Olutarvio: Nokian Tuplakeisari

1 kommenttia
 

Tuplakeisari

Panimo: Nokian Panimo, Suomi (Nokia)
Oluttyyli: Doppelbock
Alkoholipitoisuus: 8,0%
Saatavuus: Alko (3.52€ / 0,33l)

Vahva, suodattamaton, pirkanmaalainen bock-olut. Starkt, ofilterad bock-öl av Birkalands typ - kertoo etiketti. Kyseessä on Nokian Panimon olut Alkon "käsityöläisoluet" nimellä esiintyvään tarjontaan. Normaalien valmistusaineiden lisäksi tässä on käytetty hapettumisenestoainetta eli askorbiinihappoa eli c-vitamiinia. Tavoitteena mitä ilmeisemmin säilyvyyden parantaminen. Tämä on oluissa normaalia, myös käsityöläis sellaisissa. Usein Tuopin Äärestä tavoitettu kollegani tietää kertoa, että oluesta oli kenties tarkoitus tulla bockia, mutta se kävikin doppelbockiksi, eli hieman vahvemmaksi asti. Humalina tässä Hallertau Magnum, Perle ja Spalter Select. Nokian maitokauppavahvuisista Kellari, Elowehnä ja Luomu ovat itselläni sellaisessa suht säännöllisessä käytössä, niitähän saa ihan mistä vaan, mutta panimon vahvemmat oluet ovat harvinaisempia.



Tumman kuparinen, hyvin utuinen, lähestulkoon samea ja niukkavaahtoinen olut. Vaahto myös katoaa nopeasti. Tuoksu on voimakas. Se on hyvin voimakkaan karamellimaltainen, hiivainen, hieman tumman leipäinen ja melko runsaan alkoholinen. Aika sahtimainen kokonaisuus, mutta banaani ja pehmeys puuttuvat. Maku on runsaan maltainen, täyteläinen ja makea. Melko suoraviivainen tapaus, jossa loppuliukuun johdattelee humaloinnin sijaan tymäkkä alkoholisuus, joka menee jo viinaisuuden puolelle. Suutuntuma on melko täyteläinen, vähähiilihappoinen ja suuta tahmaava. Saksalaisiin tyylin kuninkaisiin verrattuna tämä on makeampi, tahmaisempi, vähemmän leipäinen ja enemmän karamellinen. Lisäksi kaikki nyanssit kuten mahdollinen suklaisuus tai hedelmäisyys puuttuvat. No, lämmittää ainakin jos ei muuta. Pettymyshän tämä ilman muuta on.

Yhteenveto

Makea ja turhan alkoholinen pirkanmaalainen.
ARVOSANA: 6½

1 kommentti:

  1. Itsellekkin nuo kolme mainitsemaasi maitokauppavahvuista kuuluu sellaisiin mitkä lähikaupan huonosta valikoimasta lähtee mukaan, kun ei parempaakaan ole. Oikein juotivia ovat. Pitää varmaan tämä TuplaKeisari kokeilla huomenna, kun pyörähtää Mestareiden liigan jatkopelit käyntiin. Tuskin tämä TuplaKeisari pärjää Ayinger Celebratorille :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.