Olutarvio: Mikkeller Drink’in the Sun 13

7 kommenttia
 

Drink’in the Sun 13

Panimo: Mikkeller, Tanska
Oluttyyli: Vehnäale / vähäalkoholinen olut
Alkoholipitoisuus: 1,4%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo Rauma, 3,90€/0,33l)

Juhannushekumaa lähdetään tavoittelemaan Tanskan Macgyverin Drink'in the Sun kesäoluen uusimmalla painoksella. Olut on tyyliltään American Wheat Ale ja se on vain 1,4% vahvuinen. Varsinainen kesän janojuoma siis. Maistoin tämän oluen 2009 vuoden versiota aikanaan, se oli silloin 3,4% vahvuinen ja maistui varsin hyvin. Humalina on Amarillo ja Tettnanger.


Utuinen hailakan oranssi olut, joka vaahtoaa runsaasti. Vaahto jättää hajanaista pitsiä lasin reunoille laskiessaan. Tuoksu on hieman vehnäisen hapan, appelsiininen ja voimakkaasti sitrushedelmäisen humaloitu sekä hieman neulasmainen. Olut on hyvin kevytrunkoinen ja ymmärrettävästi myös aavistuksen vetinen, vaikka humalointi sitä yrittää hyvin peitelläkin. Maku on lähes pelkkää sitrushumalaa ja appelsiinia - lopussa esiin tulee vehnäistä happamuuttakin. Katkeruus on terävä, voimakas ja pitkäkestoinen. Varsinainen humalanektari ja sellaisena oiva vähäalkoholinen vaihtoehto humalahampaan kolotukseen.

Yhteenveto

Oluena 7, keveänä janojuomana 9!
ARVOSANA: 7

7 kommenttia:

 1. Suorastaan mainion oloinen lisäys maitokauppoihin! Ainoastaan hinnoittelu on aivan naurettavalla tasolla - kun tietää miten pieneksi osuudeksi (korkeasta alkoholiverosta huolimatta) veron osuus jää ykkösvahvuisessa oluessa, voi vain hämmästellä kauppojen nenäkkyyttä änkeä erikoisemmille oluille aivan järkyttäviä katteita.

  Tuskin tämä tulee juurikaan liikahtamaan yhden oluen kuriositeettiostoksia lukuun ottamatta kauppojen hyllyiltä tuohon neljän euron hintaan.

  VastaaPoista
 2. Itse en ole vielä missään törmännyt näihin vähäalkoholisiin huippuoluisiin. Etsinköhän vääristä paikoista? Onko nämä yleensä ihan "erikoisoluthyllyissä" vai siellä missä muutkin vähäalkoholiset, "ykköset", alkoholittomat tai vastaavat ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa oli viime vuoden versio aikanaan Puhakassa. T.Kiiski

   Poista
 3. Ainakin Tampereen Sokoksella Drink'in The Sun on ollut samassa hyllyssä, jossa on brittibittereitä ja -stoutteja. Ei siis ykkösoluiden kanssa samassa hyllyssä, vaan siinä er****solut-hyllyessä

  VastaaPoista
 4. Ruokapuoti Lumossa nämä olivat Fiatin takakopassa, mutta sellaisesta niitä ei kannatane muista kaupoista etsiä ;)

  VastaaPoista
 5. Jaa, ehkä olen sitten käynyt vaan väärissä kaupoissa, väärään aikaan..

  VastaaPoista
 6. "voi vain hämmästellä kauppojen nenäkkyyttä änkeä erikoisemmille oluille aivan järkyttäviä katteita."

  -Tallinnassa tämä maksoi 3,50e, joten siitä päätellen suomikauppojenkaan kate tälle 3,90 hinnalla ei ole niin massiivinen kuin luulisi? Mikkellerin oluet nyt vaan maksavat enemmän, oli alkoholia tai ei.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.