Sihteerin kanssa piknikillä

0 kommenttia
 
Tapasin tänään yhden helsinkiläistyneen kreikkalaismiehen, joka on ollut nettituttujani jo reilusti yli kymmenen vuoden ajan. Kohtasimme aikanaan yhdellä musiikkifoorumilla, jossa edelleen vaikutamme, mutta emme ole aiemmin nähneet ns. "livenä". Hauskana yhteensattumana meidän molempien syntymäpäivä on tismalleen sama, sama päivä ja sama vuosikin siis. 

Kävimme kaverin kanssa kävelyllä, sillä halusin näyttää Rauman maisemia läheiseltä Kokkovuorelta käsin. Kokkovuori on ilmeisesti Rauman korkein "huippu", noin 30 metriä merenpinnan yläpuolella. Kokkovuorelta näkee mm. maailman kalleimman rakennuksen (no ei nyt ehkä kuitenkaan) Olkiluodon uuden ydinvoimalan OL3:n. Rauman vesitorni, satama ja meri ovat myös nähtävissä. Hienot maisemat. Reppuun napattiin pari lasia ja Ruosniemen Panimon vastapullotettua Sihteeriä, jonka testasin jo viime kesän SOPP:ssa ja tykkäsin todella paljon. Olut on inkiväärillä, korianterilla ja mustapippurilla maustettu belgityylinen blond ale.


Sihteeri korkattiin aurinkoisessa, mutta kylmän tuulisessa säässä. Piti siirtyä hieman suojaisempaan kohtaan nautiskelemaan. Tuote toimii pullossakin näemmä yhtä upeasti kuin SOPP:n hanasta. Todella raikas ja erittäin tasapainoinen kaikista mausteista huolimatta. Hyvin maistui myös välimeren miehelle, joka myös kehui mausteiden käyttöä. Pistän alle viime vuotisen olutarvioni tästä oluesta, sillä se pätee edelleen - laatukamaa pullossakin!

Vaalean kultainen, utuisen sameahko ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa etunenässä runsasta mausteisuutta - inkivääri tuo oman raikkaan tuulahduksensa kehiin, mutta ei lyö yli, kuten monissa muissa inkiväärillä maustetuissa oluissa. Hieman myös belgihedelmää ja vihreää teetä. Raikas, hyvä kokonaisuus. Maku on raikkaan ja purevan inkiväärinen, mausteinen ja leipäinen. Lopussa pippuria. Keveä, mutta ryhdikäs ja erittäin raikas. Suutuntuma on kevyehkö ja melko maltillisen hiilihappoinen. Tasapaino on kohdillaan ja inkiväärin käyttö on taidokasta - sitä on sopivasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.