Olutarvio: Teerenpeli Rentoreino

0 kommenttia
 

Rentoreino

Panimo: Teerenpeli, Suomi (Lahti)
Oluttyyli: Erikoisvilja (ruisolut)
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka Prisma Rauma, 3,09€ / 0,33l)

Lahdessa oluenvalmistusta harjoittavalta Teerenpeliltä on ilmestynyt maitokauppoihin pari uutuutta. Oluet eivät ole varsinaisesti uusia Teerenpelin tuotevalikoimassa, mutta maitokaupoissa en muista niihin ainakaan parin viime vuoden aikana törmänneeni. Yksi uutuuksista on tämä Rentoreino ruisolut, joka nyt on arvioinnissa, ja toinen on Onnenpekka Pils. Onnenpekkaa on ollut varmasti kaupoissa aiemminkin, mutta nyt resepti on muuttunut - vahvuus on pudonnut 4,7% -> 4,5% ja etiketin teksti "vaalea lager" on vaihtunut muotoon "pils". Rentoreinoa en muista koskaan aiemmin nähneeni.

Rentoreino on siis ruisolut, eli siinä on normaalin ohramaltaan lisäksi käytetty ruismallastakin. Olut on pintahiivaolut eli ale. Minun ei pitänyt tästä blogiin edes kirjoittaa, mutta olut yllätti niin positiivisesti ja oli jotenkin niin maukas ja jännittävä, että päätin tämän jutun kuitenkin tehdä. Sen takia kuvakin on hieman vajaasta lasillisesta. Tämä kannattaa maistaa.


Upean punertavan kuparinen väri, mutta valitettavan niukka ja kestoltaan lyhyt vaahto. Tuoksu on jännä - siinä on aluksi voimakasta karamellimaisuutta ja hieman jopa imelän puolelle taittuvaa runsasta toffeisuutta, joka sitten kääntyy ruisleipäiseen ja hieman happamaan, sekä marjaiseen suuntaan. Aika brittityylistä meininkiä. Maku on makeahkon karamellinen, brittityyliin marjainen ja hieman toffeinen, sekä loppua kohti voimistuvan rukiinen. Jälkimaussa hieman happamuutta, joka tasapainottaa alun makeutta mukavasti. Katkeruutta on maltillisesti, mutta se riittää tälle oluelle. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja melko maltillisen hiilihappoinen. Veikeä yhdistelmä makeaa brittityyliä ja rehtiä suomalaista ruista.

Yhteenveto

Veikeä yhdistelmä makeaa brittityyliä ja rehtiä suomalaista ruista.
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.