Ensimmäiset tiedot Alkon jouluoluista 2012

2 kommenttia
 
Olutharrastajiksi itseään kutsuvien kaikkein pyhimpään, eli Olutoppaan foorumille, paukahti nimimerkki PWBh:n postaamana ensimmäiset tiedot Alkon tämän vuoden jouluoluista. Kiitos siitä hänelle. Alla listaus ja oluen nimestä klikkaamalla pääsee oluen sivulle joko Olutoppaaseen tai Ratebeeriin.

Stallhagen Pilsner Christmas Edition (Ei vielä tietoa)
Weltenburger Kloster Winter-Traum (Wieniläistyylinen lager, 5,2%)
Brunehaut Abbaye de Saint-Martin Cuvée de Noël (Belgityylinen vahva ale, 8,5%)
Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood (Belgityylinen vahva ale, 10%)
Haandbryggeriet Nissefar (Old Ale, 7,0%)
Svaneke Choko Stout (Stout, 5,7%)
Liefmans Glühkriek (Hedelmäolut, 6,5%)
Mikkeller Red/White Christmas (Amber Ale, 8,0%)
Erdinger Pikantus (Weizenbock, 7,3%)


Jouluoluita Alkoon tulee yhteensä 23 ja tässä niistä siis yhdeksän. Lopuista osa ja kenties suurin osa, tulee olemaan vanhoja tuttuja. Näistä ylläolevista eniten hekumaa meikäläisessä aiheuttavat Gouden Caroluksen Cuvee ja Mikkellerin Red/White Christmas. Mielenkiintoinen on myös Liefmansin Glühkriek, jonka voi juoda joko kylmänä tai lämmittää glögin tapaan. Erdiger Pikantus maistunee myös, vehniksien ystävä kun olen.

Vanhoista tutuista melko varmoja lienevät Sinebrychoff Jouluolut ja Schlenkerla Urbock, joista Urbock on ainakin itselleni jo traditio joulukinkun kaverina. Vanhoista tutuista kelpuuttaisin mukaan myös Malmgårdin Arctic Circle Alen tai X-Porterin ja ilman muuta myös Vakka-Suomen Panimon SavuKatajan. Katsotaan nyt mitä tuleman pitää.

Jouluoluet tulevat myyntiin viikon 44 loppupuolella, eli marraskuun alussa.

2 kommenttia:

  1. Pientä päivitystä tilanteeseen. Vanhoista tutuista jouluolutvalikoimassa nähdään Servaalin maahantuomat: Schlenkerla Urbock, Saku Porter, Samuel Adams Winter Lager, Anchor Christmas Ale ja Westmalle Dubbel 75 cl.

    Tämä tarkoittaa samalla sitä, että myös Servaalin maahantuoma Aventinus Weizen-Eisbock ei kuulu tänä vuonna jouluolutvalikoimaan.

    Myös Gouden Carolus Christmas oli tarjottu, mutta Alko ei tarttunut täkyyn.

    VastaaPoista
  2. Nissefar vaikuttaa kiinnostavimmalta. Onhan sitä odotettukin jo viisi vuotta. Toivottavasti tulisi joku hyvä ruotsalainen. Tanskalaiset kyllästyttävät jo.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.