Olutarvio: Nokian Keisari Kellari

13 kommenttia
 

Keisari Kellari

Panimo: Nokian Panimo, Suomi
Oluttyyli: Kellerbier
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Prisma, Rauma 2,55€ / 0,5l)

Nokian Panimon kevään maitokauppavahvuinen uutuus on Keisari Kellari. Suodattamaton saksalaistyylinen pohjahiivaolut, eli kellerbier, eli kellariolut. Nokian Panimolla on suodattamattomuudesta hyviä kokemuksia, sillä Keisarit Luomu ja Elowehnä, suodattamattomia molemmat, ovat Keisari Munchenerin ohella panimon myydyimpiä tuotteita. Panimomestari Riitta Sulkama kertoo tuoreimmassa OlutPosti-lehdessä, että Keisari Lagerista on tullut heille näiden rinnalla jo marginaalituote. Erikoisuudet (Suomen tasolla ajateltuna) myyvät heillä siis peruskamaa paremmin, mikä on todella hienoa. Kyllä olutkulttuurilla Suomessa toivoa on.

Sopii myös TV:n katseluolueksi.


Kauniin punertavan kuparinen olut, joka vaahtoaa melko mukavasti. Tuoksun tuoreesta hiivaisuudesta tulee heti mieleen Keisari Luomu, joskin leipäisemmän maltaisena. Myös ruohoinen humalointi on Luomun kanssa hyvin samankaltainen. Maku kertoo, että nämä kaksi ovat selvästi veljeksiä keskenään. Tämä kellariolut on hieman makeampi ja leipäisemmän maltainen (vrt. luomun viljainen maltaisuus), mutta molemmissa on sama miellyttävän hiivainen ote ja ruohoisen humaloinnin puraisu. Pieni paahteisuuden häiväkin värittää tämän kellarioluen makua. Jälkimaku on kuivuvan yrttinen, sekin tuttu Luomusta. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja aluksi hiilihappoisuudeltaan hieman kova, pehmenee kuitenkin lämmetessään. Varmasti mainio valinta ruokapöytään ja yleisolueksi. Tämä on niitä oluita, joista ei pitäisi periä alkoholiveroa ollenkaan, kyseessä on nimittäin jokapäiväiseen käyttöön sopiva elintarvike.

Yhteenveto

Maukas ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä yleisolut.
ARVOSANA: 8-

13 kommenttia:

 1. Jos seuraavaa askela Nokialta toivoisi, niin Keisari American Pale Ale, maitokauppavahvuisena ja nykyhinnoin uppoaisi komeasti, ainakin meikäläiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, olen täysin samaa mieltä. Jenkkityylistä ei olekaan panimolta vielä nähty. OlutPosti-lehden jutussa mainittiin myös, että uutuuksia tulee noin kahden oluen vuosivauhtia.

   Poista
 2. Jenkki Pale Ale kelpaisi kyllä mutta ei taida olla sellaista Nokialta tulossa, tuossa OlutPostin jutussa muistaakseni panimomestari puhui että ei halua enempää erilaisia hiivoja käyttöön ainakaan vakituisesti. Voihan se mieli tosin muuttua kun näkemykset ovat jo nytkin vuosien kuluessa avartuneet ja tuotevalikoima laajentunut Nokiallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noinhan tuossa jutussa tosiaan luki. Nyt vaan pitäisi kotimaistenkin pienpanimoiden hypätä jenkkihumalabuumiin mukaan. IPA ei maitokauppavahvuuksilla kunnolla toimi (toki Beer Hunter'sin 3,5% tuotoksetkin ovat hyviä!), mutta Pale Ale voisi toimiakin. Olisiko jenkkihumalien hinta ja saatavuus kenties syynä? En yhtään tiedä.

   Poista
 3. Tämä on kyllä hyvä yleisolut, onko tietoa saako tätä olutta Tallinnan Prismoista tai muista ruokakaupoista ja mikähän mahtaa olla hintataso?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut että Nokialaisia olisi Tallinnassa myynnissä. Se ei tietysti tarkoita sitä ettei niitä olisi. Hintatasosta en osaa sanoa yhtään.

   Poista
 4. Tosi hyvää tää Keisari Kellari olut.Vaahto säilyy kauan.Toisin kuin Keisari luomu tumma lagerissa,vaahto häviää neljässä sekunnissa agressiivisesti sihisten kuin coca colassa.Luomu Keisari on vitun pahaa.Siitä arvosana 4-.Kellarista arvosana 10+.
  Keisari pale ale on kanssa ongelmallista.Liikaa humalaa,maistuu kitkerältä,katkeralta,itkettävältä,yök. vaahto ei meinaa poistua millään.On kuin partavaahtoa söisi.Lusikka pitäisi olla vaahdon nauttimiseen.Siitä Keisari palesta 6- arvosana.

  VastaaPoista
 5. Nyt eilen hävisi vaahto myös Kellari Keisarista.Agressiivisesti kuin happoa olisi ollut.Ei oo normaalia.Tänään koklaan vielä siten,että pesen lasin puhtaalla vedellä ettei ole pesuainejäämiä ja jos vielä tekee saman tempun niin lopetan ostamasta Keisaria.

  VastaaPoista
 6. Ei pidä paikkaansa tuo,että Keisari kellari olut olisi saman makuista kuin Keisari luomu olut.Kellari on ihan eri makuista ja rutosti paremman makuista kuin luomu.Nyt vaahdotkin pysyy Kellarissa.Tais olla pesuainejäämää mukissa.Luomu Keisari maistuu salmiakilta,yök,pahhaa.

  VastaaPoista
 7. Pahin olut mitä ikinä olen maistanut on Murphys Irish Stout.Hyi olkoon,kun maistui pahalle.Oli vaikeuksia juoda tota.Siinä on typpikaasupatruuna tölkin sisällä.Ja arvosteluissa tää kyseinen kuraliemi on saanut huippuarvostelut.Minä annan arvosanaksi 1-.

  VastaaPoista
 8. Mitä kommenttisi Murphy'stä tekee tällä sivulla? Pakko kommentoida sitä kuitenkin. Se on kyllä minusta huomattavasti parempaa kuin tutumpi Guinness, ainakin tölkistä. Juon itse sitä hyvin mielellään. Stout-tyylisiin oluihin on vähän pitempi tottumisaika vaan, 15-20 vuotta sitten nuoruudessani en tykännyt niistä ollenkaan, mutta nyt lähes 40-kymppisenä kyllä hyvin uppoaa.

  Keisarin Kellari on lempiolueni omassa hintaluokassaan, siksi löysin tieni tänne. Se on sekä maukas ja raikas ja luonteikas, ja sopii juotavaksi (melkein) milloin tahansa sellaisenaan tai ruoan kanssa. Parempi kuin kaikki muut keisarit mielestäni. /M

  VastaaPoista
 9. Porilaiset nyt liikkeelle, tai miksei kauempaakin kellaria täyttämään. Pick 'n Payssa Keisari Kellari 1,45€ 0.5l tölkki. Eli lava tais olla jotain 35 euron luokkaa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.