Alkon huhtikuun uutuuksia

7 kommenttia
 
Alkon 80v-juhlaoluiden ja pääsiäisoluiden jälkeen on odotetusti ollut uutuusrintamalla hieman hiljaisempaa, mutta kesää kohti tahdin odotetaan kiihtyvän.

Kuva: Ratebeer.com
Toissa viikolla valikoimiin ilmestyi puolalainen "premium lager" Zywiec, joka ei kuitenkaan yksinään ylittänyt Reittausblogin uutiskynnystä. Zywiec on osa Heinekenin panimokonsernia, eli samaa porukkaa Hartwallin kanssa. Olutoppaassa näkyy muutamia pisteytyksiä jo olevan, sellaisia kuin vaalealle lagerille nyt olettaa saattaa. Tämä on hieman totuttua vahvempi, sillä alkoholipitoisuus on 5,6%. Katselin tuossa Olutoppaasta Alkon saldoja, ja ensimmäiset erät näyttäisi olevan Rauman molemmista Alkoista loppu. Syyksi epäilen alueella majailevia puolalaisia raksamiehiä, jotka ovat rakentamassa Olkiluotoon kolmatta ydinvoimalaa. Kauppa siis käy ja eiköhän tämä tule itsekin maistettua.

Vielä ennen vappua pitäisi valikoimiin paukahtaa kaksi aurinkoiseen säähän sopivaa olutta, jotka ovat Harviestoun Schiehallion ja Black Isle Goldeneye Pale Ale (linkit vievät ratebeeriin). Schiehallion on 4,8% vaalea lager, jonka ratebeer tyylipersentiili on 99, eli se on oman kategoriansa ehdottomia huippuja. Harviestoun on skotlantilainen panimo ja Schiehallion ehkä Skotlannin tunnetuin vuori. Black Isle on myös skotlantilainen panimo. Heidän kaikki oluensa on luomuraaka-aineista valmistettuja. Goldeneye Pale Ale on 5,6% vahvuinen ja ratebeerissa varsin kelvolliseksi arvostettu. Uutuustietojen lähteenä on jälleen Olutoppaan foorumi.

Molemmat skotit otetaan vastaan ripaskaa kiltti päällä veivaten, eli avoimin mielin ja suurella innostuksella.

7 kommenttia:

 1. Esitän vastalauseen! Kyllä Ben Nevis on Skotlannin tunnetuin vuori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstissä lukikin "ehkä Skotlannin tunnetuin vuori", sekin oli Harviestounin omilta kotisivuilta bongattu, itse en moista nyppylää aiemmin tuntenut ollenkaan. Olutta harrastaessa oppii maantietoakin!

   Poista
 2. Kyllä näyttää luomulla olevan hintaa suomessa! Yli 4 euroo pikkupullosta?? Sama juttu jollain New York Lagerilla, yli 5 euroo. Ei sillä, loistavia oluita varmasti molemmat (ainakin New York Lager), mutta on kyllä sellanen hinta, että monet varmasti miettii ton kohdalla kahdesti ennen kuin ostaa, vaikka olis kuinka luomun perään.

  VastaaPoista
 3. 4,8% vaalea lager melkein 5 euroa ja 0,33 ale yli 4 euroa, joo-o, täysin turhia molemmat alkon valikoimassa.
  Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hinnat on taas sitä totuttua tasoa. Saa erittäin hyviä olla, että tulis useampia ostettua.

   Poista
 4. Ei ylitä nämäkään uutiskynnystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylittivät Reittausblogin uutiskynnyksen. Uskoisin olevan varsin hyviäkin, perusoluita. Aina en kaipaa extremeä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.