Olutarvio: Ruosniemen Piirimyyjä

0 kommenttia
 

Piirimyyjä

Panimo: Ruosniemen Panimo, Suomi (Pori)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,7%
Saatavuus: Olutravintolat (Maistettu Porissa Pub Winstonissa, 0,33l / 5,80€)

Vapaapäivä ja rouvalla tarvetta lyhyelle Porin vierailulle heti aamulla. Hyppäsin messiin ja onnistuin tälläkin kertaa sniikkaamaan itseni Pub Winstoniin, jossa tiesin Ruosniemen Piirimyyjää olevan tarjolla. Harvinainen hetki perheenisälle olla maanantaina rehdillä päiväoluella ja vieläpä ilman turhia kiireitä. Piirimyyjän nautittuani kävin vielä Winstonin "naapurissa" Beer Hunter'sissa nauttimassa Vaalean Muflonin. Menin siis kenties Suomen parhaaseen olutravintolaan ja tilasin vaalean lagerin, mutta olihan minulla syyni. A, olut oli minulle uusi, B, hyvästä perusoluesta panimon taidot mitataan, C, olut oli sieltä kevyemmästä päästä (4,5%). Päivätumuja piti kuitenkin yrittää välttää, sillä tätä kirjoittaessa tilanne on se, että rouva on töissä ja minä hoidan lapsia kotona - samalla vasurilla blogittaen. Mufloni Vaalea oli omassa tyylissään erittäinkin hyvä ja maistuva, joten valinta osui senkin puolesta aivan oikeaan. No, ei siitä sen enempää, sillä nyt oli tarkoitus kertoa enemmän Piirimyyjästä.

Piirimyyjä on Ruosniemen Panimon toinen varsinainen olut. Ensimmäinenhän oli Pikkupomo, jonka siis käväisin joulukuussa maistamassa. Pikkupomon ja Piirimyyjän välillä oli vielä kokeiluluontoinen Beta-versio APA (6,3%), josta ei ilmeisesti syntynyt vakituista olutta. Piirimyyjä on 5,7% American Pale Ale, jossa on käytetty humalina Olutoppaan tietojen mukaan Magnumia ja Cascadea. No mikä ettei!



Utuinen kultaoranssi olut, jonka päälle muodostuu parin sentin vahvuinen tiivis, kermainen ja pitsinen vaahto. Tuoksussa on napakan iskevää greippistä humalaa, mäntyisyyttä ja pehmeän aromaattista tropiikin hedelmääkin - lähes IPA sfääreissä liikutaan. Maltaisuuttakin nousee humalien takaa esille ja se on lähempänä keksimäistä kuin karamellista. Greippisen humalan puraisu on maussa yhtä tiukka kuin tuoksussakin, mainiota! Maku alkaa kevyen karamellimaltaisena, mutta humalointi iskee nopeasti ja kietoo koko makupaletin tiukkaan katkeron syleilyyn. Greippistä, neulasmaisen pisteliästä ja hieman eksoottisen hedelmäistä meininkiä. Katkeruus on melko voimakasta ja kokonaisuus hyvinkin maukas humalan ystäville. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja keskivertoa hieman maltillisemman hiilihappoinen. Hieno olut ja hyvää jatkoa Pikkupomolle.

Yhteenveto

Purevasti humaloitu sitruksinen APA
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.