Friday Face-Off: Guzenina & kätyrit vs. Jaana Pelkonen

2 kommenttia
 
 
Tämän iltaisessa kohtaamisessa vastakkain asettuu entinen MTV:n juontaja Maria G-R, joka saa vastaansa entisen TILT-juontaja Jaana Pelkosen (joka tosin sittemmin juonsi Euroviisujakin).

Tästä on kyse:

Alkoholimainonta on ollut tänään esillä valtakunnallisessa mediassa. Syynä on hallitusohjelma, johon on kirjattu, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvan alkoholimainonnan keinot kielletään. Sosiaali- ja terveysministeriön esitys asian tiimoilta ehdottaa, että alkoholin markkinointi bussipysäkeillä, urheilukentillä ja pelipaidoissa halutaan kieltää. Lisäksi ehdotetaan kiellettäväksi alkoholimainonta televisiossa ja radiossa ennen kello 23:a. Jatkossa alkoholijuomia saisi markkinoida vain ravintoloissa ja kaupoissa sekä niiden ulkopuolella ja printtimainonnassakin saisi esittää vain tuotteen hinnan ja kuvan. Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää vielä esitykseen lausunnot viranomaisilta, kansalaisjärjestöiltä ja elinkeinojärjestöiltä, jonka jälkeen toinen illan tähdistä, ministeri Maria Guzenina-Richardson, päättää siihen oman kantansa.

Jaana strikes back!

Jaana Pelkonen, joka on tätä nykyä kansanedustajana kokoomuksen riveissä, iski Verkkouutisten haastattelussa uljaasti MGR:ää ja kätyreitä vastaan. Seuraavat sitaatit Jaanalta:
"Esitys sisältää niin paljon kieltoja ja rajoituksia, että osuvampaa olisi puhua mainonnan kieltolakiesityksestä"
"Alkoholin mielikuvamainonnan kieltäminen aliarvioi suomalaisten kyvyn hankkia itselleen alkoholia. Alkoholimainonnalla ei niinkään vaikuteta kulutuksen määrään, vaan ohjataan sitä. Jos yksi kanava poistetaan, siirtyy se uuteen ja useimmiten valvomattomaan kanavaan"
ja viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä: 
"Niin tärkeää kuin alkoholin väärinkäytön kitkeminen onkin, ei holhoamalla ja kieltoja asettamalla saavuteta haluttuja tuloksia. Eiköhän uskota välillä ihmisten omaan kykyyn tehdä päätöksiä ja kannusteta suomalaisia alkoholin demonisoinnin sijaan kohtuullisten juomatapojen opettamiseen kodeissa"
Itse kuulun mielipiteineni ehdottomasti enemmän Jaanan leiriin. Vähemmän kieltoja, vähemmän tabuja. Enemmän valistusta, enemmän tietoa. Tämä erä menee mielestäni selvästi Jaanalle. Jään kuitenkin pelonsekaisella innolla odottamaan mitä tuleman pitää. Näkisin mielelläni vielä ainakin bikini-catfightin osanottajien välillä.


Mitä olet mieltä, kieltoja vai valistusta? Mitä tehdään sitten kun kaikki on kielletty? Kuolemmeko sukupuuttoon jos mainonta edelleen sallitaan? Kommentoi alle.


2 kommenttia:

  1. Onhan se melko selvää ettei alkoholiongelma kumpua siitä miten alkoholia mainostetaan vaan kyseessä ovat usein hieman monisyisemmät asiat. Nyt kitketään ongelmaa aivan väärästä suunnasta, aivan kuin Guzenina-Richardson olisi ottanut tehtäväkseen kitkeä ongelmat ja päättänyt mennä siitä missä aita on matalin.

    VastaaPoista
  2. laillistakaa ennemin kannabis.... on kauan sit nähty et ei toi kieltolaki toimi midsään asiassa....

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.