Olutarvio: Brewdog Fake Lager

2 kommenttia
 

Fake Lager

Panimo: Brewdog, Skotlanti
Oluttyyli: Pils (tsekkityylinen)
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma, 3,90€ / 0,33l)

Nuorten skottikaverusten pienenä startannut ja nopeasti jo huiman suosion saavuttanut "punkpanimo" nousi taas olutharrastajien huulille maitokauppavahvuisen uutuusoluen merkeissä. Uutuusolut on nimeltään Fake Lager ja tyyliltään bohemian pilsener, eli tsekkityylinen pils. Vahvuutta oluella on Suomen ja Norjan markkinoita ajatellen sopivat 4,7% - tämä tuskin on sattumaa. Oluen esikuvana on toiminut itseoikeutetusti se aito ja alkuperäinen Pilsner Urquell ja olutta jo maistaneena voin kertoa, että se myös hyvin pitkälti maistuu esikuvaltaan. Tällä kertaa ei ole siis lähdetty antamaan perinteiselle tyylille sitä "Brewdog käsittelyä", vaan nyt osoitetaan oikeasti kunnioitusta klassista tyyliä kohtaan. Tämä on hyvä olut ilman mitään turhaa kikkailua - ei mikään helppo homma, sillä monet ovat Urquellin kopioimisessa epäonnistuneet rajusti. Oluen julkistuksen yhteydessä Brewdogin baareissa järjestettiin hauska tempaus. Kaikki jotka toivat paikalle jonkin tölkin tai pullon "bulkkikuraa" ja mäiskäisivät sen "Crap Beer Inventoryyn", saivat ilmaiseksi half pintin Fake Lageria. Asiallinen meininki. Suomeen tuotu erä on mukavan tuoretta - parasta ennen on 22.5.2014, josta voi päätellä oluen pullotetun kuukausi sitten. Olut reitattiin juhannusaattona kasuaalisti "kekelasit" päässä.

 

Syvän kultainen, kirkkaanlainen ja mukavan runsaasti vaahtoava olut. Vaahto on suurikuplaista ja katoaa nopeasti oluen pinnalta. Tuoksu on tsekkityylinen, kuten luvattiinkin - siinä on runsaasti diasetyylistä maltaisuutta, sekä kukkaista ja hieman sitrussävyistäkin humalaa. Puhdas tuoksu, joka tuo enemmän kuin vähän Urquellin mieleen, muttei ehkä ole aivan niin raikas. Oikein maukas ja täyteläinen maku, jossa diasetyylinen, eli voinen maltaisuus on pinnalla. Lopussa tyyliinkuuluvan runsas raikkaan kukkainen, ruohoinen ja hieman kirpeän sitruksinen humalointi. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja keskiverron hiilihappoinen. Tyylinmukainen, puhdas ja suht raikaskin - omiaan kesän grilliruuille!

Yhteenveto

Onnistunut Urquell tribuutti!
ARVOSANA: 8+

2 kommenttia:

  1. Minullakin tätä yksi pullo odottaa maistelua mutta eiköhän se siihen jää, miksi ostaa kopiota kun alkuperäistä ja oikeaa saa halvemmalla ja saatavuuskin parempi.

    VastaaPoista
  2. Muistutti kyllä hivenen esikuvaansa, mutta omasta mielestä hävisi todella rankasti loppupeleissä. Jotenkin tässä ei vaan löytynyt ihan sitä samaa maukasta makua ja humalan kitkerää potkaisua kurkussa, vaan sekin jäi vain "kutitteluksi" kielen päälle. Kyllä Urquell on edelleen se ykkönen omissa listoissani.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.