Lisää Alkon syksyn uutuuksia

1 kommenttia
 
Joulun kausioluiden lisäksi Alkon olutvalikoimaan tipahtelee tasaista tahtia muitakin lisäyksiä ja samalla tietysti osa vanhoista tutuista poistuu. 

Viime viikolla Alkon nettisivuille ilmestynyttä ja näin ollen siis viime viikon uutuusolutta Stadin American Barley Winea ei ole syystä tai toisesta vielä myymälöiden saldoissa näkynyt. Toivottavasti vanha lausahdus "hyvää kannattaa odottaa" pitää tämän kohdalla paikkansa. 

Tämän viikon uutuuksia, ja joistain myymälöistäkin jo löytyviä sellaisia, ovat:

Polestar Pilsner on jenkkipanimon 5,5% pils, jolta on lupa odottaa hedelmäistä jenkkityylistä otetta. Toivottavasti on tuoretta, sillä pitkä matka valtameren takaa ei aina tee oluelle hyvää. Mönchshof  Schwarzbier on mustaolut, kuten nimikin sanoo, ja monen mielestä yksi maailman maukkaimmista sellaisista. Nämä molemmat ovat minulle uusia tuttavuuksia ja varsinkin Mönchshofilta odotan paljon.

Ensi viikolla, tarkemmin 24.10, valikoimaan tulee seuraavat:

Malmgård Belge on Pernajassa sijaitsevan Malgårdin pienpanimon belgialaistyylinen ale. Vahvuutta sillä on mukavat 8,0% ja kokonaisuus on ainakin muistikuvien mukaan hyvä, maistamisesta on tosin jo kolmisen vuotta aikaa. Ridgeway Imperial Porter onkin hieman mystisempi, sillä Ridgewaylla ei mahtavan internetixin mukaan ole tuon nimistä olutta. Maahantuojan listoilla on Ridgewaylta Foreign Export Stout ja Bad King John, jotka molemmat ehkä hampaita kiristellen asettuisivat tuohon kategoriaan. Ne ovat molemmat myös Belgen tapaan Alkossa aiemminkin olleita. Jos näistä kahdesta pitää valita, niin ennemmin Foreign Export Stout. 

Marraskuun puolivälissä, tarkemmin 12.11.2012, valikoimiin palaa erinomainen Duvel, joka onkin monelle jo varmasti vanha tuttu.


Reittausblogin facebook-sivujen puolella oli alkuviikosta jo juttua Alko Arkadian erikoisvalikoimaan saapuvasta Schneider Weisse Tap X Mein Nelson Sauvinista, jota saa siis vain ja ainoastaan Helsingin Arkadian Alkosta ja 22.10.2012, eli ensi maanantaista alkaen.

Siinä niitä uutuuksia, ja ihan kelvollisia sellaisia tällä kertaa.

1 kommentti:

  1. Kauppaan oli ilmestynyt uutta pirkka olutta punaisessa tölkissä, 4,6% täyteläinen.
    Äkkiä ostamaan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.