Elokuva: Beer Hunter - The Movie (2013)

2 kommenttia
 
This is the story of the 'other' Michael Jackson: his rise to fame, his numerous contributions to the world of beer, whiskey, and food journalism, and his secret struggle with Parkinson's disease.

Se toinen Michael Jackson, joka tanssi ja lauloi vasta muutaman tuopin jälkeen, jos silloinkaan, poistui keskuudestamme elokuussa vuonna 2007 pitkäaikaisen Parkinsonin taudin uuvuttamana. Tässä elokuvassa seurataan Michael Jacksonin elämää pääasiassa vuosina 2004-2006. Ohjaaja John Richardsin piti kaiketi alunperin filmata muutamia Jacksonin maisteluita, mutta päätyikin lopulta kuvaamaan lähes koko ajan, taltioiden valtavan määrän tämän olutmaailman tunnetuimman kirjailijan normaalia elämää. Richards kiertää kameran ja Jacksonin kanssa pubeissa, panimoissa ja festareilla - elokuvassa liikutaan paitsi Jacksonin kotikaupungissa Lontoossa, niin myös Yhdysvalloissa, Tshekissä ja Belgiassa. 

Elokuva keskittyy itse aina niin vaatimattomaan Michaeliin, panimoiden ja oluiden jäädessä täysin oikeutetusti toissijaiseen asemaan. Elokuvaan haastatellut olutalan ihmiset korostavat Jacksonin merkitystä nykyisen Craft Beer -kulttuurin eräänlaisena kummisetänä tai isoisänä. Jackson oli se, joka loi oluiden nykyisen tyylijaottelun. Jackson oli se, joka ensimmäisenä - jo kauan ennen internetin aikaa - levitti tietoutta eri maiden ja maanosien oluista ja niihin liittyvästä kulttuurista. Hänen teoksillaan oli valtava vaikutus nimenomaan yhdysvaltalaisen craft beer -liikehdinnän syntymiseen ja siihen, että siitä muodostui sellainen kuin se nykyään on. Sellainen, josta muut ottavat nyt mallia. Miestä kohtaan osoitettu kunnioitus on todella valtaisaa. Stone Brewingin Greg Koch ei edes yritä pidättää liikutustaan Michaelin vääjäämättömän kuoleman jälkeisessä haastattelussa.

Olen vilpittömästi sitä mieltä, että jokaisen oluenystävän tulisi tämä elokuva katsastaa, sillä ilman Jacksonia olut ei tänä päivänä olisi sitä mitä se on. Elokuvan digitaalinen versio kustantaa kokonaiset viisi dollaria, joten hinta ei pääse muodostumaan esteeksi.

Tässä pientä trailer-pätkää Jacksonin vierailuista Dogfish Headin panimolla:

2 kommenttia:

  1. Pitääkin katsella tämä jossain vaiheessa. Jacksonin parikymmentä vuotta sitten tehdyt The Beer Hunter -nimisen tv-sarjan jaksot ovat mukavaa katseltavaa: https://www.youtube.com/watch?v=8jb0gnnDJnM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo TV-sarja löytyy tosiaan kokonaan Youtubesta, sieltä olen noita jaksoja itsekin väijynyt.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.