Olutarvio: Mallaskosken Kuohu Valioluokka Pils

7 kommenttia
 

Valioluokka Pils

Panimo: Mallaskosken Panimo, Suomi (Seinäjoki)
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat 1.4 alkaen, ei hintatietoja

Mallaskosken Panimon omistava Captol Invest, tai pikemminkin sen tytäryhtiö, maahantuojana paremmin tunnettu Servaali Oy lähestyi toissaviikolla sähköpostilla ja kysyi halukkuutta ottaa vastaan näyte uudesta Valioluokka Pilsistä. Ilmoitin tietysti ottavani mielellään näytteen vastaan. On olutbloggarin tähtihetkiä kantaa ilmaista olutta postista kotiin, totesi kollegani Arde taannoin Olutoppaan foorumilla ja siihen on helppo yhtyä. Ilmoitan jatkossakin aina ennen arviota jos olut on minulle ilmaiseksi arviointia varten annettu tai lähetetty, näin toiminta pysyy avoimena. Aiempiin tapauksiin taitaa riittää yhden käden sormet, joten kovin yleistä tämä ei tosiaankaan ole.

Paketissa oli ilahduttavasti neljä tölkkiä tätä olutta, joten olen ehtinyt tätä jo rennosti maistelemaan parin tölkin verran ennen tätä iltaa ja tätä arviota. Kysessä on vahvuisekseen varsin ryhdikäs pils, joskaan ei välttämättä aivan saatekirjeen tai lehdistötiedotteen mukaisesti "Suomen paras pils". Lähellä ollaan kuitenkin, ainakin maitokauppavahvuisissa. Tämä täysmallasolut on saksalaistyylinen pils, jossa on käytetty Saphir- ja Perle-humalia. Katkeropitoisuutta on 35 EBUa (saman verran kuin Kukko Pilsissä) ja hiivana Mallaskosken oma perinnehiiva. Olut tulee myyntiin huhtikuun alussa, ja Servaalin hoitama jakelu on varsin laaja, eli varsinkin isommista kaupoista tätä tulee suurella todennäköisyydellä löytymään. Hinnasta ei ole tätä kirjoittaessa vielä tietoa. Pakkauksena oleva 0,33-litrainen tölkki ei ulkonäöllään häikäise, mutta info-osasto on suhteellisen kunnossa, humalalajikkeetkin mainitaan. Parasta ennen on 11.09.2013, josta päättelisin oluen tölkitetyn 11.03.2013, eli lähes kolme viikkoa sitten. Suhteellisen tuoretta edelleen, mikä on hyvä.Kirkas (suodatettu) ja väriltään vaalean kullankeltainen olut, joka vaahtoaa maltillisesti. Seitinohut kerros vaahtoa kestää oluen pinnalla lähes loppuun asti. Tuoksussa on aluksi ruohoista, kukkaista ja kesäisen niittymäistä aromikasta humalaa ja sen jälkeen esiin nousee varsin voimakkaan voimaista ja leipäistäkin maltaisuutta. Aromihumalointiin on selvästi panostettu ja se toimiikin varsin hyvin, ainakin nyt kun olut on tuoretta. Maussa voimainen maltaisuus tulee ensin, sen jälkeen kukkaisuutta ja hieman sitruksista vivahdettakin. Jälkimaussa hieman ruohoisuutta ja kevyttä greippisyyttä. Katkeruus jää hieman aromaattisuuden jalkoihin, muutama IBU olisi voinut olla omaan makuuni lisääkin. Hyvä ryhdikäs maltaisuus kuitenkin - tämä ei prosenteista huolimatta tunnu ohuelta. Hiilihappoisuutta on keskiverrosti, mutta se on pehmeää, eikä kovan vichyvesimäistä, kuten bulkkilagereissa. Varsin onnistunut aromaattisen humaloitu pils, joka toimii taatusti niin mökkisaunan terassilla kuin grillatessakin.

Yhteenveto

Aromaattisen humaloitu ja mukavan maltainen saksalaistyylinen pils
ARVOSANA: 8-

7 kommenttia:

 1. Hintatietoja on alkanut tipahtelemaan ja ne ovat tällä kertaa varsin mukavia.

  Prismoista irtoaa jopa 1,89€ hintaan ja S-Marketeistakin 1,99€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hinnat ovat erittäin positiivinen asia, koska kyseessä on oikein toimiva pilssi ja siihen kun saa järkihinnan niin uppoaa kansaan

   Poista
  2. Foodie.fm näyttää jostain syystä pantittoman hinnan, joten 2,04€ ja 2,14€ lienevät oikeat hinnat.
   Juuri äsken tuli käytyä S-Marketissa ja 2,14€ oli hinta.

   Poista
  3. Näin se varmaan menee. Mun hintatiedot oli olutoppaan foorumilta poimittuja.

   Poista
 2. Missä viipyy Kuohun Pale Alen arvio? Ihmettelen muuten syvästi 0.33 purkkivalintaa, puolen litran pötkä myisi paremmin suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvio löytyy kyllä: http://www.reittausblogi.info/2014/05/olutarvio-mallaskosken-kuohu.html

   Poista
  2. Okei, haulla hain kuohu ja tuli vaan 3 muuta...

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.