Olutarvio: Left Hand Polestar Pilsner

0 kommenttia
 

Polestar Pilsner

Panimo: Left Hand Brewing Company, Yhdysvallat
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 5,5%
Saatavuus: Alko (3,76€ / 0,355l)

Vasuria vasurille! Alkon viime viikon uutuusoluena esiteltiin tämä jenkeissä pantu pils. Valmistusaineina on mm. saksalaista Weyermannin pilsmallasta ja saksalaista humalaa (Magnum), toki parilla jenkkilajikkeella höystettynä (Mt. Hood, Sterling). "Less is more", kuuluu slogan tämän oluen kohdalla panimon kotisivuilla ja niinhän se pilseissä usein meneekin, varsinkin jos verrokit otetaan pintahiivaoluiden puolelta. Etiketti on varsin tyylikäs.


Hieman hailakan kultainen, kirkas ja runsaasti vaahtoava olut. Vaahto laskee melko nopeasti, mutta muutaman millin vahvuinen kerros jää oluen pinnalle pitkäksi aikaa. Lasin reunoihin tarttuu runsaasti pitsikuviota. Olut tuoksuu raikkaalta, siinä on puhdasta viljavaa maltaisuutta ja hieman hunajaa. Pääpaino on kuitenkin humaloinnissa, joka on kukkaista ja sitrushedelmäistä. Maku jatkaa tuoksun linjoilla, se on puhdas, raikas ja yksinkertainen. Maussakin luotetaan humalointiin, joka on kukkaista, ruohoista, hieman sitruksista ja katkeruudeltaan keskirunsasta. Maltaisuus tulee esiin pienenä hunajaisuutena. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja keskiverron hiilihappoinen. 

Aika yksinkertainen esitys, periaatteessa ihan hyvää, mutta ei kovin innostavaa. Taitaa jäädä kertaostoksi. Harmi, että kun Vakka-Suomen Prykmestar LuomuPils poistui, niin tilalle ei (ainakaan vielä) saatu aivan sen veroista korvaajaa.

Yhteenveto

Simppeli, aromaattisesti humaloitu pils.
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.