :)

  VastaaPoista
 2. olen Pilssin kanssa samalla linjalla, kun olen itsekin pohtinut tämän lyhenteen tarkoitusta. taas viisastuin hieman

  VastaaPoista
 3. AL-olutta juon myöskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin äärimmäisen rentouttavaa. Luonto jaksaa aina ihastuttaa ja varsinkin BBC:n tuottamat dokumentit on myös äärimmäisen hienosti tuotettu. Siihen kun lisää vielä hyvän oluen päälle niin kyllä kelpaa.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.