Olutarvio: Nøgne Ø Two Captains Double IPA

2 kommenttia
 

Two Captains Double IPA

Panimo: Nøgne Ø, Norja
Oluttyyli: Double IPA
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alko (9,25€ / 0,5l)

Tuttuun norskitapaan erittäin hintavaa, mutta ennakkoon myös erittäin maistuvan oloista Double IPAa. Tämä olut on Norjan kotiolutkilpailun vuonna 2010 voittaneen Jan Halvor Fjeldin käsialaa. Hän pääsi kilpailun voiton jälkeen valmistamaan voittajareseptinsä hieman isommalla kattilalla Nøgne Ø:n panimolla ja sen jälkeen oluesta onkin muodostunut panimon vakiotuote, jota kehutaan netin arviosivustoilla välillä aika vuolaastikin. Odotukseni olivat jo siitä syystä äärimmäisen korkeat, mutta ikäväkseni kuitenkin jouduin toteamaan, ettei tuote tällä kertaa tainnut olla aivan kunnossa - ensimmäistä kertaa tämän panimon kohdalla. Oma pulloni oli erää #937, valmistettu 12.03.13. Luotettavat lähteet reittaajapiireistä kuitenkin kertovat, että tässä erässä on vastaan tullut aivan hekumallisen hyviäkin pulloja, joten mene ja tiedä. Omassani oli kuitenkin rikkimäistä virhearomia sekä tuoksussa, että maussa ja se verotti pisteitä rankalla kädellä. Jos joskus tunnen olevani oikein rahoissani, niin saatan ostaa toisenkin kokeiltavaksi.


Utuinen, oranssihtava ja miellyttävän runsaasti vaahtoava olut. Tuoksu on havuisen humaloitu, marjainen ja yrttinen. Trooppiset ja sitruksiset humalansävyt ovat taustalla ja hieman rikkimäistä virhearomiakin erottuu. Maku on hieman karamellimaltainen ja erittäin voimakkaasti katkera. Humalointi on pihkaista, yrttistä, mäntyistä ja havuista. Yleensä sanotaan, että havuista, mutta nyt on oikeasti HAVUISTA ja MÄNTYISTÄ. Trooppinen hedelmäisyys on valitettavasti taustatekijöissä ja mukana on myös hieman myös marjaisuutta. Tuoksusta tuttua palaneen tulitikun kaltaista rikkimäisyyttä on maussakin läsnä ja lopussa hieman karkeaa tuhkaisuuttakin. Olisiko tässä ensimmäinen hieman epäkurantti Nøgne Ø:n pullo, johon olen törmännyt. Ei tämä mitenkään täysin pilalla ole, mutta näin selkeästi erottuviin virhearomeihin en ole tämän panimon tuotteissa ennen törmännyt. Suutuntuma on hieman yli keskitäyteläisen ja hieman keskivertoa maltillisemmin hiilihappoinen. Katkera, kova, hieman karkea, haastava ja ei täysin onnistunut kokonaisuus.

Yhteenveto

Katkera, kova, hieman karkea, haastava ja ei täysin onnistunut kokonaisuus.
ARVOSANA: 7+

2 kommenttia:

  1. Sama panopäivän erä, ei vihjettäkään rakkisyydestä. Kuranttia kamaa, mutta suorastaan hävyttömän katkera runkoonsa nähden.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.