Olutarvio: Stadin Weizen

2 kommenttia
 

Stadin Weizen 4,5%

Panimo: Stadin Panimo , Suomi
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat rajoitetusti (Ruokapuoti Lumo, Rauma 4,80€/0,33l)


Blogissa on tullut viime aikoina arvioitua melko monta vehnäolutta. Niitä tuntuu olevan nyt liikkeellä ja sehän sopii minulle suurena vehniksien ystävänä. Stadin Panimo ilmoittautuu mukaan kilpailuun Suomen parhaan maitokauppavahvuisen vehniksen tittelistä tällä hedelmäisellä Weizenillaan. Saatavuus on rajoitettu ja hinta korkeahko, mutta ne seikat ymmärtää Stadin Panimon rajallisen kapasiteetin ja valmistuksen vaatiman työmäärän takia. Tätä kannattaa kuitenkin ostaa, jos vastaan tulee. Pääkaupunkiseudun K-ketjun kaupoista saattaa löytyä, tarkempia saatavuustietoja voi silmäillä Olutoppaasta tämän oluen sivulta. Olutoppaan saatavuustiedot ovat täysin käyttäjien ylläpitämiä, joten tiedot saattavat olla puutteellisia. Oman pulloni ostin Raumalta, Ruokapuoti Lumosta.


Tummahkon kultainen olut oranssihtavalla vivahteella. Kumpuileva ja tiivis vaahto on mittava, 0,33-litrainen pullo täyttää helposti 0,5-litraisen vehnislasin, eikä edes meinaa riittää. Tuoksu on mitä mainioin, siinä vehnäoluelle ominaisia vehnäisen maltaisia ja kypsän banaaniesterisiä piirteitä täydentää raikas aromaattisen persikkainen ja eksoottinen hedelmäisyys. Liekö panimolla haettu hieman normaalista poikkeavaa aromihumalointia? Oli miten oli, niin toimii! Raikas ja houkutteleva tuoksu. Maussa tuoksusta tuttu persikkais-sitruksinen hedelmäisyys asettuu saumattomasti vehnäisen mallasrungon päälle. Tämä on enemmänkin kevyesti hapanta kuin makeaa ja mausteinen hiivaisuus on miellyttävää. Katkero on tyylille uskollisesti kevyt ja nautittavuus erinomaisen helppo. Suutuntuma on tähän tyyliin hieman liian ohkainen, mutta se menee maitokaupparajan piikkiin, sillä sama ongelma vaivaa muitakin alle 4,7% vehniksiä. Vallan mainio vehnis!

Yhteenveto

Upea hedelmäinen hefeweizen.
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

  1. Jos joku tietää mistä Turusta löytää Stadin Panimon tuotteita, niin olisin kiitollinen tiedosta. On se kumma, jos Raumalta löytyy, mut ei täältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapuoti Lumo, joka Raumalla Stadin Panimon tuotteita myy, on yksityisen kauppiaan luomu & lähiruokaan erikoistunut pikkuputiikki. Mistään isojen ketjujen kaupoista noita ei siis täältäkään löydy.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.