Olutarvio: St Feuillien Triple

1 kommenttia
 

St Feuillien Triple

Panimo: Brasserie St-Feuillien, Belgia
Oluttyyli: Tripel
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alkosta pääsiäisen kausituotteena (4,45€/0,33l)

Tripel on yksi hienoimpia oluttyylejä, silloin kun se on hienosti ja tasapainoisesti tehty. Se on vahva, mutta virkistävä. Se on raikas, mutta lämmittävä. St Feuillienin Triple on yksi tyylin parhaista. Harmittavasti tämä tuli Alkoon ainoastaan pääsiäisen kausiolueksi vaikka kyse on ihan ympärivuotisesta tuotteesta. Taitaa olla peräti ihan panimon päätuote. Valmistuksessa on käytetty ainoastaan vaaleita maltaita ja Saaz-, Styrian Goldings- sekä Spalt-humalia. Olut on pullossa jälkikäyvä, joten pullon pohjalla on hiivaa. Itse pidän tästä oluesta enemmän niin, ettei hiivoja kaada joukkoon. Hiivat pyöreyttävät makua, joten ilman niitä olut pysyy paitsi kauniin kirkkaana, myös raikkaan purevana. 


Kirkkaan kultainen, kumpupilvisesti ja painovoimaa uhmaavasti vaahtoava olut. Näyttää todella upealta liekkien loimutessa taustalla. Tuoksu on päärynänkuorimaisen ja appelsiinimaisen raikas. Voimakkaan aromaattinen ja hurmaava. Taustalla mausteisuuttakin. Kätkee vahvuutensa täysin, se ei tunnu kuin tuoksun yleisenä intensiivisyytenä. Maku on runsaan hedelmäinen - belgityylin päärynäisyyttä, rypälemäisyyttä ja lopussa pippurinen vetäisy. Katkeruuttakin kertyy, osittain mausteisuuden ansiosta, varsin tuntuvasti. Rungossa maistuu hyvä viljaisuus. Hiilihappoisuutta on runsaasti ja alkoholi on piilossa. Pientä lämpöä nousee rintakehään siemailun jälkeen. Huippusuoritus tähän tyyliin, ei tästä mitään puutu. Pitänee ostaa toinen ja kolmaskin, nyt kun tätä olutta lyhyen aikaa saatavilla on.

Yhteenveto

Tyylinsä huippu.
ARVOSANA: 9+

1 kommentti:

  1. Olin pitkälti samaa mieltä kanssasi tästä oluesta, raikkaan hedelmäinen triple, jossa alkoholi ei tule läpi kuten joissain tyylin edustajissa. Havaitsin hiivojen kaatamisen tuovan mukaan reilusti anista, josta en niin välitä, joten jatkossa jätän hiivat kaatamatta. Harmi, että tämä myytiin käytännössä loppuun ennen pääsiäistä, niin en ehtinyt ensimaiston jälkeen täydentää varastoon kuin yhden pullon. Hämmentävä tilanne, kun hyllyt notkuvat edelleen Chimay Tripleä, jonka perässä tein vuosi sitten pidempiäkin ostosreissuja. Ehkä tämän menekkiä ei osattu aavistaa ja tilattu erä oli pienempi?

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.