Huippuluokan oluita maitokauppoihin

6 kommenttia
 
Maahantuoja Diamond Beer räväyttää ja tuo oluita ratebeerin huipulta suomalaisiin maitokauppoihin. Ensimmäisenä maininnan ansaitsee tanskalaisen Mikkellerin The American Dream, joka on jenkkihumaloitu pils. Sitä on saanut valikoiduista maitokaupoista aiemminkin, mutta nyt se on tulossa Diamondin maahantuomana Prismoihin kautta maan. Olen arvioinut ko. oluen 40/50 pisteen arvoiseksi olutoppaassa elokuussa 2010, enkä ole sen yhden kerran jälkeen sitä päässyt vielä toistaiseksi uudelleen maistamaan. Nyt ostan takuuvarmasti, kunhan jossain vastaan tulee. Lisäksi ainakin pääkaupunkiseudulla on näkynyt skotlantilaisen punk-panimo Brewdogin Dead Pony Clubia, joka on american pale ale.

Viiksilogo, spectacularrrr!
Diamond Beer lanseerasi myös uuden konseptin, "Diamond Clubin", johon kuuluu maitokauppojen oluteliittiä kautta maan. Tähän joukkoon kuuluviin myymälöihin on tarkoitus tuoda muutama hieman harvinaisempi uutuusolut noin 4-5 kertaa vuodessa. Ensimmäisessä club-aallossa myyntiin tuli ensimmäistä kertaa Suomessa tanskalaisen Stronzo Brewingin oluita. Oluet ovat Hop Lunch (3,5%) ja Proud Stronzo (4,6%), molemmat ovat tyyliltään jonkin sortin blond aleja. Lisäksi vielä kaksi bitter-tyylistä olutta hollantilaiselta De Molenilta, ne ovat Op & Top (4,5%)  ja Amerikaans (4,5%).

Diamond Clubiin kuuluvat kaupat näkee tästä linkistä. Huomattavaa on, että mukana ei ole yhtään S-ryhmän kauppaa, niissähän tunnetusti kaikki tapahtuu keskusliikkeen kautta. Keskon kauppiaalla on enemmän sananvaltaa valikoimastaan. Näiden isojen kauppojen lisäksi listan viimeisenä komeilee Rauman oma ylpeys Ruokapuoti Lumo, jonne suuntaan huomenna omiani ostamaan. Odotettavissa on, että näistä kerrotaan Reittausblogissa lisää lähiaikoina.

ps. Lokakuussa on yleensä alkanut tippumaan tietoja Alkon jouluoluista, niistä lisää sitten kun jotain kerrottavaa on.

6 kommenttia:

 1. Mikkellerin Ameriikan Unelma oli kyllä mahtavan makuinen olut ja omatkin pisteeni taittuivat 40/50. Tämä todellakin on maailman paras Pils, jossa jenkkihumalointi on kyllä onnistunut erittäin hyvin. Itse odottelen ja toivon että BrewDogin Dead Pony saapuu myös Joensuuhun. Pitää tänään käydä katsomassa miltä Prisman osalta näyttää

  VastaaPoista
 2. "Huomattavaa on, että mukana ei ole yhtään S-ryhmän kauppaa, niissähän tunnetusti kaikki tapahtuu keskusliikkeen kautta."

  Tästä huolimatta ainakin Kantsun Prismassa oli De Moleneita ja jos oikein muistan niin ainakin toinen noista Stronzoista. Tulikin ostettua kuukauden ikäinen (pullotuksesta) Amerikaans joka maistui erinomaisesti ainakin näin tuoreena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuo Amerikaans, oluthan on pääasiassa tuoretuote.

   Siellä taitaa olla Diamondin äijillä lista päivittämättä, mutta hyvä juttu jos löytyy Prismoistakin!

   Poista
 3. turun stokkalla oli amerikan unelmaa hyllyssä viime lauantaina, en ole vielä maistanut mutta eiköhän sitä tässä ehdi..

  VastaaPoista
 4. Saa nähdä miten Prisma hinnoittelee nämä "erikois" oluet. Ainakin Oulussa kauppias johtoiset K-kaupat osaa ottaa katetta vähän liikaakin. Jopa Stockmannilla oli Mikkeller American dream melkein puoli€ halvempi kuin paikallisessa Citymarketissa.

  VastaaPoista
 5. Turun Stockalla on American Dreamia ollut jo pitkään, tossa kesällä se tuli jo juotua. Kallishan tuo siellä on.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.