Olutarvio: Żywiec

3 kommenttia
 

Żywiec

Panimo: Żywiec (Grupa Żywiec/Heineken) , Puola
Oluttyyli: Premium lager
Alkoholipitoisuus: 5,6%
Saatavuus: Alko (3,01€ / 0,5l)

Yksi Alkon huhtikuun olutuutuuksista on Żywiec, puolalainen premium lager. En ole ihan varma mikä premium lagerin määritelmä on, mutta vaaleaa lageria tämä kuitenkin on. Alkoholipitoisuus, 5,6%, on hieman korkeampi kuin tyylissä yleensä. Raumalla tämä on ainakin tehnyt kauppansa erinomaisen hyvin. Syyksi epäilen Olkiluodon kolmatta ydinvoimalaa rakentamaan tullutta runsasta puolalaispopulaatiota, joista suurin osa majailee Rauman seudulla. Otetaanpa selvää mistä tässä oikein on kyse.


Kirkkaan kullankeltainen ja keskiverrosti vaahtoava olut. Näyttää aivan tavanomaiselta vaalealta lagerilta. Tuoksu on varsin neutraali, mutta ei ollenkaan hullumpi. Siinä on hieman makeahkoa, hennon hunajaista maltaisuutta, kevyesti omenaisuutta ja ripaus ruohoisuutta lopussa. Maku on varsin mutkaton, kuten olettaakin sopi. Vain hieman maltaisuutta sekä kevyt katkero ja hieman kuivuvan yrttinen jälkimaku. Vaikka tämä hieman normaalia vahvempaa onkin, niin suutuntuma on kevyehkö. Hiilihappoisuutta on keskiverrosti ja se on hieman nipistävän kivennäisvesimäistä sorttia. Neutraali ja virhemauton suoritus, joka on ihan okei vaalealle bulkkilagerille. 

Omalta osaltani jää luultavasti kertaostoksi. Jos vaaleaa lageria haluaa, niin vastaavia tuotteita saa halvemmallakin. 

Yhteenveto

Virheetön ja yllätyksetön vaalea lager
ARVOSANA: 6+

3 kommenttia:

 1. Samaa olen muuten miettinyt, mikä tekee esim. Lapin Kullan maitokauppa oluesta Premiumin...? Tämähän tuli itselläkin tänään Alkosta mukaan, vaikka olinkin tietoinen, ettei mikään kummempi varmastikaan ole. Pitäähän se yksi Puolalainen bulkkikin maistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko niin, että markkinointiosasto sen premiumin tekee?

   Poista
 2. Näin olen käsittänyt, että premium on hiukan palea laadukkaampi tuote eli periaatteessa hiukan enemmän mallasta ja humala, ensimmäisestä johtuen hieman myös enemmän prosentteja. RB ainakin antaa sellaisen käsitteen, ettei premiumissa saisi olla muuta kuin mallastettua ohraa käytetty mallaspohjassa. Tai ettei ainakaan mitään maissi- tai riisilisäkkeitä. Varmaankin tärkkelys menisi tähän myös? Panimot tietysti käyttävät premium-nimikettä, miten sattuvat.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.