Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni Saison De Randonneur Kataja Edition

0 kommenttia
 

Mufloni Saison De Randonneur Kataja Edition

Panimo: Beer Hunter's, Suomi (Pori)
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alko (16,84€ / 0,75l)

Pitkällä nimellä ja roisilla hinnalla siunattua olutta naapurikaupungistani Porista. Asialla on tietysti Beer Hunter's, joka laajensi toimintaansa merkittävästi syksyllä 2012 avaamalla Ravintola Panimon Sinebrychoffin entisen Karhupanimon tiloihin, Porin vanhan sähkölaitoksen taloon. Paikassa on siis ravintola ja panimo, tilat ja panimolaitteiston omistaa Sinebrychoff. Alkuperäinen, vuoden 2012 olutravintolaksikin valittu Beer Hunter's Panimoravintola on tietysti edelleen myös toiminnassa Porin Antinkadulla. Panimoravintolasta Ravintola Panimoon - tuossa on jotain syvällistä neroutta.

Tämä Saison De Randonneur Kataja Edition on katajanmarjoilla höystetty versio viime keväänä lanseeratusta Saison De Randonneurista, jonka miedompaan pulloversioon itse ihastuin. Tämä olut kuuluu Alkoon 4.2 myyntiin tulleisiin "käsityöläisoluisiin", vaikka myöhästyikin lähdöstä hieman. Myöhästymisen syitä lienee kaksi. Ensin Italiasta Belgian kautta tilatut tyylikkäät shampanjamalliset pullot myöhästyivät hieman ja toiseksi tuote jumittui Alkon laadunvalvontaan, sillä parasta ennen päiväykset ovat pulloissa suttaantuneet. Asia on fiksattu laittamalla päiväykset kertovat tarrat pulloihin, se tietysti otti oman aikansa myös. Nyt tuote on kuitenkin myynnissä. Erä lienee niin pieni, että vanha reittaajien sananlasku "vain nopeimmat juovoavat" pitänee tässäkin tapauksessa kutinsa. Ulkonäköön on selkeästi panostettu - pullo on todella näyttävä ja uusi pelkistetty Mufloni "M"-logo toimii. Mielestäni ihan oikea ratkaisu pakata olut isoon pulloon, vaikka hintaa onkin nyt reilusti enemmän. Erottuu taatusti joukosta. Tämänkaltaista rohkeutta ja tietynlaista omaa tuotetta kohtaan osoitettua ylpeyttä olutkulttuuri Suomessa tarvitsee. Yhdellä korkinnarautuksella on hintaa, mutta eiköhän tuon raaski korkata. Jos tämä onnistuu olemaan vielä parempaa kuin maitokauppavahvuinen normiversio niin olen erittäin tyytyväinen. Tavoite on varsin realistinen, sillä tämä on aidoissa saisonin vahvuuksissa ja minulla on pieni perversio katajaan oluessa.



Korkki on todella tiukassa, totesin parhaaksi poikkaista pään ja hoitaa avauksen korkkiruuvilla. Kun korkki viimein napsahtaa auki, niin lasiin kaatuu hohtavan kultainen olut, jonka päälle muodostuu höttöistä, kestävää vaahtoa, joka jättää paksua pitsiä lasin reunoille laskiessaan. Tuoksu on aidon belgityylinen ja odotusten mukainen, eli herkullinen. Ensivaikutelmassa on belgihiivaista ja raikkaan pippurista mausteisuutta, sekä tuntuvaa brettaista happamuutta. Seuraavaksi huomio kiinnittyy greippiseen ja appelsiiniseen hedelmäisyyteen. Katajanmarjaa en tuoksusta varsinaisesti löydä, mutta tiettyä havuisuutta on mukana. Hyvin raikas, rapsakka ja aromaattisen hedelmäinen tuoksu, jossa bretta hyvin esillä. Maku on todella hyvä ja tasapainoinen - aivan huippua, nautittavuus on tapissa. Belgihiivaa, tuntuvasti brettaista happamuutta, mausteisuutta ja tiettyä hellästi nipistävää kirpeyttä, joka saattaisi olla katajanmarjojen tekosia. Loppupuolella tyylinmukainen runsas katkeruus, joka saa havuisia, yrttisiä ja kuivaa ruohoa muistuttavia sävyjä - belgialaiseen tyyliin. Belgipuristit pitäköön pyhäinhäväistyksenä, mutta mielestäni tässä on aivan Saison Dupontin veroinen olut tai parempikin. Suutuntuma on tässä selvästi maitokauppavahvuista perusversiota ryhdikkäämpi ja nipistävän raikkaasti hiilihappoinen. Raikas, brettainen, belgihiivaisen mausteinen ja hedelmäinen - ennen kaikkea upea kokonaisuus. Selkeä parannus maitokauppavahvuiseen perusversioon.

Yhteenveto

Belgityylinen brettainen saison - upea kokonaisuus
ARVOSANA: 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.