Alkon kesäoluet 2013: Gotlands Bryggeri Sleepy Bulldog Summer Pale Ale

0 kommenttia
 

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale

Panimo: Gotlands Bryggeri, Ruotsi
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Alkon kausiolut (3,50€ / 0,33l)

Toinen maistamani Alkon kesäolut tulee Ruotsin ensimmäiseltä "käsityöläispanimolta" Gotlands Bryggeriltä, jonka tätä nykyä omistaa isohko Spendrups. Olut on tällä viikolla Olutverkon viikon oluena. Tämä oli jännän hedelmäinen ja raikas APA, ei tajunnanräjäyttävä, mutta parempi kuin osasin odottaa. Olutverkossa kertovat oluen valmistuksessa seuraavaa: 

Valmistuksessa käytetään puoliksi saaren omaa pale ale –mallasta, toinen puoli on vaaleita ja tummia kristallimaltaita, humalalajikkeet Citra (70 %), Cascade (20 %) ja Magnum (10 %) sekä skotlantilainen ale-hiiva.

 
Kirkas, hohtavan kuparinen ja hyvin tiheäkuplaisesti vaahtoava olut. Vaahto kestää mukavan tovin. Tuoksu on lähinnä aromaattisen hedelmäinen - aprikoosia, mangoa ja pistävää kiiviä. Karamellinen mallaspohja velloo siellä taustalla. Maku on kuivahko ja miellyttävän hedelmäinen. Tässä on joku jännä erityinen vivahde, jota harvemmin oluessa tapaa, se on jokseenkin sitruunaruohoinen ja kiivinen, ehkä hieman banaaniakin, mutta ei vehnäolutmaiseen tapaan. Karamellimaltainen pohjavire löytyy maustakin, siinä ei ole mitään mullistavaa. Jälkimaku, tai oikeastaan jo maun loppupuoli, lässähtää turhan nopeasti hieman sellaiseksi neutraaliksi. Pistävä ja hieman turhan runsas hiilihappoisuus on siihen myös osallisena. Muuten ei ollenkaan hullumpi APA, erottuu tuolla kiivimäisellä vivahteella joukosta.

Yhteenveto

Raikkaan hedelmäinen APA
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.