Olutarvio: Anchor Brekle's Brown

0 kommenttia
 

Brekle's Brown

Panimo: Anchor Brewing, Yhdysvallat
Oluttyyli: Brown Ale
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Ulkomailta

Kalifornialainen Achor on yksi lempparipanimoistani. Tasaista huippulaatua lähes joka tyylissä, eikä tämä Saksasta hankittu Brekle's Brown tee poikkeusta sarjaan. Gottlieb Brekle saapui Saksasta Kaliforniaan kultakuumeen aikoihin 1850-luvun alussa. Vuonna 1871 hän osti vanhan saluunan, jonka muutti panimoksi. 25 vuotta myöhemmin tuo panimo sai nimekseen Anchor.  Brekle's Brown on kunnianosoitus tälle miehelle ja Achorin 140-vuotiselle historialle. Oluessa on käytetty Pale Ale-, Munich- ja Caramel-maltaita, sekä yksittäisenä humalajikkeena Citraa - All Malt Single Hop Brown Ale.
Ruskeaa, valoa vasten syvästi punertavaa olutta, jonka vaahto on reilun kokoinen, kestävä ja runsaan pitsinen. Tuoksu on aivan kuin american pale alesta – raikkaan sitruksinen hedelmäisyys ja greippisyys dominoi ja taustalta esiin nousee hieman karamellimaisuutta.  Hieno humala tuo Citra, aivan todella raikasta ja voimakasta sitruksisuutta. 

Mutta entä ne Brown alen piirteet, missä ne ovat?
-En tiedä, enkä oikeastaan välitäkään, sillä tuoksu on erittäin hyvä. 

Maku on todella hyvä sekin –  ja edelleen myös hyvin pale alemainen. Enemmän kuitenkin Brown Alen piirteitä kuin tuoksussa. Mukana on nyt hieman paahteista leipäisyyttä ja hailakkaa kahvia, mutta edelleen myös hyvin raikasta sitruksista humalaa ja greippisen hapanta liukua.  Maut eivät aivan täysin synkkaa yhteen, mikä on Anchorin oluelle lähes ennenkuulumatonta  - tasapainostahan tämä laatupanimo tunnetaan.  Katkeruus on myös runsasta, aivan jenkki pale alen tasoa, mikä toki maistuu minulle, mutta brown alea ostamaan mennyt asiakas saattaisi pettyä.  Hyvää on. Anteeksi vaimo, mutta saatan olla rakastunut Citraan. Suutuntuma on runsaan keskitäyteläinen, melko runsaan ja raikkaan hiilihappoinen. Oluen yleisilme säilyy karamellisuudesta huolimatta kuivahkona runsaan katkeruuden voimasta. Ei kaikista tasapainoisin ruskee, mutta Citra... 

Yhteenveto

Citrahumaloitu ruskee, überia!
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.