Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni Pale Ale

3 kommenttia
 

Mufloni Pale Ale

Panimo: Beer Hunter's, Suomi (Pori)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma, 3,70€/0,33l)

Aiemmin ainoastaan pienenä panimoravintolana Porin Antinkadulla toiminut Beer Hunter's vuokrasi Sinebrychoffin entisen Karhupanimon viime vuoden lopulla. Karhupanimon tiloissa jauhaa nyt uusi pullotuskone ja näyttääkin siltä, että Muflonikanta alkaa vihdoin laajenemaan kunnolla muuallekin Suomeen. Aiemmin panimon pullotuotteet, jos niitä sattui löytämään, maksoivat helposti vitosen verran - pienessä panimoravintolassa pullotuskin hoidettiin hitaasti käsin ja kustannukset olivat sen mukaiset. Nyt uuden isomman panimon myötä pullojen hinnatkin ovat ilahduttavasti pudonneet maltillisemmalle tasolle. Tämä jo Rauman SOPP:ssa aiemmin erinomaisen maukkaaksi toteamani APA irtosi Ruokapuoti Lumosta nyt hintaan 3,70€. SOPP:ssa kirjoitettuun arvioon ei tarvinnut juurikaan kajota, maistuva olut pullostakin.


Kultaoranssi, utuinen olut, jonka päälle muodostuu muutaman sentin vahvuinen kestävä vaahtokukka. Tuoksu on eksoottisen hedelmäinen, greippinen, pisteliään havuinen ja kevyen karamellinen - sitrushedelmiä maltillisesti. Maussa kevyen karamellirungon päälle rakentuu voimakas greippisen hapan ja havuinen humalointi, joka on tuntuvan katkera, mutta maltillisesti aromaattinen. Toki tietty perussitruksisuus löytyy ja hieman kiivimäisesti pisteliästä tuntua myös. Suutuntuma on kevyehkö ja keskiverron hiilihappoinen. Mallikas suoritus tähän vahvuusluokkaan - hyvät katkerot!

Yhteenveto

Mallikas kotimainen APA!
ARVOSANA: 8

3 kommenttia:

 1. Tuli haettua isompi satsi panimon omasta kaupasta juhannuksena. Mukavan hedelmäinen ilman päälle lyövää katkeruutta, tasapainoinen. Kovempaan katkeronnälkään sitten maitokaupasta Nokian tuote, joka onkin sitten humaloinniltaan aivan eri suunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin Panimolla tiistaina, mutta missattiin tuo kauppa ihan täysin. Olimme oluiden lumoissa.

   Mitä maksoi Pale Ale siellä?

   Poista
 2. Olisiko ollut 3,60e. "Kauppaanhan" pääsee henkilökunnalta kysymällä, silloin oli vain pale-alea, mutta nyt voi tilanne olla toinen.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.