Olutarvio: Suomenlinnan Spithead Bitter

0 kommenttia
 

Spithead Bitter

Panimo: Suomenlinnan Panimo, Suomi (Helsinki)
Oluttyyli: Bitter
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Stockmann Turku, 3,19€/0,5l)

Viime viikolla löytyi Turun Stockmannilta lisää Suomenlinnan brittityylistä olutosaamista. Talvella Alkon jouluolutvalikoimaan kuulunut brittittyylinen Zander Winter Ale oli varsin vakuuttava esitys, joten en epäröinyt tarttua Spitheadiin kun kerrankin sellaisen kohtasin. Raumalla tätä olutta ei ole ainakaan toistaiseksi havaittu. Panimon kotisivut kertovat taustaa oluen takaa:

Lähtiessään Oolannin sotaan Suomen rannikolle, varustivat englantilaiset laivansa Spitheadin kaupungissa, eteläisessä Englannissa. Sotilaat vahvistivat taistelutahtoaan ja keräsivät rohkeutta siemailemalla suuria määriä bitter-olutta. Kyseistä olutta lastattiin myös laivojen muonavarastoon.


Upea kirkkaan kuparinen olut, jonka runsas vaahto on tiivis ja jättää paksua pitsiä lasin reunoille. Herkullisen näköinen tuoppi. Tuoksu on hyvin brittityylinen, kuten olettaa sopii - karamellimaista ja toffeista maltaisuutta sekä vienoa Goldingsin kukkaisuutta. Maussa katkero jyllää mukavasti ja lopun katkeroveto onkin greippinen ja pitkä. Maku on kokonaisuudessaan varsin suoraviivainen. Siinä on toffeista ja kevyen karamellista maltaisuutta, hienoisesti makeutta ja puumaista sekä tymäkän greippistä katkeroa. Yleisilme muodostuu melko kuivaksi ja katkeraksi. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen, varsin ryhdikäs ja keskiverron hiilihappoinen. Itse tykkäisin jos mukana olisi enemmän myös aromipuolta, nyt menee varsin kapea-alaiseksi katkerojyystöksi.

Yhteenveto

Melko kuiva ja hieman turhan yksiulotteinen bitter
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.