Olutarvio: Beer Hunter's Saison De Randonneur 4,5%

1 kommenttia
 

Saison De Randonneur 4,5%

Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's , Suomi
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat rajoitetusti (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma, 5,20€/0,33l

Käväisin vappuaattona pienellä vappuajelulla ja samalla tsekkasin uusiin, isompiin toimitiloihin muuttaneen Ruokapuoti Lumon, jonka uuden myymälän avajaiset olivat samana päivänä. Muutosta huolimatta Lumo löytyy edelleen Vanhan Rauman alueelta, jonne sen kaltainen wanhan ajan kyläkauppahenkeä huokuva luomu- & lähiruokaliike sopiikin kuin saison kesään. Tästä pääsemmekin nerokkaalla aasinsillalla itse asiaan, eli saisoniin, eikä mihin tahansa saisoniin, vaan aitoon porilaiseen saisoniin. Törmäsin nimittäin Lumossa suureksi hämmästykseksi porilaisen Panimoravintola Beer Hunter'sin Saison De Randonneuriin, jonka 6,5% ravintolaversiosta olin kyllä lukenut Arden blogista, mutta maitokauppavahvuinen versio tuli täysin puskista. Hyllyssä oli rutkasti myös muita Beer Hunter'sin oluita, mm. viime vuoden Helsinki Beer Festivalin voittanutta Mufloni Single Hop Simcoea. Myöhemmin kuulin, että panimomestari Mika Heikkinen oli ennen avajaisia käynyt tuomassa ison kuorman panimon oluita. Myös Stadin Panimon, Vakka-Suomen Panimon, Malmgårdin ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan oluet olivat hyvin edustettuina, näin muutamia mainitakseni. Osa oluthyllystä on itseasiassa toteutettuna Fiat Mantan, eli legendaarisen 127:n takaluukkuun, heh, vastaavaa en ole ennen nähnyt (ks. kuva) Tämän saisonin lisäksi mukaani tarttui neljä stadilaista, kuva ostoksista löytyy Reittausblogin facebook-sivuilta ja arvioita alkaa tipahtelemaan kunhan kirjoittaa kerkiän. Nautittuahan nuo jo yhtä lukuunottamatta tulikin tuona kauniina vappuaattona.

Panimoravintola Beer Hunter'sin oluita saa parhaiten itse ravintolasta Porin Antinkadulta (ihanko totta?), mutta toisinaan pullotettuihinkin eriin saattaa törmätä. Rauman seudulla ainut paikka, joka niitä myy on juuri Ruokapuoti Lumo. Pääkaupunkiseudulla Helsingin Kampin K-Supermarket lienee paras paikka näiden metsästämiseen. Hinta on korkea, mutta kun tietää minkälaisen työn takana pienen, tässä tapauksessa erittäin pienen, panimon oluen valmistaminen ja saattaminen pulloon asti on, niin se on ymmärrettävä ja maksettava kiltisti. Onneksi tälläkin kertaa Beer Hunter'sin ollessa kyseessä rahoilleen saa myös vastinetta, sillä tämä saison oli aivan mykistävän upea kokemus. Harvemmin raumalainen porilaista kehuu, mutta nyt on pakko. Tätä on saatava lisää! Lue arvio alta.



Utuisen oranssinen olut, joka vaahtoaa melko vähäisesti, mutta se vähäinen kerros kuitenkin kestää melko pitkään ja jättää pitsiäkin jälkeensä. Tuoksu on erinomainen, siinä jopa lambicmainen happamuus ja hapokkuus leikittelee raikkaan appelsiininkuorisuuden ja mausteisen belgihiivaisuuden kanssa. Maku jatkaa pitkälti tuoksun linjoilla, se on erinomaisen raikkaasti hapan, hieman hapokas ja runsaan hedelmäinen - lähinnä appelsiinia. Mausteinen hiivaisuus on hieman karkeaa, mutta se ei menoa haittaa. Happamuus jatkuu jälkimakuun saakka. Totaalisen upeaa! Suutuntuma on kevyehkö ja nipistävästi hiilihappoinen. Aivan uskomattoman upea maitokauppasaison, tällaista en olisi uskonut koskaan maistavani suomalaiselta pienpanimolta. Jos tämä on näin hyvää, niin minkälaista mahtaa olla 6,5% ravintolaversio?

Yhteenveto

Upean moniuloitteinen, hedelmäinen ja tasapainoinen saison
ARVOSANA: 9

1 kommentti:

  1. No kuusvolttinen on huomattavasti parempaa kun siitä puuttuu tämän version prosenttien mukana tullut vetisyys :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.