Olutarvio: Mikkeller Rauchpils

6 kommenttia
 

Rauchpils

Panimo: Mikkeller, Tanska
Oluttyyli: Savuolut
Alkoholipitoisuus: 4,6%
Saatavuus: Maitokaupoista rajoitetusti (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma 5,90€/0,33l)

Tanskan ihmemies Mikkeller on valmistanut 4,6% savupilsin, jonka Diamond Beer sitten ilahduttavasti toi kansan saataville tänne alkoholipolitiikan ihmemaahan. Hinta on kovahko, mutta ostin koska Mikkeller. Tämä lienee melko samankaltainen tuote kuin Vakka-Suomen Panimon Jouluolut, eli savuisuudella höystetty pils. Etiketti on taas kerran sitä hämärämpää osastoa, siinä hattupäinen valkopartainen mies etenee nelivedolla... Valmistusaineiksi kerrotaan pilsner, munich, cara-pils ja smoke maltaat, sekä tettnang ja hallerthau humalat.


Utuinen oranssinkultainen olut, jonka vaahto on osin suurikuplainen ja kooltaan massiivinen. Vaahto laskeutuu hitaasti muodostaen kumpuilevia kermavaahtomaisia muotoja ja jättäen runsaasti paksua pitsiä lasin reunoille. Näyttävä olut. Tuoksu on hyvä ja miellyttävä. Siinä on hieman karamellista pale ale tyylistä mallaspohjaa, jonka päälle kevyt, mutta selkeästi erottuva savuisuus ja kukkainen aromihumalointi rakentuu. Läsnä on myös sitruunalla aromisoidun astianpesuaineen mieleen tuovaa tuoksua. Maku alkaa hieman makealla viljaisen ja karamellisen maltaan yhdistelmällä ja jatkuu siitä saumattomasti savuiseen ja mukavan rapsakan humaloituun loppuun. Jälkimaussa kuivaa ruohoa ja hentoa savuisuutta. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja melko maltillisen hiilihappoinen. Tässä olisi todella mainio ruokaolut, jos saatavuus olisi parempi (jatkuva) ja hinta edullisempi.

Yhteenveto

Savuinen rapsakasti humaloitu pils. Ruokajuomaksi erinomainen.
ARVOSANA: 8+

6 kommenttia:

 1. Etiketissä se konttaa siksi, kun yläpuolella on savua (en ole varma ymmärsitkö).

  Mielestäni tuo toimii ihan tuollaisena, ei savua tarvita enempää, kuten toki toteat. Savuinen rapsakasti humaloitu pils, nam.

  VastaaPoista
 2. Miten ihmeessä kaadat oluet lasiin, että tässäkin on PUOLET lasista pelkkää vaahtoa?! Jos olet "olutharrastaja", niin kaatamista et ainakaan hallitse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pahus, kun kukaan ei ole kertonut, että on vain yksi oikea tapa kaataa olut. Lienee pakko muuttaa tämä tapa josta pidän ja tehdä niin kuin anonyymi kommentoija ohjeistaa. Mikä muuten on se "oikea" tapa? Kerrotko samalla, miten pihvi paistetaan oikein?

   Poista
 3. Reps. Terveisiä Brysseliin. Vaahto on anonyymisti out.

  VastaaPoista
 4. Tuntuu nuo jotkut Mikkellerit vaahtoavan melko reilusti. Tuossa yksi viime jouluna ottamani kuva Hoppy Lovin Christmasista ja tämä oli muistaakseni ihan rauhallisella kaadolla: http://i42.tinypic.com/10yi5uq.jpg Siinäkin puolet vaahtoa lasissa, mutta oli kyllä parasta ipaa koskaan! :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.